Bloggen

Grådaskig tråkmåndag

Av
den
20 oktober 2014

Fy vilken värdelös måndag idag..

1020c

Jycken och jag är ungefär lika pigga!

Satt en stund och lekte i mitt redigeringsprogram, det har uppgraderats med några nya funktioner

1020watercolour

Foto A ska föreställa en akvarellmålning

1020vintage

Foto B kallas vintage

1020lila

Foto C har förvrängda färger

1020svartvit

Foto D i svartvitt

1020filter

Foto E har fått ett glitterfilter

1020focal

Foto F där har jag valt att fokusera på en detalj i fotot

Vilken variant är bäst undrar jag nu? En liten omröstning vore inte fel såhär på tråkmåndagen..

Det är roligt att leka med foton, men efter en stund blir det ganska enahanda att sitta och klicka på olika filter och dra i olika reglage…
I eftermiddag väljer jag nog istället att ta en riktig pensel i handen och fortsätta med min akryltavla så kanske den blir färdig innan jul! 😀

1020d

Nu har jag lessnat på att fota vissna löv, längtar till frostiga krispiga dagar, frisk luft kan jag ju trösta mig med, skägglaven växer bara där luften är ren och det växer mycket lav utanför min dörr….kanske därför alla älgflugor också trivs här!
Tänk om småfåglarna kunde sätta i sig dem istället för att föredra dyra köpe-frön, jag har läst att inget djur använder fästingen eller älgflugan till föda, där har nog Skaparen gjort en grov miss i planeringen…

optimism

Den här uppmaningen behöver jag idag, kanske passar den även dig som tittar in!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  TjockMorsan

  20 oktober 2014

  Ja du, vännen! Idag känner vi oss precis lika “pigga” som ni gör i höstrusket. Hunden sover mest hela tiden, äldsta dottern sitter i soffan med sin Ipad och jag vid datorn. Den enda som gjort något vettig i den här familjen är Lilltjejen som är i skolan.

  När det gäller dina foton med olika filter, så tror jag nog att B och E är mina favoriter? Fast F är också fint men rätt så lik B.

  Vilken jäkla otur du hade med medicinen och klantigt av läkaren att inte kolla att medicinen passa dig med tanke på dina övriga sjukdomar. Det hade kunnat stått dig dyrt, om du inte kollat upp det själv. Tack vara dig så blev det nu “bara” en onödig kostnad, fast det är ju tråkigt att man inte kan få någon kompensation när det är läkaren som klantat sig.
  Jag har också problem med artros i mina fingrar och stortår (ärftligt inom familjen). Än så länge är det inget jätte problem för min del och värken är uthärdlig och mest kännbar så här års. Den är inte heller ihållande, utan kommer och går beroende på väder och vind och vad jag gör. Hoppas röntgen leder fram till något som ger dig lite lindring i dina värkande fingrar.

  Kram på dig, vännen! :love:

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  20 oktober 2014

  F som i finast, ja de tycker jag F blev då:) de e kul att leka i bildprogram, var ett tag sedan jag gjorde de nu, fick ju mitt av mannen för många år sedan så jag har lärt mig en hel del, de e kul.
  Så tråkig måndag, ja jag har inte gjort många knop idag, men jag ska ha rotmos och fläsklägg nu till middag, ja vi äter ju rätt sent eftersom gubben jobbar lite längre än normala människor 🙂 jag har två små fyrbenta vänner som håller till intill spisen – där luktar ju guda gott!!

  Ja de e konstigt de här med att de där två arterna inte har någon igentlig funktion i naturen. Älgflugor vet jag inte om jag ens sätt någon gång o de vill jag förståss inte heller 🙂 men vanlig flugor gillar att bita mig o vi har fortfarande lite flugor som susar omkring här inne. De e ju varmt fortfarande så de trivs bra. Idag har vi lite blåsigt men ändå varmt si så där 14 grader.

  OBS..de var min mormor som hade den fina mössan, min mamma var den lilla i hennes famn 🙂
  Kramiz

 3. Svara

  Gunnel

  20 oktober 2014

  Jag gillar A och F bäst. Här är det med en tråkig måndag. Jag tappade rösten i lördags och har fortfarande inte fått tillbaka den. Naturligtvis är det väldigt mycket jag vil säga då. Tur att bloggen är tystlåten. Kram

 4. Svara

  Kersti

  20 oktober 2014

  Segt med måndagar men efter jobbet har jag min fotokurs som sätter en liten guldkant på dagen. Om du kommer till Stockholm gå på Fotografiska. Ett härligt ställe att hänga på. De har alltid tre utställningar. En grön som ska vara lättsmält och alla ska kunna ta till sig den. Sedan en gul som är lite svårare att ta till sig och så en röd som kanske inte alla förstår sig på. Men på det sättet finns där alltid något för alla. Sen har de dessutom god mat. Dyr men god och fantastisk utsikt också.
  Jag röstar på bilden med förvrängda färger. Den ger mig lite retrokänsla. Som ett gammalt färgfotografi där färgerna börjar blekna.
  Kram Kersti

 5. Svara

  Anki

  21 oktober 2014

  Måndag… veckans bästa dag om du frågar mig… vet inte varför, men har alltid gillat när något börjar på nytt. Nytt år, ny månad, ny vecka… känns bra för mig 🙂
  Har ren luft här också… massor med skägglavar i träden och det känns ju bra.
  Kul att leka med bilderna… har lite svårt att bestämma mig… A eller F… tror jag bestämmer mig för A.
  Härlig uppmaning – gillar den mycket!!
  Kram

 6. Svara

  Mia

  21 oktober 2014

  Jaaaaadu Paula, kan säga att både måndag o tisdag varit/är sega….lite solsken skulle inte skada eller göra ont :thumbsup: Här är ett ständigt gäspande, trots att jag “vilar” middag varje dag!!! Somnar ändå i vettig tid på kvällen men det är då tur, för nu har jag en sån där vecka när jag måste upp kl 4, gillar INTE!
  Men på lördag drar jag söderut, en morot så god som nån 😆
  Kram på dig, hoppas den här dagen blev lite roligare :love: :love:

 7. Svara

  Gun

  21 oktober 2014

  jag tyckte faktiskt c med dom förvränga färgerna var bäst, lite spännande..

 8. Svara

  Andra året i Hjo

  21 oktober 2014

  Foto D tycker jag.
  Visst kan det vara segt i början av veckan. Men. Pigga upp dig! Man får ta sig i kragen.

 9. Svara

  Raija

  23 oktober 2014

  Visst är det kul att leka med bilder och testa olika funktioner på bildbehandling. Jag gillade nog vintage bäst.

  Vissa dagar känns mer tråkiga än andra, som bara rinner iväg utan hejd. Själv har jag inte alls hunnit ha tråkigt den här veckan, men jag hade gärna velat haft det.

 10. Svara

  Malin

  29 oktober 2014

  Jag gillade akvarellen bäst!

  Är det Picasa som fått dessa funktioner?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 478
 • 770
 • 1 611 146
 • 5 045
 • 65 076
Sök här