Fem en fredag

Fem en fredag: Upprepning

Av
den
31 maj 2019

UPPREPNING

-Vad upprepar du flest gånger under veckan?

Min morgonpromenad med hunden runt kvarteret. Övriga promenader varierar jag mycket men morgonens snabba kiss-och -bajs-prommis blir gärna densamma, för sen väntar äntligen frukost!

-Vilket album kan du lyssna på om och om igen?

“Like a bridge over troubled water” med Simon & Garfunkel, LP:n kom ut 1970 då jag var sexton år och jag kan fortfarande texten till alla låtar utantill, och det är långa texter!

-Vilken är en historia du berättat flera gånger?

Jag tror min omgivning hört de flesta historier både en och flera gånger men de är så väluppfostrade att de inte säger något. Oftast handlar de om hur klantig jag har varit eller hur många gånger jag brutit armar och ben..

-Vad är något du alltid beställer på en viss restaurang?

Den enda restaurangen jag har närmare till än 6 mil är byns pizzeria, men, nu har även en thai-restaurang öppnat.
Jag har handlat sushi-tallrik där två gånger och det är hur gott som helst, har självklart tänkt pröva annan mat också för alla som ätit berömmer maten. Men men, är man sushi-älskare så är man!

Insekter är ju framtidens protein, som på bilden, men jag tycker inte det ser så aptitligt ut, haha, men man vänjer sig väl!

-På vilket sätt är idag som vilken dag som helst?

Just ikväll blir det tidig läggning eftersom jag jobbar imorgon men annars har man det väl förspänt som passionär, man kan uggla uppe halva nätterna och sova länge på mornarna, något jag verkligen tar fasta på!

Flera tema-inlägg hittar du hos Elisa

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  31 maj 2019

  Nu hajade jag till när jag såg sushi’n!!! Trodde för ett kort ögonblick att det var DET du åt! Men som du skriver, det är nog nåt vi måste börja vänja oss vid framöver…Kram på’re

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  31 maj 2019

  sushi är gott, vill man banta så bara titta på dina bilder

 3. Svara

  BP

  31 maj 2019

  Vi älskar också sushi, fast den på din bild skulle aldrig slinka ner. Å då vet jag att man aldrig ska aldrig, men här är jag hundraprocentig säker. Så himla kul att ni fått en japan/thai restaurang i byn. Då är det ju bara jobba sig genom hela menyn. Ungefär så gör vi:-)

  Skrattade gott åt ditt sista svar:-) Passionär, precis Paula!!! Så fyndigt och sååååå rätt. Älskar att vara nattuggla och kunna gå upp mitt på dagen om jag känner för det. Hoppas din Blinka har överseende med sin passionär som matte;-)

 4. Svara

  Ditte

  31 maj 2019

  Kul att läsa dina svar. Ja, Simon & Garfunkel är favoriter hos mig också. Såg/hörde den i New York 1978 i Central Park “live” Minnesvärt. Men har många musikfavoriter.
  Känner igen detta med historier….Kanske år vi utbyta våra vid tillfälle.
  Tror jag slipper insekterna. Kommer inte att leva när det blir nödvändigt. Sushi gillas mycket så jag får väl passa på nu då när det finns. Gillar även asiatisk mat överlag.
  Och visst är pensionärstillvaron ganska behaglig. DEt är vi värda efter ett rejält yrkesliv. Ja, annars också.
  Önskar dig en trevlig jobblördag.
  Kram !

 5. Svara

  Carina Larsson

  1 juni 2019

  Nämen fy för den lede vad svulten jag lär vara innan jag äter insekter. *ryser
  Sushi har jag aldrig testat men skulle gärna göra det. Tyvärr verkar det vara många med skaldjur och de enda såna jag tål är vanliga räkor. Resten får gå bort för jag får nån allergisk reaktion av skaldjur. Inte farligt, är visst nån korsreaktion som är vanlig då man är allergisk mot kvalster, vilket jag är. Men reaktionen är så pass obehaglig så jag vill inte utsätta mig för det.
  Stackare som ska jobba i mören. Själv ska jag sova till klockan 9 och sen sitta och dricka kaffe och läsa tidningen till klockan 10 då det blir Melodikrysset.
  Ha en skön helg!

 6. Svara

  "LillaSyster"

  1 juni 2019

  Nej tack till att äta insekter/larver mm. Såg en lurvig fjärilslarv i veckan och inte hade jag några planer på att stoppa den i munnen. Du ha en bra dag på jobbet! Här ska vi göra oss i ordning för vi är bjudna på bröllop i eftermiddag. Kramen

 7. Svara

  Gun-San

  1 juni 2019

  Sushi ser alltid så ? och fräscht ut, men hade otur första gången i Stockholm på gallerian då det smakade pyton. Tog många år innan jag kände för att prova igen. Men alltid när Uno (barnbarnet) får välja blir det sushi, lite ovanligt.
  Passionär låter härligt, själv brukar jag kalla mig friherrinna, för det är härligt att äga sin tid.

 8. Svara

  Gun-San

  1 juni 2019

  Sushi ser alltid så ? och fräscht ut, men hade otur första gången i Stockholm på gallerian då det smakade pyton. Tog många år innan jag kände för att prova igen. Men alltid när Uno (barnbarnet) får välja blir det sushi, lite ovanligt.
  Passionär låter härligt, själv brukar jag kalla mig friherrinna, för det är härligt att äga sin tid.

 9. Svara

  Ama de casa

  1 juni 2019

  Sushi är sååå himla gott! Men just den variant du visar tackar jag nog nej till… Blev erbjuden en bautastor uppstekt larv på en macka en gång (1989 i Amazonas regnskog). Tackade nej redan då 😉

 10. Svara

  Kraka

  1 juni 2019

  Men fy vilken äcklig bild! Tror jag håller mig till en slät kopp kaffe ett tag till innan jag äter något.

  Ha en bra lördag!

 11. Svara

  Kicki

  1 juni 2019

  Fyttifasen för den matbilden, hoppas att man aldrig ska behöva sätta i sig nåt sånt.
  Sushin får du också ha för dig själv. Vi åt det i Marocko, när Berra blev så himla sjuk, sen dess har vi avstått.
  Kram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 juni 2019

  Vi har nog fler rutiner och vanor än vi kanske är medvetna om. Jag har i många år rättat mig efter hundarnas behov av mat och promenader men nu har jag blivit lite mer flexibel. Ändå märker jag att jag håller fast vid t ex morgonpromenader 🙂 Sushi har jag bara provat en gång och det var inte gott. Jag håller mig till annat och tänker att det är bättre att folk som gillar sushi äter det 😀 Insekter eller larver kommer jag aldrig att äta och det känns ganska bra att kunna skylla det på min veganska kosthållning 😉
  Kram

 13. Svara

  Helen

  1 juni 2019

  Jag gör precis som du och går den första morgonpromenaden med vovven längs samma sträcka :-). Sen vill jag också variera mig men kl 05 på morgonen orkar jag inte det. Det verkar allt vara skönt att vara pensionär. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 333
 • 516
 • 1 578 870
 • 4 989
 • 64 288
Sök här