Bloggen

Noelle räknar kräftben

Av
den
7 augusti 2023


I fredags kväll åkte jag till tjejerna för trevligt umgänge och mumsiga röda klor
Daniel fick mysa hos Paulina

Noelle var redan redo för sängen men hade fått löfte om att smaka på en kräfta, spänningen är olidlig!

…tittar ingående från alla håll, luktar…

…och känner på skalet lite försiktigt. De pinnsmala många benen var läskiga och när hon såg sin mamma sörpla på klorna var hon inte intresserad av att smaka. Men hon fick chansen, kanske törs hon nästa gång..

När vi andra hade sörplat och njutit klart spelade vi UNO, vi hade lite olika uppfattning om spelreglerna, men vi kom snabbt överens.
Vem som vann? Beror väl lite på vem du frågar…Jag vet att jag vann en omgång i alla fall…
Nästa spelkväll är redan inbokad, för det var skoj, jag fick dock inget gehör för surströmming så vi upprepar nog kräftmenyn igen!

På lördagens promenad upptäckte jag vad lite regn kan åstadkomma, svamp överallt!

Visar bara de vackraste, de oätliga…

Knappt en krusning på vattenytan

Grönt är skönt..
Idag skulle den stora stormen Hans drabba oss med väldiga regnmängder.
Här hos mig har det kommit en enda riktig störtskur men åskan har gått till och från.
Antagligen är stormen Hans ännu inte helt nöjd så han lär fortsätta bråka imorgon också.
Tjingeling från pörtet

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Susjos

  7 augusti 2023

  Förstår att Noelle avvaktar ett tag till med att prova kräftor, de ser ju lite läskiga ut. Surströmming dröjer kanske lite längre innan hon vill prova också 😉
  Såg också jättesvampar på min promenad idag, det har ju kommit lite regn ja….
  Åskan dundrade visst otroligt i natt när vi sov på hotellet i Saltsjöbaden…sa min man….jag är ju så gott som döv utan mina hörhjälpmedel som jag tar av mig när jag sover, så jag hörde ingenting!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   10 augusti 2023

   Ibland gör det inget att man inte hör så bra. Jag sover tungt och vaknar sällan av varken dunder eller brak. Visst kommer det svamp nu, risken är ju bara att de hinner ruttna , det är ju ingen idé att traska iväg i regnvädret. Kram

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  7 augusti 2023

  Så härliga bilder på Noelle. Förstår hennes försiktighet. Är inte så överdrivet förtjust i kräftor heller.
  Kan säga att Hans Oväder är här! Det störtregnar, blåser en del, men ingen åska än så länge. Håller mig inne alltså.
  Kram från nabolandet.

  • Svara

   Paula

   10 augusti 2023

   Jag har ju sett uppdateringar på Facebook om stormen på din sida om gränsen. Bor ni nära området som är värst drabbat? Hoppas ni klarar er torrskodda genom detta. Kram från pörtet

 3. Svara

  BP

  7 augusti 2023

  Helt underbara bilder på Noelles första möte med kräftor. Det gäller att böjas i tid, helt klart. Jag hade troligen givit henne en “skalad” kräftstjärt för att testa. Jag menar hon älskar ju oliver, då kommer hon troligen även äta kräftor utan minsta problem… nästa gång.

  Du, Anki och LillaSyster har visat svampar så här långt. Och inte helt otippat är det Anki som har fått den bästa skörden hittills, åtminstone den ätbara;-)

  Nu när du säger surströmming ska jag kolla om det är surströmmingspartaj i Sundbyberg i år. Tack för påminnelsen:-)

  • Svara

   Paula

   7 augusti 2023

   Haha, visst försökte vi locka med skalad kräftstjärt också, men, när hon såg sin mor plocka bort bajssträngen då rynkade hon på näsan, haha, Hoppas det blir surströmmingspartaj, jag önskar jag hade någon här som jag kunde dela delikatessen med ute på balkongen…

 4. Svara

  Minton

  7 augusti 2023

  Noelle är underbar när hon kollar kräftan och jag förstår att hon inte ville prova. Hans passerade i går med 55 mm regn och stormbyar. Idag har det regnat hela dagen men ingen blåst.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   10 augusti 2023

   Sommaren tog liksom bara slut! Men, vi får se vad som händer om nån vecka när Hans har dragit förbi för gott. Kan bli jättefin andra halva av augusti och även september. Jag gläds mest åt svampen just nu men har egentligen inget behov av mer. Bara kul att leta, hitta och plocka…
   Kram från pörtet

 5. Svara

  KajsaLisa

  7 augusti 2023

  Haha, då räcker den länge.

