Bloggen

Har du också nomofobi?

Av
den
14 juni 2011

Jag har definitivt inte drabbats av den fobin men enligt en undersökning är det bortåt 70% av befolkningen som är drabbad?
Haha, och vad är då nomofobi?
Jo det har jag lärt mig i senaste numret av tidningen “Doktorn”.
Nomofobi är rädsla för att vara utan mobiltelefonkontakt!
Den kan vara så uttalad att man aldrig stänger sin mobiltelefon och har den med sig överallt.

Som sagt, en och annan har nog drabbats av nomofobi….även i min närhet.
Jag visar däremot upp senila anlag och blir mer och mer glömsk.
Bland annat glömmer jag ständigt mobilen…
Det vill säga, jag glömmer att ha den med mig…
Mina promenader tar ju mig rakt ut i skogen och skulle jag ramla eller irra bort mig skulle det dröja ett bra tag innan någon hittade mig eftersom ingen vet åt vilket väderstreck jag strövat iväg…

Jag bär numera en liten midjeväska att ha kameran i, händerna måste jag ha fria, dels för stavarna och dels för hundkopplet. Går man i tights som jag gör så saknas ju helt fickor.
I den väskan ska ju självklart även mobilen ligga, laddad och klar att användas vid behov…

Härom dagen när vi skulle åka in och handla så hojtade jag till Hasse att han skulle stanna…
Jag hade sett en skylt…och när jag får syn på en skylt då måste jag stanna och läsa..

Rakt in i spenaten gick markeringarna, röda ringar runt träden, men, vid den andra björkstammen tog markeringarna slut!

“Nyfiken som en strut” och “envis som en åsna” är ju passande epitet för mig och fram skulle jag ju…bara för att finna ett stort och djupt hål i marken!

Ja det var ju inte så spännande, men jag kunde ju inte låta bli att tänka på att jag hade kunnat ramla i där….eller bredvid, och tänk om jag inte haft mobilen med och tänk om jag varit där ensam…

Jag ska nog försöka skärpa mig på den fronten!

Tillbaka till tryggheten, min egen tomt, och här under “min egen korkek” som är en lönn har jag lärt mig, här sitter jag helst när det är varmt och bara sniffar på blommorna som den gode tjuren Ferdinand..
Genom att flytta stolen allteftersom solen flyttar sig på himlen så har jag skugga hela långa dagen, perfekt för en svettig finnkäring.

Idag svettas jag däremot inte, det pågår ett lätt sommarregn, och det glädjer mig, jag ser redan framför mig guldgula kantareller små som knappnålar börja tränga igenom marken…ja i alla fall i min fantasi!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  14 juni 2011

  Jisses, det där var ju rent av farligt! Nu går du aldrig mer ut, utan mobilen, bara så du vet! 😈
  Här skiner solen nu igen, men temperaturen är LAGOM, äntligen! *L*

 2. Svara

  Astrid

  14 juni 2011

  Ja du så jag´känner igen allting . Det skullekunna vara jag som skrivet det
  Skulle vara kul att veta vad det är för hål
  Kan det vara ingången till en grotta
  Vi har något liknade här där en tjuv bodde för länge sedan vid namn Elias
  Grottan som är rätt stor om man kommer genom öppningen kallas därför Eliasgrottan
  http://minafoton.blogspot.com/2008/06/elias-grottan-elias-cave.html

 3. Svara

  Sigge Svamphund

  14 juni 2011

  Nä den fobin har inte mattes drabbats av, det är bara fisk som skrämmer henne.
  Kantarellvalparna finns!
  Jag nosade upp både igår och idag!!!!!!
  Så till midsommar får jag nog macka med kantareller

 4. Svara

  Anki N

  14 juni 2011

  Den hemska sjukdommen lider jag av!! Jag grips verkligen av panik om jag finner att min mobil inte är med, men jag upptäcker det ALLTID innan jag lämnar huset..fniss. Undrar ibland hur jag klarade mig innan de kom?!

  Fina bilder på din omgivning….men du du måste nog se till så du får en släng av denna sjukdom också för de ser lite farligt ut med stora hål i marken o så som du kan falla ner i.

  Kramiz Anki

 5. Svara

  Barbro Z

  14 juni 2011

  Erkänner mig svårt drabbad av denna sjukdom. I min mobil har jag nämligen: kamera, radio, musiksamling, bibliotek med e-böcker, gps, telefon (!), tidningar, bank, TV, facebook, surfmöjligheter på Internet och mycket mer. :mrgreen:

 6. Svara

  ejmis

  14 juni 2011

  Tack för diagnosen 😉 Jag blir fullständigt GALEN om inte mobilen är med och laddad.

 7. Svara

  briitten

  14 juni 2011

  Nä inte JAG men en del i min närhet har drabbats…men visst undrar man hur man kunde klara sig förr. Du undrade om JAG hade problem Med fästingar. Nä den vi köpte metall kulan till molly sp går JAG inte sett en enda fästingar som tur är. Men här upp i norr finns ju inga fästingar tack och lov… .bara mygg…

 8. Svara

  åsa

  14 juni 2011

  Ja, jag lider definitivt inte av den fobin!
  Får skäll för jämnan utav maken och döttrarna att jag alltid glömmer att ta med mig mobilen, glömmer ju även att ladda den…
  Här har det regnat hela dagen och nu ikväll kom det riktigt störtregn så jag hoppas ju att kantarellerna gillar det!
  Va fint ni bor förresten, har du badsjön precis utanför tomten?
  Lyckliga er i så fall…
  Ha dé!/Kram

