Bloggen

Så kom det äntligen – regnet!

Av
den
3 juli 2023

Efter otaliga regndanser här hemma senaste tiden så gav de äntligen resultat, i helgen kom det efterlängtade regnet!

Jag vet exakt när det hände, för då var Daniel och jag ute på en Tisken-runt-promenad

Solen sken när vi påbörjade promenaden och jag njöt av alla vackra näckrosor i sjön

Det är lågt vattenstånd i sjön då sommaren varit så torr, det syns märkliga tuvor i vattnet, visst blev bilden med speglingen lite läcker

Långt därframme syns staden

..och vi kommer snart närmare

Nu börjar de mörka molnen släppa våta droppar

vinden tar i från tårna och snart ösregnar det

Men vad gör väl det, det är varmt i luften och jag går och gnolar och myser

Nu är vi snart hemma igen efter varvet runt sjön och när jag sneglar bakåt ser jag att molnen snart kommer att skingras

Han ser rätt trumpen ut, svansen hänger, prinsen gillar inte att vara våt i pälsen…

glad och blöt finnkäring

Vi hinner bara vara hemma någon halvtimme så hör jag hur regnet trummar mot taket, jag kikar ut från balkongen, oj!

Jag måste ju ha med ett djur också, det hör ju numera till på bloggen, tyvärr kan jag inte erbjuda något vackrare än en snigel….denna hittade vi på kvällspromenaden efter regnet, om det är en mördarvariant eller ej låter jag vara osagt…
Misströsta inte nu ni som vill ha sol och värme, inklusive dottern, snart är det nog äckelvarmt igen..

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Kina

  3 juli 2023

  Härlig promenad, och visst är det skönt med regnet. Jag njuter! Kram!

 2. Svara

  BP

  3 juli 2023

  Hahaha! Mitt “dagens” (mitt inlägg alltså) spelar PRECIS dina känslor. Tror jag i alla fall. Istället för att njuta av “regneländet” njuter jag av dina underbara bilder med alla speglingar. Fantastiska konstverk som du fotade medan solen fortfarande sken alltså.
  Daniel är en klok hund – vem f*n gillar att vara blöt i håret/pälsen. Å blöt hund luktar illa – enligt mig alltså;-)
  Snigeln är ful som synden, men det är ingen mördarsnigla. De är rostfärgade.

  PS. Håller helt med din dotter. Där brås hon då inte på sin mor;-) DS.

  • Svara

   Paula

   5 juli 2023

   Jag håller fullkomligt med dig, blöt hund stinker!
   Min dotter brås inte alls mycket på mig, hennes pappa och jag var väldigt unga, jag bara 17 när vi blev tillsammans, o vi skilde oss när jag var 22. Sen bodde vi i olika länder så jag vet verkligen inte hur han var som vuxen. Men det spelar ju faktiskt ingen roll, jag har en fin dotter som är sig själv i alla lägen!

 3. Svara

  Mia

  4 juli 2023

  Åhhh vilken lycka!!! Vi har nu äntligen fått mer regn, en halv sjö har bildats i svackan på väg upp mot Bosses, undrar om Artemis går genom den på morronpromenaden? Du vet, morronkaffet med skvallerstunden där uppe får man ju inte missa 🙂
  Så härliga bilder du visar <3 Kram på're

  • Svara

   Paula

   5 juli 2023

   Jag hoppas verkligen att du lyckades få Artemis att hänga med upp till grannen. I värsta fall kanske du fick lyfta henne över “sjön”…. Enligt väderrapporten ska det ha regnat både idag och igår men fast jag gnuggar mig i ögonen har jag inte sett en droppe regn! Det kommer nog imorgon när jag ska traska iväg till second-hand-butiken…
   Kram!

 4. Svara

  Minton

  4 juli 2023

  Sjön med alla speglingar är vackert och att se de mörka molnen komma. Daniel ser inte glad ut och det förstår jag. Regn gillar han inte precis som Minton.
  Du ser ut som jag efter morgonens promenad i regnat.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   5 juli 2023

   Ja regnet kom, o sen försvann det någon annanstans fast prognosen talade om regn både igår och idag. Men lite svalare och skönare är det, får vara nöjd med det. Kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  4 juli 2023

  Så vackra speglingsbilder!
  Och underbart regn! Du ser mycket gladare ut än vad jag gjorde då jag tog regnselfien, första regndagen.
  Nu har det kommit 100 mm drygt. Räcker för nu. Men det ser ut att bli mer. Vilket är ok!
  Det är en skogssnigel. Helt harmlös. Har sett att de kommit fram hos oss också, nu när det blivit blött och gott för dem.
  Ha en fin tisdag!

  • Svara

   Paula

   5 juli 2023

   Jag förstår dig om du inte såg så glad ut efter den ofattbara mängden vatten! Här lovar och lovar de regn men det blir knappt något alls. Men svalare och lättare att orka är det. fKram

 6. Svara

  Karin

  4 juli 2023

  Tisken, var det ja! Sjön som mamma åkte skridskor på som ung.

  Vackra spegelbilder, både på den fina tuvan och på det jag tror är Kristine kyrka.

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  4 juli 2023

  Härlig regnpromenad jag fick följa med på. Här ska det visst komma mera regn idag. Jag LÄNGTAR, Fina bilder som alltid. Kram.

 8. Svara

  Anna-Lena

  4 juli 2023

  Jag gillar också att gå i sommarregn.

 9. Svara

  Anki

  4 juli 2023

  Ljuvligt! Underbara bilder från promenaden! Vi fick också lite regn … 6 mm är inte mycket att hurra för, men bättre än inget 🙂
  Kram

 10. Svara

  Susjos

  4 juli 2023

  Sicken blöt prins, och finnkärring, men hon är lyckligare än prinsen över regnet tror jag 😉
  Visst känner jag igen den fina staden på håll….med ståtliga Kristine Kyrka!
  Så fina näckrosor där i regnet.
  Jag och din dotter och BP längtar efter värmen igen!
  Ha det fint!
  Kram

 11. Svara

  KajsaLisa

  4 juli 2023

  Du lyckades verkligen skildra ´hundpromenaden. Fin regnbild, den fick du till bra.

 12. Svara

  Ditte

  4 juli 2023

  En vacker promenad med ljuvliga bilder. Jag hade gärna gått med dig här.
  Visst behövs regnet och snart är solen tillbaka igen.
  Kram

 13. Svara

  Anna i Portugal

  4 juli 2023

  Alltså bilden med staden där borta… wow! Det är ett riktigt bra fotografi tycker jag. Gör vykort vettja 🙂 Skönt med regn, naturen behöver det men även vi 2-benta kan behöva ett andningshål ibland.

 14. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  16 juli 2023

  Jättefina bilder och jag gillar speglingar i vatten så jag stannade till vid de bilderna och tittade lite extra 😀 Du hade kunnat gå där och gnola på singing in the rain för det verkar som om du var precis så glad 😀 Regnet gjorde nog gott på många håll men det äckelvarma kom kanske tillbaka senare. Det får jag läsa om när jag börjar komma till nutid.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 138
 • 1 654 178
 • 5 124
 • 66 091
Sök här