Trendspaning i trädgården

Här sitter jag klockan nio på kvällen och väntar på att älskling ska höra av sig och berätta att han äntligen är på väg hem…
Bläddrar i dagens annonsblad och läser att “vildvuxet är årets trädgårdstrend!”

Kan det bli mera rätt???

Inte har jag hjärta att tukta mina rabatter till fina raka led när det blommar prästkragar och blåklockor långt ut i grusgången..

Trädgårdstomtarna lär också fira renässans, men dem är jag inte särskilt förtjust i, däremot tycker jag det här trollet hos grannen är ganska sött. Allra helst skulle jag köpa stora grodor, feer, älvor eller fiskar att pryda min trädgård med, men dom kostar….

Dessutom är det tydligen av största vikt att odla sin egen potatis, och det kan jag intyga att varenda kotte i Björsjö gör….utom vi!
Vi har provat att odla potatis, det var inte särskilt svårt, men, vi tyckte inte det var mödan värt då vi har fantastiskt god Nås-potatis i affärn!

Så, nu har älskling hört av sig, hemma vid halv elvatiden…tur det var sista arbetsdagen för veckan!

Till helgen har jag sett till att få lite variation i mathållningen.

Jag har lyckats få tag på både tonfisk..

..och struts, visserligen i fryst form men ändå! Det är inte lätt att ute på vischan springa ihop något mer exotiskt än fläskkarré att slänga på grillen…

Dock är jag lite tveksam till vilka tillbehör jag ska ha, det känns inte särskilt spännande med färskpotatis eller makaroner…

Har du tips så får du gärna dela med dig!

Det verkar just nu som om badsäsongen var kort i år, tror jag badade fyra gånger innan värmen försvann.
Jag klagar inte, men jag tycker synd om alla semesterlediga och skollediga, så för deras skull hoppas jag att temperaturen snart stiger igen!

Är detta en “installation” tro? Njae, några byttor med blommor i skulle jag vilja säga…
Trevlig helg på er!

0

18 Comments:

 1. Ja det är snyggt med vildvuxet . sedan det blommat kan man ju tukta lite så annat får blomm aockså
  Just nu har jag blå och vit förgätmigej överallt

 2. På 80-talet hade vi hus och trädgård. En del av trädgården gjorde vi till äng med ängsblommor. För övrigt var det maskrosor som dolde gräsmattan. Underbara söta små solar, som vägrade ge efter ens för sambons envisa försök att med gräsklipparen “kapa” dem innan de gick i frö. Maskrosorna böjde sig vackert för klipparen och när sambon passerat så reste de sig käckt igen. Vi gav upp och lät dem glädja oss istället.

 3. Badpremiären lär dröja men jag njuter ofantligt av att vara ledig.

 4. Du har ju en jättefin trädgård! Helt enligt trender och sånt också. Vilket man inte kan säga om vår, här finns varken troll eller installationer. Bara staket mot rådjuren, kompost och hästskit(som vi hämtade ett lassa v igår) till köksväxterna.

 5. Det ser helt ljuvligt ut med prästkragarna, lupinerna och blåklockorna! Låt dem stå vet ja, dessutom är de till nytta för alla småkryp.
  I dag har vi regn, lite synd om pionerna.
  Trevlig helg!

 6. Men guuuud så långa arbetsdagar han har din älskling! Stackaren…
  Sitter och tittar på eniro-karta hur jag ska köra när jag kommer i sommar… men Björsjö och det ser ju inte komplicerat ut alls. :smile:

 7. Förresten… glömde säga… rabatter ska inte vara raka och trista utan som dina, så är min i stugan… där petar jag ner vad jag kommer åt och så blir det en Melenders blandning!

 8. Så bra då har ju jag årets trädgård… :grin: tur vi inte hunnit göra den i ordning då.
  Uch vad karlar ska jobba länge jämt, varför är de sånna?? :???:
  Jag har nog missat vad Hasse gör nu, jag hade för mig han slutade med fönster o började i en affär… :roll:

  Fina bilder du visar, antar Ni trivs gott i Ert nya hus. De verkar vara väldigt fin omgivning runt där varjefall.

