Bloggen

Halleluja, två regnfria dygn!

Av
den
18 juni 2009

Ja, mer blev det inte heller, ordningen är återställd och regnet skvalar ner….
Men vi fick två mysiga dagars paus i flytteriet och ska nu med förnyade krafter se till att bli klara med packandet…

Den här lilla tjärnen ligger ca 4 kilometer hemifrån!

Eftersom jag inte trodde att det skulle bli badväder direkt, så var det inte viktigt med en badstrand, och då dög denna tjärn utmärkt att vila ögonen på!

Vi följer stigen…

..in i skogen

en skön vacker gammelskog

Det sitter en irriterande fästing vid ögat på Blinka, tror ni vi får ta bort den? Så fort handen närmar sig hennes ansikte blir hon fullkomligt rabiat, hugger efter oss och skriker i högan sky, ja hon låter värre än en operaprimadonna trots att vi inte rör henne! En riktig fjant, det är vad hon är!

Trots långa promenader med oss passade jyckarna självklart på att även denna gång dra iväg som en avlöning….här kommer Loppan flåsande efter en timme.
Sedan vi kom hem har hon med möda tagit sig uppför trapporna till lägenheten…att hon inte begriper sitt eget bästa, hon är ju trots allt en dam i den aktningsvärda femtioårsåldern precis som sin matte!

Nu börjar flytten bli verklighet!
På lördag kommer dottern hit för att formatera om datorn innan flytten. En extern hårddisk är inhandlad för ändamålet idag!
På söndag anländer sonen med fästmö för att agera flyttschas…
Idag fick vi äntligen tag på flera flyttkartonger, förra veckan var dom slut i alla affärer!
Så nu rullar det på, jag ska försöka hinna titta in till er innan flytten sker, men ifall jag inte gör det så passar jag på att
önska er alla

EN UNDERBAR MIDSOMMAR

TAGS
30 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  18 juni 2009

  Trevlig midsommar önskar jag dig också. Och tack för fina ord i min blogg. Vilken underbar plats ni hittat. Härligt att sitta och titta ut över vattnet. Vet du jag har två kusiner som är med på Sjukhuset i bland. I tisdags tror jag det var, så var min kusin Kajsa med. Hon jobbar på barnonkologen med Per(tror jag att han heter). Och sen har jag en annan kusin som jobbar på operation med Rainer (den tyska narkosläkaren).
  Ta det nu lugnt med flytten, Kramar

 2. Svara

  Anki N

  18 juni 2009

  Grattis till att ni slapp regn!! De har vi också gjort förutom idag då, men de vände vid middag o blev fint igen, kan hoppas det håller sig över morgondagen oxå.
  De är ett elände när hundar ger sig av o tack o lov att de kommer åter. Våra var ju på vift en gång Golden o Schäfen så de till och med var på radio fast de bara var bort ca 1 kvart innan Janne spårade dem. Ebbha (golden) försvann en gång där vi bodde tidigare, hon var borta hela natten, fy vad orolig jag var, vi letade o letade o letade ringde till och med polisen.
  Skrattar för mig själv. Jo jag lovar Paula när du kommer hit ska du slippe stuvade kroppkakor, det är inte ofta vi äter det men de händer som sagt.
  Du har helt rätt det var två olika ungar en köpte gård nu, det är den yngsta. Oh de finns sjö där o bäckar på deras marker, de har köpt mycket större gård än oss. Alltså hektarmässigt. Huset var inte så stort men räcker till dom. Så var de mellangrabben som vi var med o kollade hus. Han bor ju i Karlskrona, jobbar i Kalmar så han vill flytta närmare jobbet, har pendlat i 4 år nu. Så träffade han ju blomsterflickan o hon bor ju i Kalmar. Men de huset vi kollade var inget att ha, så han letar vidare. Ja de e nog så när ungarna kommer upp lite så vill de bort från stan, de är ju trots allt uppväxta på landet o då vill man nog tillbaka. Vår minste har aldrig ens bott i stan de hyr ju 2:a huset på gården där jag bodde tidigare, minns du inte det??
  Jag har fått jobbmani idag, kan inte sluta. Tog bara en paus för vi for och handlade lite så jag ska fajtas lite med mina siffror en stund till.
  Ha nu en glad midsommar o hoppas vi alla får uppehåll.
  Kramiz Anki N

 3. Svara

  Ingegerd

  18 juni 2009

  😀 Glad Midsommar på er! Men, så fina platser ni hittar varje gång ni ger er i väg.
  Tycker nog det är matte som är pjoskig, klart ni ska ta bort fästingen på Blinka. Bara att hålla i henne och säga till att nu gör vi det här bara. Fast jag håller med om att ögat är ett känsligt ställe förstås. Använder ni fästingpenna? De är superbra!

