Fem en fredag

Fem-en-fredag # 41 Planering

Av
den
15 oktober 2021

# 41 Planering

Vad står på agendan idag?

Vad har du fått boka om i veckan?

Jag har så få åtaganden så jag slipper boka om, men däremot lät jag bli att gå på en planerad träff med Röda Korset idag för jag hade ingen lust..

Vad vill du stryka i helgen?

Har inget planerat så jag behöver inte stryka något!

Vad har du på planeringsstadiet?

Att försöka komma igång med stretching efter promenaderna….Det har jag sagt i evigheter och ändå funkar det inte!
Efter varje promenad känns kroppen okej men efter att ha suttit ner en stund blir jag stel i rygg och ben så jag haltar fram…så onödigt när jag själv kan påverka det!

Hur planerad är du vanligtvis?

Det råder total kaos, jag är väldigt ostrukturerad nuförtiden.
Lappar hit och dit, livrädd att glömma något viktigt fast jag inte har så mycket viktigt jag kan missa…
Ja jag har blurrat över en del text, vill ju inte avslöja allt i mitt liv…

Jag skyller min glömska på min täppta halspulsåder….glad att ha något att skylla på och rädd för att bli dement vilket min mormor var…
Den som lever får se!

Glad så länge jag kommer ihåg att dra en borste genom håret innan jag traskar ut på morgonpromenad!

Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Med ett foto på kastanjeträdet önskar jag dig som tittar in en skön hösthelg.
Regnmätaren visar att vi fick 10 mm i natt och i morse men prognosen för min del av landet ser strålande ut för helgen

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  15 oktober 2021

  Det är ju ett privilegium vi pensionärer har. Att göra lite som vi vill och hoppa över en del som går att hoppa över.
  Jag lever också med listor, men inte lika utförliga som din. Mest vad jag borde göra.
  Kram

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 oktober 2021

  stretching finns det olika åsikter om, mössa fixar min frisyr under promenader (eftersom min far dog av alzheimer, så har min bror testat sig, han klarar sig), bra smak- och luktsinne är bra tecken.

 3. Svara

  E

  15 oktober 2021

  Härliga bilder! De där kossorna ser vigare ut än mig 😉 trevlig helg!

 4. Svara

  Susjos

  15 oktober 2021

  Underbara stretchande kossor! Å en härlig bild på dej! Så skönt att inte vara alltför planerad, ser fram emot det! Men visst planerar man lite kom jag på när jag svarade på frågorna idag.
  Ja, vi ser fram emot sol i helgen, idag var det regn och blåst här i 08-land.
  Ha en fin helg!
  Kram

 5. Svara

  Robert W

  15 oktober 2021

  Helt underbar kobild!

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 oktober 2021

  Låter som en lagom aktivitetsnivå och visst är det skönt att kunna göra lite som man vill. Lappar är bra om man håller ordning på dem. Det är dessutom bra om man förstår vad man ha klottrat ner och du har säkert bra koll på det 😀 Nu gör det inget om man glömmer att dra borsten genom håret innan utgång eftersom mössan ändå döljer allt 😀
  Kram

 7. Svara

  LillaSyster

  15 oktober 2021

  Du som håller igång och är social kanske inte blir så dement? Skönt att kunna hoppa över ett möte om man inte känner för det. Ha en bra kväll!

 8. Svara

  Anna-Lena

  15 oktober 2021

  Härligt med ett glatt leende.
  Tycks vara av en konstig art, som pensionär iaf, för jag gillar struktur och har nog ganska bra sådan.
  Men skippa sånt som jag inte gillar, det gör jag. Förstås ! Kram!

 9. Svara

  bpz3

  15 oktober 2021

  Vilka härliga bilder till dina svar! Å morgonfrisyren den står sig väl mot Boris Johnsons hår – hahaha! Bad hair day kallas det visst, och om du sätter på dig en mössa nu under hösten/vintern är det ju i alla fall ingen som ser håret. Dessutom borde mössan platta till håret…
  Gillade även kossornas “morgongymnastik”. Om dom kan stretcha på det smidiga sättet borde du också kunna göra det;-)
  Vad gäller lappar så har jag lärt mig nåt på sistone. När jag fortfarande jobbade skrev jag alltid inköpslistor för att inte glömma nåt. Det hände ibland att jag glömde veckolistan hemma, och då var det ju kört.
  Sedan ett par år tillbaka har jag helt slutat med listor. Å vet du vad – det funkar alldeles utmärkt. Min lilla hjärna kommer faktiskt ihåg det mesta, inte allt…

 10. Svara

  Helen

  15 oktober 2021

  Älskar kobilden, den påminner starkt om Mamma Mu som jag gillar. Minns när den gick på radion på morgonen när jag precis kommit till jobbet. Jag hoppas verkligen du slipper bli dement, jag löper också risk att drabbas men det är ingen vits att oroa sig i förväg. Ha en bra helg Paula!