 6. Svara

  Anna-Lena

  7 augusti 2023

  Konstiga kryp, de där kräftorna. Föredrar räkor. Surströmming kommer inte i närheten av vår boning. Vedervärdigt!
  Åska och regn i går kväll, sen har det varit ganska lugnt. Men värre lär det väl bli! Och absolut inget badväder. God kväll!

  • Svara

   Paula

   10 augusti 2023

   Surströmming fick jag lära mig att tåla via årliga firmafester med surströmming. Med mycket snaps slank det ner…numera äter jag helst utan sprit. Förra året åt jag ingen och det blir väl inget i år heller. Dessutom är det brist på strömming…Vi kommer nog att minst en kräftkväll till i år.

 7. Svara

  LillaSyster

  7 augusti 2023

  Söta Noelle, hon lär sig med tiden. Uno har jag nog inte spelat på 40 år, minns inte ens reglerna. Surströmmingen kan ni hoppa över – tänk på Noelle ?
  Gott med kräftor, får se om det blir några här också. Jo svamparna poppar upp nu. Rejält åskoväder natten till idag. Men idag soligt och fint även om dagen började väldigt klibbigt. Hoppas på en lugn natt och att det regnat klart nu.

  • Svara

   Paula

   10 augusti 2023

   Ja inte lär det bli surströmming, dels är det bristvara i år, dels har jag ingen att käka med. Vi nöjer oss med kräftor, det blir nog minst en gång till i år.
   Vi hade också lite diskussion om spelregler, men jag har sämst minne så de yngre fick bestämma!

 8. Svara

  Mia

  8 augusti 2023

  Söta Noelle, det tar nog lite tid att bli kompis med kräftorna, precis som med surströmming även om vissa aldrig blir det 🙂 vilket skulle bevisas! Den 19 augusti äter vi suring på vår Saloon, hela föreningen är bjuden 🙂 En tradition som inte får missas! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   10 augusti 2023

   Har ni burkar av surströmming redan på lager, eller finns de att få tag på. Jag har läst att det är brist på surisar då strömmingen minskat så mycket. Tror inte jag hittar någon kompis att äta ihop med i alla fall, synd det är så långt till Vindeln!
   Kram

   • Svara

    Mia

    10 augusti 2023

    Vi hade några burkar kvar sen fjolårets surströmmingsfest och några nya inköpta, ikväll hade vi möte ang festen men det var så stort manfall att vi beslutade oss för att ställa in, lite trist men så blev det. Jag har inte hört hört nåt än om brist på burkar men dom går tydligen åt som smör i solsken så bristen kanske kommer. Folk är nog rädda för att det ska bli som i fjol, knappt nån strömming alls! Kram på’re

    • Svara

     Paula

     10 augusti 2023

     Men så tråkigt, varför detta manfall? Jag såg ett nyhetsinslag från surströmmingsfabriken som sa att det total kris, fanns ingen strömming att få tag på. Jag tror rätt många har hamstrat tidigare ¨år när man varskott om kommande brist…Kvällskram från pörtet

     • Mia

      11 augusti 2023

      Jag tror att det är generationsskifte på G i föreningen och med det innebär det nog att t.om föreningen lever lite farligt, vår ordförande kommer att avgå vid nästa årsmöte och det finns nog ingen som kan eller vill offra så mycket tid som han har gjort, kram!

 9. Svara

  Ditte

  8 augusti 2023

  Vad trevligt och inte minst “gott” att ses. UNO är kul tycker jag också och en kan spela i nästan alla åldrar.
  Kul att Noelle ville vara med och titta. Kanske smakar hon nästa gång. Bilderna på henne är verkligen talande och jättefina.
  PS Var med dig i tankarna i lördags när vi passerade Falun på väg till Dalhalla.
  Där kom det rejält med regn i lördags kväll.
  Hoppas nu på mer uppehåll i veckan.
  Kram

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  8 augusti 2023

  Härliga bilder på den undersökande Noelle 😀 Konstiga saker de där kräftorna och om jag vore hon så skulle jag hellre smaka surströmming med mormorsmor 😀 Kul att svampen har satt fart och kanske hittar du några lite ätligare sorter också. Hoppas att Hans inte ställer till det hos er som hos många andra. Här har det inte varit så farligt heller förutom i Åre. Där har det blivit rejäla skador på både mark och egendom.
  Kram

 11. Svara

  Anki

  9 augusti 2023

  Så härliga bilder på Noelles första möte med en kräfta! Som sagt … kanske vågar hon smaka nästa gång 🙂
  Vi har sluppit det värsta med Hans framfart … en del regn och några åskväder har passerat, men däremellan har det varit lugnt. Nu är det onsdagskväll och förhoppningsvis börjar Hans tröttna!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 361
 • 559
 • 1 651 793
 • 5 116
 • 65 967
Sök här