 4. Svara

  elisabeth

  18 juni 2009

  en underbar midsommar själv Paula och Co. Så härligt inlägg du fixat till som vanligt. kram och ha d så gott !

 5. Svara

  Christina

  18 juni 2009

  Och jag önskar dig en trevlig midsiommar och flytt!

 6. Svara

  Marketta

  18 juni 2009

  Usch, den såg inte rolig ut. Hoppas ni har fått bort den.

  Ha en trevlig midsommar, så gott det nu går i regnet.

 7. Svara

  Doris

  19 juni 2009

  Usch, så läbbigt med fästingen så nära ögat, hoppas att ni får bort den, kanske din dotter kan något knep !?
  Fina bilder från eran underbara utflykt !
  Lycka till med flytten, hoppas att det blir som väntat med datorn så att vi snart kan få höra ifrån dig igen 😉 .
  Önskar dig en skön Midsommar 🙂 .
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 8. Svara

  Lallis

  19 juni 2009

  Ha en riktigt skön midsommar, vännen:)
  Kram Lallis

 9. Svara

  Lena

  19 juni 2009

  Halloj vännen,
  Men du en tar tag i nosen och den andra drar bort fästingen. Vola en hund som skriker men en fästing fattigare. hehe

  Ja du jag började golfa med maken för att kunna träffas. hehe Jag är väl ingen bollfantast jag heller men just golf fungerar för mig. Jag blir totalt fokuserad på golfen och glömmer allt annat. Ett sätt att tömma huvudet.

  Hoppas att flytten går bra och att vädret håller upp.
  Ha en riktigt skön Midsommarafton!
  Kramis

 10. Svara

  molle

  19 juni 2009

  Ville bara önska er en go midsommar

  kram

 11. Svara

  Famos/Menageriet

  19 juni 2009

  GLAD MIDSOMMAR önskar vi Er också!
  Vilken härlig utflykt Ni har varit på och tur att vädret höll i sig. Härligt för hundarna att få röra sig fritt även om dom samlar på sig fästingar. Ett riktigt otyg med fästingarna!
  Jodå, dotra har allt kvar hästintresset, men nu har hon inte tid att utöva det.
  Själv hade jag 5 kr i veckopeng så jag kunde gå och rida. Det var LYCKA!
  Hoppas flytten går bra!
  Ha det gott! :cheers:

 12. Svara

  britten

  19 juni 2009

  åå så härliga bilder…..moffi hade en fästing under hakan när vi kom hem från mallorca…gissa hur jag fick fjäska för att få bort den…han är värre än en pimadonna han också….önskar er en riktigt fin kväll min vän

 13. Svara

  Ninni

  19 juni 2009

  Ta det lugnt med flyttandet nu så ni inte tar ut er totalt. Och du… brorsan jobbar inte i Falun i sommar så håll dig frisk nu! 😉 Avundas er inte i flyttstöket.
  Men var är sommarn i år. Lite varmare än så här vill t.o.m. jag ha och lite mindre regn. Undrar om juli, augusti och september blir varma månader i år? Eller så får vi en så här kyligt hela sommarn.
  Fina bilder får du till vilket väder det än är så jag får kika in här lite oftare.
  Kram.

 14. Svara

  Birgitta

  19 juni 2009

  HEJ!
  Hittade din blogg via Synne. Jag var helt enkelt tvungen att se vem du var, som har varit med om precis samma sak som mej. Nämligen linbanan upp på Gesundaberget. Det var det värsta jag åkt någon gång och precis som du oroade jag mej för nedfärden. Det var hemskt. Men ner kom jag, men gör aldrig om det.
  Trevlig blogg du har. Kommer åter till dej.
  En fortsatt trevlig midsommar och flytt.
  Kram Birgitta

 15. Svara

  Gunvor

  20 juni 2009

  Ja nu är värsta midsommarfirandet väl övaer för i år. Bra gick det, kul var det o hem kom vi per cykel framåt tvåtiden på natten. Inget regn på hela kvällen! Just nu regnar det o åskar också..fast det inte är nån värme att tala om. Kanske åskan kommer med den. Hoppas på det! Ha det så trevligt i flyttbestyren! Kramkram! 😀

 16. Svara

  Caroline

  20 juni 2009

  Ser att du haft en skön paus ute i skogen, du är ju en mästare på att hitta små mysiga natursköna husvagnsplatser!

