Bloggen

Grått gråare gråast…

Av
den
3 november 2011

Vem sjutton föredrar detta milda varma gråväder framför lite kyla och vit vacker snö?
Hur ska vi muntra upp oss tro?

Jag har i alla fall fått tillstånd av berörda att visa upp färgglada barn i halloween-mundering

Barnbarnet med kompisar på väg ut för att göra “bus eller godis”

Grannbarnen har knackat på dörren, så himla söta och finklädda!

Mörkret lägger sig som en kompakt svart filt över oss varje eftermiddag tidigare och tidigare.
Jag försöker anpassa hundpromenaderna så att vi hinner ta en rejäl långsväng innan skymningen, men det är faktiskt knepigt att hinna!
Jag har i alla fall möjlighet att få en dos dagsljus varje dag, och jag tycker förfärligt synd om alla som tillbringar dagarna inomhus och åker till och från jobbet i ett kompakt mörker.
Pannlampan har åkt fram för nu ser jag inte längre de stora groparna i byvägen här utanför under kvällspromenaderna.

På tal om något helt annat så läste jag igår att man i en by som gränsar till vår kommun har hittat TBE-smitta från fästingar. Denna by har bara 14 bofasta varav tre har blivit smittade!
Jag har ju deltagit i en fästingstudie på vårdcentralen och har två gånger lämnat blodprover för analys, senast nu i tisdags. Då lämnade jag också in en fästing som legat i ett provrör i kylen i tre månader!
Förutom TBE och borrelia har man även hittat en ny fästingburen sjukdom som ger upphov till blodproppar i ben och lungor och som kan vara riktigt farlig.
Så forskning på området behövs verkligen!
Så länge vi har över fem grader varmt mår fästingen som en prins, och jag har så sent som i förra veckan plockat två på Blinka.
Alltså finns det många bra anledningar till kallare väder!

Nä hörni, nu får vi inte deppa ihop i novemberträsket,

Varsågod, jag bjuder!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Saija

  3 november 2011

  Jag! Jag skrev precis på FB att jag gärna väntar med snön ett tag till trots att det är så mörkt. Det är ju snö så länge ändå. Snygga kort! Jag snor det på Paulina! Puss

 2. Svara

  Eva-Lena

  3 november 2011

  Jag ÄLSKAR det här vädret!!! Ingen halka så långt ögat ser, och vi har faktiskt haft en del sol. Visst är det fint med snö, men för mig som är så livrädd att halka omkull efter armbågsskadan hos mig och benbrotten på Roland så är det här en dröm. Jag hoppas att det blir så här fram till våren kommer.

 3. Svara

  AprilSus

  3 november 2011

  Usch! Jag har så blandade känslor för den här årstidens. För min del kan det här milda vädret få bestå om bara solen ville ge sig lite mer till känna, vilket den ju tyvärr inte gör. Allt det här mörka och grå, gör en ju dyster i både kropp och själ.

  Då kan lika gärna få komma lite snö, för att lysa upp tillvaron, med då önskar jag att temperaturen ska hålla sig till max -5 och bara snö så att det täcker marken. Tyvärr har ju inte de senaste vintrarna varit sådana. Snön har kommit tidigare och tidigare och fortsatt att vräka ner i massor och kylan har varit så grym att jag känt mig isolerad hemma. Kikade på foton från förra året och då kom första snön den 20/10, så i år är den senare, så än finns det hopp om en “lagom” vinter.

  Jag gillar inte den här årstiden oavsett väder, för då mår jag som sämst, men sommar året om kommer det ju ändå aldrig att bli…

  Ha en bra dag, oavsett väder och vind. Kramis!

 4. Svara

  Malin

  3 november 2011

  Jag tycker vintern är nog så lång och tycker inte särskilt mycket om att skotta snö, så jag är inte direkt emot nuvarande mildväder. Fast visst är det fint med lite snö lagom till advent, sen kanske lite nysnö får tjuvarna som härjar i våra kvarter var och varannan kväll att lugna ned sig lite.. de börjar bli lite väl påträngande nu.

  Kram

 5. Svara

  Mia

  3 november 2011

  Tack för leendet, jag snodde ett! 😉
  Till viss del håller jag med dig, men jag gillar inte kylan och alltför mycket snö, så jag är rätt nöjd (speciellt som jag ska ut och köra långt i helgen också..) Men vi har haft riktigt fint väder, med sol nu de senaste dagarna, så inte klagar jag *L*
  Kram på er!

 6. Svara

  Sigge Svamphund

  3 november 2011

  Njuuuuut av detta underbara väder!!!!
  Ingen vidrig snö eller onödig is, fortfarande är skogarna fulla med svamp så jag kan jobba massor.
  Matte har avbeställt vintern i år, fast hennes meteorologkompis bara skrattade elakt åt henne.
  Nä en snöfri barmarksvinter det är perfekt för både oss hundar och människor!!!!!

 7. Svara

  BrittMarie

  3 november 2011

  Mina föräldrar tackar för gratulationerna på diamantbröllopsdagen! Nu har jag också tagit en smile-lapp. Det kunde behövas idag i detta gråa och trista väder. Några fästingar har jag inte sett på ett tag, men det är riktigt otäcka djur. Dör de när det blir kallt. I så fall får vi hoppas på lite kyla till Alla Helgonahelgen. Vi får se hur det blir med det. Bara det inte blir halka. Ha det så bra, hur det än blir!

