Bloggen

Gusselholmen

Av
den
5 februari 2013

gussel1

I helgen såg jag att isen var så här tjock så då borde den väl hålla för en fet finnkäring också!

gussel2

Solen lyste över Säfssjöns is, men nog var det bra knöggligt att gå, jag hade dock stavarna med mig för säkerhets skull

gussel4

Däruppe på Solberget åks det utför

gusselcoll2

Vi styrde kosan mot Gusselholmen, en liten ö där konferensgäster brukar få smörja kråset

gusselcoll1

Tre stora badtunnor och vedeldade bastun, tror jag ska hyra hela holmen i sommar!

gussel10

Nu är det inte att tänka på att traska ut på isen på ett tag, det har kommit rejält med nysnö senaste dygnet. Nu måste skotrarna få åka upp spår innan man åter ger sig ut.

Rallyhysterin har börjat så smått i byn, på lördag går Fredriksbergssträckan, två gånger, en på morgonen och en på eftermiddagen. Rutten går ca 1 mil söder om byn och idag har förarna fått träna så det har låtit wrooooom över bygden!
Svenska Rallyt är oerhört viktigt för en liten ort som Fredriksberg, både för näringsidkare och för befolkningen. I stort sett alla bybor som kan stå och gå är ute som frivilliga funktionärer.
Vi var ute och tittade på rallyt ett år då vi bodde här tidigare, hela skogen var full av norrmän och jisses vad roligt vi hade! Annars har vi mest jobbat den helgen, det var rätt intensivt den helgen då vi drev grillkiosken.
Ännu har vi inte bestämt hur vi gör på lördag, nu hamnar tävlingen mitt i vintersporternas VM så det är rakt inte något lätt beslut vad man ska välja att följa!

Efter flera timmars försening började alpina VM idag, teven hos mig stod på trots att jag mer eller mindre gett upp hoppet om att tävlingen skulle komma igång. Men till slut fick tjejerna börja åka super-G och så går Lindsey Vonn, en av storfavoriterna och ramlar illa! Himmel och pannkaka, knäet vred sig och hon skrek som en stucken gris, fy vad otäckt det var att både se och höra!
Hon transporterades med helikopter till sjukhus, skadornas omfattning har dom ännu inte gett besked om. Stackars flicka, hoppas hon orkar komma igen!

Lindsey_Vonn_close_2433155k
Bild lånad från telegraph.uk.com

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Sigge Svamphund

  5 februari 2013

  Hörru jag har tjockare onödig is på min sjö.
  När de sågade isblock i lördags var den 50-60 cm.
  Vill du ha den????????
  Sport är livsfarligt, det vet både jag och matte så av den anledningen håller vi oss väldigt långt från TV:n när sånt elände sänds 😆

 2. Svara

  Mia

  5 februari 2013

  Gusselholmen…smakar på det och det smakar riktigt gott! 😛 Så trevligt det ser ut och är säkert ännu trevligare sommartid!
  Jag jobbade så jag kunde inte se alpina men läste om det sen…fy attan, stackars tjej!!
  Kram på dig!

 3. Svara

  Nette Cecilia

  5 februari 2013

  😐 härliga bilder isen håller nog att gå på här är det mest vatten på isen som förstör den ,sydliga vindar pressar upp vatten hitåt ,kram Nette 🙄

 4. Svara

  Astrid

  5 februari 2013

  Ja fy sjutton jag kom in i tv rummet och maken låg och såg lidande ut .Så han berättade, fy sjutton så otäckt
  Men var försiktig när du ska ut på isen. Men den är kanske stark hos er
  jag tycker det är så ojämnt med det numera

 5. Svara

  Kicki

  6 februari 2013

  Jag såg borrhålen efter helgens fiske här på sjön, och isen är tjockare i år än förra året. Men igår var det snöpulsning, för nån spark gick inte att ta, men det gick faktiskt bra att gå i snön, även om man blev lite extra trött.
  Hoppas att nån varit ute och plogat banan igen.
  Tur att jag inte tittar på sport på TV, så slapp jag se när tjejen gjorde sig så illa.
  Kramen

 6. Svara

  Ninni

  6 februari 2013

  Jasså du gör som Jesus du – går på vattnet. 😉 Det såg rätt knöligt ut så det lär inte varit lätt.
  Rally har jag aldrig förstått mig på så det hade inte varit så svårt val för mig. 🙂 Yngsta dotra kommer till oss i helgen men hon får väl stå ut med att jag sitter framför tv:n och skidåkningen.
  Såg ett inslag på nyheterna igår kväll om Lindsey Vonn då hon körde omkull och sen då de flög iväg med henne under helikoptern. Såg väldigt otäckt ut då hennes ben vek sig vid knä’t då hon landade efter hoppet. Lär knappast bli några fler tävlingar för henne den här säsongen.
  Härliga vinterbilder! Du får väl ta och elda upp bastun där på holmen nu när det inte är några andra där. Sen får du rulla dig i snön istället för att bada i badtunna. 😉
  Vi har också fått en del snö så vi fick ut och skotta nu på förmiddan efter att vi varit iväg och tagit prover båda två. Kan ha kommit ca 15 cm.
  Ha det gött!
  Kramen.

 7. Svara

  messan

  6 februari 2013

  Vilken tur att det blev åka av….:). Kan tänka att det är många som väntar spänt vid tv. Jag själv tränade ett lunchpass och det var riktigt skönt för stela kroppen. Såg läskiga fallet igår….usch vad ont det måste gjort.

  Tänk att ni har så mycket snö här är det nästan grönt överallt. Det smälte bort när vi fick plusgrader och de där vårkänslorna hoppade fram :). Hoppas på mer sånt!
  Kram

 8. Svara

  Herr Nilssons Fru

  6 februari 2013

  Vilka fina bilder, så isiga…hihi.
  Ja idag var de väl någon svensk kille som skadades också i skidorna, så på aftonbladet.

  Lite svar till Paula 🙂
  Ja jag annonserade ut Pärla som foder häst, eftersom hon var gammal och de kostar ju en del den dagen de somnar in. Kände inte de innan utan de tog kontakt via annonsen och så kom de hit och blev naturligtvis förälskade i henne:) de är rediga djurvänner o jag är så glad att de tog sig ann Pärla. Där får hon de bra sina sista år och hon är idag deras för så ville de ha de.

  Babisen är en tjej som varit hos oss mycke här sedan vi kom hit, en liten väninna:) som nu blivit mamma – så härligt. I mars väntar jag ett nytt barnbarn, spännande värre ju 🙂

  Kramiz bästaste du

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 221
 • 770
 • 1 610 889
 • 5 044
 • 65 073
Sök här