  Hoppas nu formateringen och flytten går bra, så vi får se dig här snart igen!

  /Caroline

 17. Svara

  Mia

  20 juni 2009

  Ha en fortsatt fin helg du också, Paula!!!

 18. Svara

  annette

  20 juni 2009

  Skönt Ni slapp regnet, vet inte hur det varir uppe hos Er nu men vi har konstigt nog haft bättre än förväntat, ganska så soliga dagar och regn inat och imorse, precis så som det skall vara;)
  Ja, Du hundarna förstår sig nog inte på att ransonera sina krafterna ger nog alltid järnet, ja nu närmar sig flytten hoppas Ni får det att flyta på utan att Du blir alltför sliten i kroppen, och jag hoppas ju förstås att Du skall kunna få igång datorn med mobila bredbandet så vi höras av, annars blir det abstinenssymtom om jag inte få höra hur Du och de Dina har det!

  Kramar!

  annette

 19. Svara

  Kicki

  20 juni 2009

  Det var ett fånigt ställe att få en fästing på, men de äckliga djuren tar ju ingen hänsyn. Jag plockar på både Skorpan och Jolly nästan varje gång vi varit i skogen.
  Ja, nu har väl nedräkningen börjat ordentligt för flytten. När ska ni vara ute ur den gamla lägenheten?
  Kramen!

 20. Svara

  Pialotta

  20 juni 2009

  Midsommaren slut för denna gång.. reg och åska kom som väntat mitt i sill o nubbe, men det är tur det finns lösningar på det mesta.. Slapp ta gummibåten 😉

  Ni hittar d platserna på jorden.. så underbart fridfullt. Så är du mitt uppe i flytt igen då Paula.. ja du hoppas ni får det fint där och att allt blir till belåtenhet.
  Skogsglänta och vatten nära är en stor dröm för mig.. men det blir säkert bara en dröm.
  Kram o ha de fint fortsatt fin helg..

 21. Svara

  Ragnvi

  21 juni 2009

  Tjena! Hoppas flytten går bra, blir svettig bara jag tänker tanken! Underbara foton hos dig…ja inte den på fästingen då! Stackars vovven!
  Min mage..är inte OK än! På torsdag ska jag på återbesök till Örebro…får hoppas den är OK då!
  Kramen!
  Ragnvi

 22. Svara

  Astrid

  21 juni 2009

  Naturen är verkligen vacker nu.Hur gick det med fästingen? Tror jag missat något , ska du flytta?

 23. Svara

  Anki N

  22 juni 2009

  psss…..hoho..dax att vakna till sans efter Er midsommardans…
  Hoppas Ni haft en trevlig o bra helg.

  Kramiz Anki N

 24. Svara

  Margaretha

  22 juni 2009

  Med tanke på flytten så får vi väl hoppas att vädret inte varit lika varmt hos er som det varit här… Hoppas allt går som en dans…..
  Kram på dig
  Margaretha

 25. Svara

  Malin

  23 juni 2009

  Tack för ännu en härlig skogspromenad!!

  Hoppas det går bra med flytten!

  Kramis!

 26. Svara

  Gunvor

  23 juni 2009

  Tänkte ju Gratta dej i går på Pauladagen men du kanske inte kommer åt att läsa än. Grattis i efterskott säger jag i dag istället.
  Hoppas allt går bra med flytten o att du inte tar ut dej alldeles. Ha det gott i nya pörtet. Kram!

 27. Svara

  Anki N

  24 juni 2009

  Hoppas Ni inte svettas ihjäl i flytthettan…om ni nu har väder som oss.
  Ser fram mot att få se lite flyttbilder…skratt.
  Kramiz Anki N

 28. Svara

  lelu

  24 juni 2009

  kylskåpets kalla väggar äratt föredra i denna ljuvliga hetta …. påminn oss gärna när vi gnäller till vintern .
  Hoppas allt hoppar ner i kartonger av sig självt …
  vi v’ntar på bilder …

 29. Svara

  messan

  24 juni 2009

  Stort tack för din guligga och vänliga ord!! Är mycket här just nu….
  Är tillbaka lite iaf.
  Vädret är så toppen nu och solen njuter vi av i massor.
  Stor kram

 30. Svara

  Marketta

  25 juni 2009

  Här har vi en som antingen flyttar eller njuter av solen. Vi skall också snart åka och bada och sola liten stund.

  Jag har en vandrande nalle hos mig till dig, om du har tid och lust nån gång.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 568
 • 590
 • 1 641 849
 • 5 101
 • 65 753
Sök här