Bloggen

Handsken och pincetten

Av
den
14 oktober 2021

Spänningen är olidlig angående gårdagens “klipphängare”, eller hur…..?

Jag tyckte jag hade kommit på en busbra taktik för att

..befria de små fina enbären från taggiga busken de sitter fast i!

En del av enarna längs ån hade inga bär alls, andra hade massor av både de vita omogna och de blå mogna

Men jag måste erkänna att resultatet var klent!
En deciliter bär och många svordomar blev det trots handsken! Betydligt fler barr än bär följde med i påsen så rensningen var ingen höjdare..

Lite kul i sammanhanget att en vän just idag råkade visa enbärsmust på ett foto på facebook!
Jag hade planen att plocka tillräckligt för att kunna kasta några bär i vinterns grytor för att locka fram lite goa viltsmaker…

Nu blir det reklam!
Igår kväll tittade jag på första delen i serien

Under nålen, som handlar om en tatueringsstudio
Oj så sugen jag blev på att gadda mig igen!

Jag blev så inspirerad av kvinnan i programmet som tatuerade en fågel, och nu vill jag också ha en,

Flying little bird White Wagtail vector illustration

en sädesärla som minner mig om min mormor, min bästa vän under hela min uppväxt!

Här ser du min enda tatuering hittills, den gjorde jag redan 2008.
Berätta gärna din åsikt om tatueringar, har förstått att det är ett hett ämne, antingen gillar man dem eller så tycker man att de är gräsliga…

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  ElisabetR

  14 oktober 2021

  Ahaa, var det det du skulle göra. Det hade jag aldrig gissat. Låter som en smart ide, som tydligen inte funkade riktigt. Jag vet, det är ett helsike att plocka enbär. Jag har också en burk i skåpet. Läste nånstanns att man ska bre ut ex ett lakan under och så skaka busken. Jag har aldrig provat men det kanske är ett bra sätt. Enris föresten ska ju vara bra mot möss. Dom gillar inte att tassa på de vassa piggarna. Så man ska strö det runt huset på hösten. Har inte provat det heller.
  Tatueringar är ju upp till var och en, tycker jag. Kan ju vara både vackert och hemskt fult, beror på så mycket. Jag har fått vänja mej för båda barnen har. Skulle inte själv vilja ha nått. Tycker ditt motiv är fint.
  Önskar dej en solig och fin helg. Skulle bli så här iaf.

  • Svara

   Paula

   16 oktober 2021

   Idag har det varit soligt men ack så blåsigt. Men då känner man att man lever och dessutom är man genomvädrad när man kommer in. Samma finväder utlovat till imorgon, bara att tacka o ta emot, ha en fin söndag

 2. Svara

  Ditte

  14 oktober 2021

  Detta hae jag inte gissat. Men tanken är god liksom enbär i en gryta eller annat. Jag har hitintills köpt dem på burk men inte kommit på tanken att plocka dem. Men efter dina äventyr så tror jag att jag fortsätter med att köpa på burk.
  Vad gäller tatueringar har jag inga och det blir hellre inga. Mne jag har en dotter som har två. En speciell lite drake som kom till i Kina och som sitter på axeln. Hon har en på handleden “shit happens”. Den gjorde hon i samband med att hon fick cancer. Har i övrigt inga synpunkter på vad var och en gör vad gäller tatueringar . Man bestämmer själv..
  Och vem bestämmer vad som är snyggt?
  Kram

 3. Svara

  bpz3

  15 oktober 2021

  Ooooops!
  Alltså jag börjar med cliffhangern. Å där var jag väldigt nära att gissa rätt. Eller, jo jag gissade RÄTT. Att det sedan lev en klen utdelning av enbär är ju mindre roligt såklart. Hade du skickat mig ut i busken hade jag garanterat trott att det var blåbär. Så illa är det ställt med mig;-)
  Vad jag tycker om tatueringar vet du ju vid det här laget. Tatueringar verkar ju vara inne i din familj, inte bara hos dig. Så du gör som du vill. Kan (kanske) köpa mini-tatueringar som betyder nåt, men nej, jag tycker det bara är fula – för det mesta alltså.

  Ser man mycket på fotboll som jag, men inte du gör så lovar jag att man får en helt annan inställning till just tatueringar. Men du gillar ju inte fotboll så du ser ju inte resultaten;-)

 4. Svara

  Anna-Lena

  15 oktober 2021

  Även om vi har lite buskar nära, så köper jag en kryddburkar enbär då och då. Används till älggrytor.
  Helkroppstatuering tycker jag är vidrigt. SÅ fult! Små tatueringar är ok, men fattar inte riktigt vitsen med dem. Och tatuering på mitt sladdriga skinn… hur skulle det se ut ? Inte bra!
  Ha det fint! Kram!