 8. Svara

  Marketta

  3 november 2011

  Oj, vad länge sen jag läst här inne. Men på din fråga i början, vem föredrar det här vädret. Jag, jag jaaaaaag 😆 . Ingen snö, bara njuter. Härligt och kunna gå promenaderna utan att se ut som en Michelingubbe 😆 .

  Kramizzar
  Marketta

 9. Svara

  TT

  3 november 2011

  Det får gärna komma snö så man slipper mörker! Har en tanke bakom att vi som växte upp på 50-60-talet vill ha snö… det var vi vana vid och det är sunt att vintern kommer. Denna värme skrämmer oss… tror jag alltså.

 10. Svara

  Gun

  4 november 2011

  För mig är det här perfekt, hatar snö och halka ett par dar med snö och sol räcker. Det är kanske därför jag flyttat så långt söderut som det går. Vi har haft upp till 15 grader varmt den senaste veckan, en hel del dimma men också sol, mina sommarblommor frodas……

 11. Svara

  Kicki

  4 november 2011

  Här har vi inte samma inställning du och jag. Jag tar t.o.m. det gråa diset före kylan och snön. Fasen, snö hinner vi få så det räcker och blir över. 🙁
  Men mörkret är ju tråkigt, när det dessutom kommer tidigare och tidigare på e.m.i
  Kramen

 12. Svara

  AprilSus

  4 november 2011

  Hej, vännen!
  Den här gången lämnar jag mitt svar här på din blogg istället. 😉

  Jo, båda mina döttrar vill väldigt gärna ha en hund och det skulle vara det mest perfekta, någon som vi alla 3 kan älska och hjälpas åt att ta hand om. Men som ensamstående, sjuklig och med dålig inkomst, så är kostnaden för att köpa en hund lite för mycket för oss att skrapa ihop i ett nafs. Och som så många barn/ungdomar vill de ju helst att allt ska ske NU! Men jag hoppas vi ska få ihop till en liten ny familjemedlem med tiden. Tid och kärlek till en liten hund, det har vi massor… 🙂

  Ha en fin helg och stor kramis!

 13. Svara

  annette

  4 november 2011

  Om snön kom lite stilla och lugnt och i lagom mängder skulle jag föredra det framför det här kompakta mörkret, tillhör ju dom som inte ser dagsljus under veckorna, och vore det snö skulle det ialla fall inbjuda till att gå ut en sväng på kvällen, för det lyser ju med det vita!
  Läbbigt med TBE i Era trakter, det trodde jag inte, har ju mest varit utåt kusterna förut.
  Kul med dom utklädda barnen, kanske är mer vanligt ute på bygderna, här ser man nästan ingeting av sådant, mera då att det anordnas fester där dom klär ut sig

  Bra att fakturan är betald nu;)
  Ha en fin helg!

  Kramen!

  annette

 14. Svara

  Punatukka

  5 november 2011

  “Ungarna” är sååå häftiga och vilken vacker hårfärg sen,den tjusiga röda förstås,tsss!
  Om fästingar tycker jag …inte! Brrrrr så läskigt det låter med den som ger proppar!
  Hahahaha,vilken kanonbra idé med smilelappen,tror jag ska kopiera den och sätt upp i trappen för folk har varit lite småtjuriga sista dagarna…Å så tar jag en till mig själv också för säkerhets skull!

  Kramar om och önskar er alla en fin helg! 🙂

 15. Svara

  Turkulainen

  5 november 2011

  Hej!
  Visst är det här gråvädret och mörkret alldeles förskräckligt. Men om man måste välja mellan det och halka, så..

  Jag vill berätta om en bra idé som Åbo stadsbibliotek har infört: de har klarljuslampor utplacerade i bl.a. tidningsläsesalen och där får man sitta i ljuset och läsa, gratis förstås. Det har blivit mycket populärt, och jag vet många som anser att klarljuslamporna hjälper mot mörkerdepressionen. Kanske du skulle ge ditt eget bibiliotek en vink? Min man tycker sig också ha hjälp av ljuslurar, som han använder hemma. Vill du (eller nån annan) veta mer om de här ljuslurarna, gå till adressen http://www.valkee.com/se/

  HA ett bra veckoslut. Här firar vi Svenska dagen i morgon!

 16. Svara

  Turkulainen

  5 november 2011

  Ett litet tillägg: Om du (eller nån) går till den adress jag gav, scrolla ända ner och läs om Fördelar och Research.

 17. Svara

  Ninni

  5 november 2011

  Vad kul att få besök av halloweenutklädda barn. Jag har hittills inte sett en enda utklädd unge häromkring. Jag blir överlycklig de få gånger nån unge kommer hit för att sälja kokosbollar eller jultidningar vilket inträffat endast tre gånger sen jag flyttade hit. Däremot hittar Jehovas vittnen hit men de vill jag inte resonera med utan ger dem kalla handen direkt vid dörren.
  Vi har tackochlov sluppit fästingar även denna sommar. Skönt! Det är ju otäckt vilken smitta de små äcklen sprider.
  Jag sällar mig till dig och välkomnar snön när den nu kommer.
  Ha en skön helg!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 300
 • 499
 • 1 640 991
 • 5 101
 • 65 744
Sök här