Matrecept och kökstips

Hallon- och blåbärspaj med kvarg

Av
den
9 juli 2007

Mums, en syrlig och god paj till fikat!

Du behöver:
½ dl smält smör
1 dl matlagningsgrädde 7%
1 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Blanda smör, grädde och ägg. Tillsätt socker och mjölet som blandat med vaniljsocker och bakpulver.
Bröa en pajform med havregryn, tryck i pajdegen. Stek i 200 grader 10 minuter.

Fyllning:
hallon och blåbär eller bara ena sorten
1dl kvarg (får du inte tag på kvarg ta fettsnål kesella)
1dl matlagningsgrädde (7%)
½ dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Bred ut bären på pajbottnen. Häll över den hopvispade smeten. Fortsätt ugnsbaka i 20-30 minuter.


Åsså på med kaffehurran!

TAGS
13 kommentarer
  1. Svara

    Mia

    10 juli 2007

    Yammi!! Det första man ser när man slår på datorn…ett gott recept, det var inte illa!! Tror jag ska göra den idag, lite som tröst…saknar ungarna, juuuu 🙂

  2. Svara

    Kersti

    10 juli 2007

    Det ska jag prova. Ska ta en tur ut i blåbärssnåren. Bilen blir förhoppningsvis lagad idag. Det var någon manick som kollar varvtal (tror jag) som lagt av, med den påföljd att det inte gick fram någon bensin. Tur att det finns folk som förstår sig på sånt. Vi fick dricksvatten och skjuts in till köpingen för att handla mjölk av en granne och bloggkompis, Anki. Så nu klarar vi oss ett tag till om reservdelen inte kommer. Hoppas att ni har det bra bland flyttlådorna. Kram Kersti

  3. Svara

    Anki

    10 juli 2007

    Den ser underbar ut!

  4. Svara

    Nette

    10 juli 2007

    mmmmmm….ser otroligt gott ut – den ska jag försöka mig på idag!!!

  5. Svara

    Sylvia

    10 juli 2007

    Blåbär har jag alldeles bakom knuten och hallon finns på Ica. Blir absolut en paj till lördag när jag får gäster. Lax-lasagnen verkar också supergod så det blir nog en sådan också. Jag tackar och niger!

  6. Svara

    Lallis

    10 juli 2007

    Jaha…. och detta läser jag NU när vi redan har slängt i oss en paj med blåbär! Denna variant måste prövas nästa gång. Ska ut i morgon också faktiskt. Det är kul , men desto jobbigare för ryggen .*s*
    Ha en fin kväll, Paula.
    Kram Lallis

  7. Svara

    aw

    11 juli 2007

    Mums… hade det inte varit så långt så hade jag kommit över (självinbjuden) på fika…
    Hoppas packningen går bra.
    /aw 🙂

  8. Svara

    Victoria

    11 juli 2007

    Men… så här kan du ju inte göra…. jag blir ju jättehungrig. Å så gott det ska bli
    med fiskpinnar nu…

    Pajen ser verkligen mimsig ut!

  9. Svara

    Victoria

    11 juli 2007

    mumsig ska det vara…

  10. Svara

    Amanda

    14 augusti 2007

    Hej Hej! pajen ser jätte god ut men synd att inte råtter kan äta den 🙁

    Men annars ser den jätte mummsig ut!!!

  11. Svara

    senny

    11 september 2009

    tusen tack:D

  12. Svara

    Iia

    19 oktober 2010

    Hej! Jättegod paj, har gjort den flera gånger. Tack för receptet!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 138
  • 181
  • 1 684 055
  • 5 267
  • 68 099
Sök här