  Ha en skööööööööön helg Ni med
  Kramiz

 9. Vad skönt att höra att vi är trendiga här hos oss med. Sambon går omvägar med gräsklipparn för att inte klippa ner prästkragar, vildväxande penséer och andra blommor som vill växa hos oss.
  Nog är det synd om dem som är lediga och vill ha fint väder så för deras skulle kan vi ju önska lite mer värme och mindre regn.
  Tonfisk och struts! Vad gött det låter. Jag vettesjutton vad vi ska äta i helgen men det blir väl nån rå med det. Ska gräva i frysen. Men ikväll blir det grillat på Torön.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 10. Hej igen.
  Sitter på Hurtigruta på väg in till Ålesund nu.
  Det är lite regn på rutorna här och båten är full av tyskar….
  Nejdå, jag är inte ombord på riktigt… S :mrgreen: er på tv. Hurtigruta minutt for minutt…
  MS Nordnorge har gått från Bergen och ska till Kirkenes.
  Diretksänt på tv. 5,5 dygn. Det du hihi.

  Tycker din trädgård är fin jag… Lite grodor skulle göra sig. Granntrollet du fotat var läckert… Skulle ha ett sånt här med hihi.
  Så jag slipper vara så ensam menar jag hihi.

  Visst är det en installation du gjort. Konstnär är du :))

  Nä nu ska jag baka klart mina bullar.. blir nattamat i natt.
  Kramar igen från nabokäringa :mrgreen:

 11. Nej, inte skall du tukta dina rabatter. Var ju jättefint ju.

  Lider inte heller av nomofobi. För det mesta vet jag inte ens vart min mobil är så jag får ringa till den ifall jag skall ha den med mig. Glömmer jag ta med mig den då är det inte hela världen. Fast jag försöker komma ihåg den ifall mamma vill nåt. Och när jag är på tävlingar för maken vill ju höra hur det går :lol: .

  Kramizzar
  Marketta

 12. Långa dagar för Hasse, skönt att det är helg nu..
  Prydliga rabatter, visst är det väl fint men inte min smak, lite vildvuxet är bäst tycker jag!
  I år har jag knappt några blommor alls, få se hur det blir lite längre fram då det kanske blir lite mer stabilt väder, som det är nu så regnar ju allt sönder..
  Ha dé!/Kram

 13. Trivsam trädgård! Jag gillar inte heller trädgårdstomtar, men grodorna tycker jag om.

  Hur skulle det vara med coucous till strutsen? Lite annorlunda i all fall. Eller så kan du koka lite ris och fylla några tomater med det och sen baka hela härligheten i ugnen.

  Här får du recept på en god sås. Jag köpte nämligen också struts för en tid sen, det var nån kampanj på ett varuhus, och då fick jag en liten broschyr också, med denna sås:
  4 dl söt tranbärssaft
  1 dl vitt vin
  1 msk soya
  4 msk maizena mörk redning
  1 dl grädde
  timjam, körvel, svartpeppar
  salt vid behov

  Nån körvel hade jag inte men det blev bra ändå. Och inte vet jag om min transbärssaft (från butiken, inte hemlagad) var söt precis.

  Ha det bra

 14. Vildvuxet årets trädgårdstrend ! Hurra ! You make my day….kram

 15. Angående det du skrev i min blogg om djur och människor så är vi lika

 16. Den trädgårdstrenden passar mig :)

  När det gäller odlingar så blir vårt land bara mindre o mindre och det enda vi odlar är just potatis, till dopp i koppen.

  Så varmt har vi ändå inte haft det än, men snart åker vi till värmen :)

  Kram

 17. Aj då…ska det vara vildvuxet i år. Då är jag ju helt fel ute med min “Medelhavsträdgård” ;-) Men jag håller med…vildvuxet är VACKERT!!! Och dessutom väldigt lättskött hihi.
  Kram på dig

 18. Jag tycker det är vackert med naturtomt också…precis som med vildvuxet…åsså blir det ju faktiskt ganska lättskött… ;-)
  Kram på er!

Kommentera