 11. Svara

  Bokdamen

  15 oktober 2021

  kobilderna är så underbara! Skönt att ta det lite som det kommer, en favorit samtidigt som jag vill ha lite struktur, desto mer planering blir det på jobbet så inte för mycket privat.Trevlig helg!

 12. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 oktober 2021

  Undrar om jag kan leva utan listor?? Utan dom funkar inte mitt liv, alltså på riktigt! Jag önskar att jag var mer spontan men….Det enda som inte står på agendan är det där med hårborsten 😉 Den första promenaden på morronen går upp till grannen på en kopp kaffe och där är dom så vana att se mitt rufs, så det gör inget 🙂 Kram på’re!

 13. Svara

  ElisabetR

  15 oktober 2021

  Jag måste skriva upp eller sätta påminnelse på mobilen nuförtiden. Tråkigt, har haft koll på det mesta i mitt liv tidigare. Men, men det funkar så också.
  Planerar till imorgon att åka till Nås och köpa potatis.
  Fått jättego’ fika idag och en varm hälsning till dej från vår vän.
  Å så glad jag blir åt fotot på dej, jättefint. Affischen ha,ha, den skulle jag vilja ha.
  Kastanj, så fina i alla former, men, njaaa, kan ju bli väldigt knöligt om dom inte hamnar i rätt. Tihi ;-).
  Ha en fin helg.

 14. Svara

  Kina Hellquist

  15 oktober 2021

  Vilken härlig bild på dig! Och på korna! Så där ska vi göra när vi varit ute på promenix! Och till härlig musik! Då blir man glad!
  Demenssjukdomar går man aldrig fri ifrån, så det försöker jag att inte tänka på. Men jag tror det är svårare om man har någon nära anhörig som har det.
  Men det är ändå tur att man inte vet vad som komma skall! Vi får försöka ta livet med en klackspark!

 15. Svara

  it_is/Anette

  16 oktober 2021

  Så glad jag blev av din bild med kossorna 🙂 Ha en härligt helg

 16. Svara

  Ama de casa

  16 oktober 2021

  En lagom ansträngande att-göra-lista kan jag tycka 🙂 Gillade både kostretchingen och din ystra frisyr 😀
  Fast jag gillade inte riktigt din censur av planeringen… 😉

  Kastanjen är helt sanslöst grann i sin höstskrud!

 17. Svara

  Ditte

  16 oktober 2021

  Alltid lika roligt att läsa dina roliga svar och med tillhörande härliga bilder. Mycket humor! Och det är mycket extra med just humorn för att bara läsa svar på frågorna tycker jag är ganska trist. Men du har med många knorrar.
  Bilden med korna är suverän. Skrattade gott. Är också väldigt förtjust i bilden på dig.
  Kram och trevlig lördag.

 18. Svara

  Ditte

  16 oktober 2021

  PS Har helt missat, tror jag, att berömma din heder. Så vacker!
  kram

 19. Svara

  Anki

  16 oktober 2021

  Det där känns igen … ja att bli stel efter promenaderna menar jag. Härlig bild på kossorna!
  Fin bild på dig också!
  Lördagskram från ett soligt Finspång!

 20. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  16 oktober 2021

  Efter det att mitt hår växt ut, så fick jag tjockare hår, mer hår och dessutom lite lockigt. Alltså precis som jag brukar säga; “Allt negativt har alltid nåt gott med sig…..” Så nu för tiden behöver jag inte kamma mig, jag bara drar fingrarna genom håret så är det OK. Fast det börjar bli lite långt och det gör att det också börjar bli lite rufsigare…..
  KRAM/Susie

 21. Svara

  ?Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ?

  17 oktober 2021

  Aha du är aktiv i röda korset alltså. Brukar du jobba något med deras loppisar också?

 22. Svara

  Minton

  17 oktober 2021

  Du har samma morgonfrisyr som jag fniss. Kossorna är underbara och mycket smidigare än jag.
  Kramar från oss

 23. Svara

  Ninni

  17 oktober 2021

  De viktigaste sakerna lägger jag in i mobilen och får påminnelser därifrån. Lappar är bra att ha – om man kommer ihåg att skriva upp saker på dem. 😀
  Mitt minne har blivit så dåligt sen C dog. Går på “Leva vidare”-träffar nu och minns bara namnet på två av de sex andra deltagarna fast vi träffats fem gånger. Namn är ett elände att komma ihåg. Sen har jag lite svårare att hitta ord också nu men det har jag haft tidigare också och det hör visst till fibromyalgin.
  Jag gillar din morgonfrisyr. 🙂 och korna ser då för härliga ut.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 492
 • 499
 • 1 641 183
 • 5 101
 • 65 749
Sök här