 5. Svara

  Ama de casa

  15 oktober 2021

  Smart tänkt med enbärsplockningen, fast lite synd att det gav så dåligt resultat. Jag brukar köpa burkar med enbär, betydligt enklare 😀

  En del tatueringar kan vara fina, men det finns betydligt fler som är fula. Speciellt när man ser folk som bestämt sig för att täcka hela kroppen med såna. Själv skulle jag aldrig våga (eller vilja) tatuera mig. Men jag var lite sugen ett tag att tatuera mitt bautaärr på magen till en dragkedja 😀

 6. Svara

  Susjos

  15 oktober 2021

  Aha, enbärsplock! Det hade jag aldrig gissat! Nja, tatueringar är inget för mej, och tycker inte att det är snyggt, även om många tatueringar är fina att titta på. Din tatuering ser fin ut!
  Ha en fin helg!
  Kram

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 oktober 2021

  Åhhh enbär är ett måste men jag blev lat och köpte en burk i affären, jag har så mycket viltkött, så att vara utan enbär känns konstigt. Men du, jag läste nånstans att man (om det var i Finland eller Ryssland, minns inte) även plockade de gröna bären….är det nåt du har koll på?
  Vad gäller tatueringar så är det inget jag ogillar, jag har ju bara en men sonen har flera dessutom har han verktyg för att utföra det och sädesärlan tycker jag absolut att du ska göra! Den är vacker och den har en betydelse och mening för dig <3
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   16 oktober 2021

   Hej, nu ska du få höra, det stämmer bra att man kan plocka och använda både vita, blå och svarta bär. De smakar dock olika. Torkas bäst på tidningspapper i rumstemperatur, kanske på fönsterbräda ovanpå element.Barren kan också användas, Tar du in enbärsgrenar på vintern så växer det fram skott som är ätliga i t.ex sallad. Googlade på finska sidor ! Kram

   • Svara

    Mirjam Halvarsson

    18 oktober 2021

    Se där ja!! Såg att nån hade skrivit om enbärsdricka, det har jag gjort nån gång men senast jag testade blev den inte bra alls! Den hade fått nån konstig bismak så den kasserades, annars är smaken svår att beskriva men gott som måltidsdryck, lite lätt kolsyrad 🙂 Kram!

 8. Svara

  Kicki

  15 oktober 2021

  Det var svårgissat med handsken och pincetten. Synd att utdelningen blev så klen, när det såg ut att finnas så mycket bår på enen.
  Jag tittade också på programmet om tatuering.
  Jag skulle aldrig drömma om att skaffa någon för egen del och jag kan inte se det fina i de som tatuerar hela huvudet också förutom kroppen.
  Men en liten sädesärla kan säkert bli fin på dig. Jag minns när du gjorde den du har.
  Kram

 9. Svara

  LillaSyster

  15 oktober 2021

  Aaa det var det du skulle göra. Att vissa buskar inte hade några bär beror på att de är hanbuskar, bara honorna får enbär – det är vad jag har lärt mig. Nog för att barren är vassa, men det borde varit lättare att plocka dem utan pincett? Dubbla handskar är mitt förslag, eller som ovan – skaka busken. Måste ju gå att hålla en hink under grenen eller trä på en plastpåse över grenen och sedan skaka den, om nu bären lossnar så lätt.
  Tatuering…..jag som är nålrädd skulle inte få för mig att göra detta. Men jag gillar att titta på Tatto fixers där kunderna får hjälp med att bli av med dåliga tatueringar, tycker att de som gör de nya är makalöst duktiga. Jag har kusiner som är täckta av målningar ända upp i ansiktet och det tycker jag inte är snyggt, men en liten diskret helt okej. Men som sagt upp till varje individ att bestämma. Trevlig helg!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 oktober 2021

  Jag inser nu att jag totalt glömde bort att kommentera om handsken och pincetten i min kommentar på det inlägget. Men nyfiken var jag och visst kom du på ett fiffigt tillvägagångssätt. Jag har aldrig plockat enbär så jag vet inte hur mycket bättre det gick med de här redskapen men du slapp förhoppningsvis sticka dig.
  Jag gillar fina tatueringar på andra men skulle aldrig utsätta mig för det själv 😀 Men det är finast med enstaka tatueringar där man kan se vad de förställer. Att fylla hela kroppen med ett samelsurium av olika mönster blir bara rörigt. En liten fågel skulle vara fint på dig och kanske får vi snart se om det blev gjort 😀
  Kram

 11. Svara

  Anki

  16 oktober 2021

  Handskar det begriper jag … men pincetten? Det har jag aldrig tänkt på 🙂
  Jag brukar plocka lite enbär varje höst … och nu blev jag lite inspirerad 🙂
  Kram!

 12. Svara

  Minton

  17 oktober 2021

  Enbär har jag plockat men inte med pincett. Hoppas du kan njuta av de du fick.

  Kramar från oss

 13. Svara

  Ninni

  17 oktober 2021

  Enbär brukande jag plocka när jag bodde i Järvsö för vi hade buskar nära tomten. När jag flyttade hit där jag bor nu har jag inte hittat några enbuskar att plocka av men har fyra stora enar, två på vardera sida om trätrappen upp till tomten men har inte kollat om det kommer några ätliga bär på dem.
  Tatueringar kan vara väldigt fint på andra men själv har jag aldrig haft lust att tatuera mig. Vi har ju en tatueringsstudio i samma hus som apoteket men jag har aldrig varit in där för jag har ju inte direkt något ärende dit.
  Spännande att se vad du tatuerar dig med. Kanske dina fina hundar du haft under åren men då blir det många tatueringar. 😀
  Kramen.

 14. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  18 oktober 2021

  Ja dem är inte enkla att plocka. Måste bort till mitt ställe och se om de växer kvar. Torka är bäst tänker jag.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 133
 • 596
 • 1 636 077
 • 5 093
 • 65 655
Sök här