 9. Svara

  TT

  15 juni 2011

  Mer och mer inser man vad skönt det är att glömma mobilen! 😉

  Nu när dotter J med pojkvän lugnat ner sej så hoppar jag inte längre heller en halvmeter när det ringer sent eller kommer SMS så nu känns det inte som om jag behöver ha den med mej som standby. Fast mannen blir sur om jag inte svarar för det gör ju han jämt! Säger han i alla fall…

 10. Svara

  Paula

  15 juni 2011

  Ja, den sjukdomen har jag säkert 😉

  Här är det lite mulet o svalare…..kramar

 11. Svara

  Menageriet

  15 juni 2011

  Nej, nån sån fobi har jag inte. Däremot har jag vissa rutiner när jag åker hemifrån. Enda gången jag har mobelen påslagen är när jag kör bil. Man kan ju aldrig veta när det blir stopp. Plockar alltid ner i handväskan min mobil, glasögonen och plånboken ligger ju där redan. Går jag ut i skogen med hundarna är också mobilen alltid med.
  Nästa gång Du åker till den hyttan får Du ta med Dig en ficklampa och kolla ner där. Det kanske är någon som har ramlat ner och behöver hjälp? :mrgreen:
  Lönn? Går det att få en närbild, månne?
  Må så gott!

 12. Svara

  Christina

  15 juni 2011

  Några sånna symptom lider jag inte av 😉 Men jag är nog mer som du,glömmer ta med mig den när man verkligen kan ha användning för den.Som att sitta fast på tåget vilket gör att man blir försenad till jobbet.Kan vara bra att ringa sin chef och medela detta.
  Nej,nu ska jag ner och snusa på lite kattunge som har börjat öppna ögonen.
  Kram

 13. Svara

  Veronica

  15 juni 2011

  Tack 😀 Det är väldigt skönt att vara färdig, men det känns lite konstigt också, nu måste jag tänka helt annorlunda för att istället få i mig mer!

  4 kg är ju jättebra, det har ju gått jättesnabbt då! Haha, jag körde också mycket på gröt i början men tröttnade, man håller sig dock betydligt mer mätt på gröt än på en macka, bröd är ju inte så tacksamt..

 14. Svara

  annette

  15 juni 2011

  Känner igen mej om detta med mobilen, har den nästan aldrig med mej till andras förtret, men jag liksom Du drar ju iväg ut på äventyr på egen hand och borde ha den med mej, skall nog tänka till om att skärpa mej. Fast det har jag gjort tidigare och det fungerar i alla fall inte;)

  Här är det kallt och regn;(

  Kramen!

  annette

 15. Svara

  Kicki

  15 juni 2011

  Nä, nån sån fobi har jag inte. Visserligen brukar jag försöka komma ihåg att ta den med när jag går ut med hundarna, men oftast ligger den bara i köket och skräpar.
  Det trädet förstår jag att du gillar. Men visst kan vi väl ha det liite varmare än vad vi har just nu.
  Nu ska jag gå och knoppa. Dan har varit lång och senaste natten sömnstörd (kan man uttrycka det så?)
  Ska bara kvällskissa hundarna först.
  Kramen

 16. Svara

  Malin

  15 juni 2011

  Nej jag har inte ngn sådan fobi 😛

  Lämnar den ofta avsiktligen hemma, särskilt när jag vet att maken alltid har med sin.

  Däremot blir jag galen på dottern som ALLTID har med den men har ALDRIG ljudet på så hon hör ändå inte när man ringer, antagligen VILL hon kunna skylla på att hon inte hört att jag ringt. Värst galen blir jag när hon tappar bort den, det blir ju betydligt lättare att söka den om den är påslagen.

  Jag tror att det kommer en antitrend snart mot att alltid vara tillgänglig.

  Kram

 17. Svara

  Mia

  16 juni 2011

  Svar: Nej jag är inte ledig i helgen…skulle vara ledig måndag o tisdag, men måste åka upp till Mårdsele och ta emot varor på måndag…visst no big deal, men det är inte ledigt…och 10 mil att köra bara så där… *L* tar ut en extra ledig dag nästa torsdag istället..

 18. Svara

  Ninni

  17 juni 2011

  Nej, jag har inte nomofobi. Jag har ju teflonhjärna så jag glömmer oftast att knäppa på ljudet på mobilen om jag haft det av.
  Min “korkek” då det är varmt är på vår altan för dit får vi inte sol förrän framåt kvällen.
  Kram.

 19. Svara

  Synnöve

  17 juni 2011

  Goeftermiddag i pörtet 😀
  Vilken vacker lönn du har på tomten. Förstår du snurrar runt där som en pinne i ett solur hihi. Skuggan är bäst.
  Men nu har vi fått nog av skugga tycker jag… Inte skugga kanske, men kyla… Det är 11 grader här och spöregn. Det blir nog aldrig sommar här….

  Du MÅSTE komma ihåg mobilen! Tänk om du ramlat ner i det där hölet? Hur skulle du fått kontakt med omvärlden då hade du tänkt dig?

  Vackra bilder blev det i alla fall.

  Hoppas du får lite sommarvärme snart nu. Och att svampen kommer snart :))
  Ha det gott i pörtet, hälsa gubben och klappa Blinka.
  Ge katterna en strömming från mig.

  Kram från nabokäringa :mrgreen:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 368
 • 770
 • 1 611 036
 • 5 044
 • 65 073
Sök här