Bloggen

Härliga nätvänner!

Av
den
20 april 2018

Många fnyser åt oss som ägnar oss åt bloggvärlden och åt sociala medier som t.ex facebook.
Jag kan bara tala för mig själv när jag säger att jag under åren på nätet berikats oerhört mycket med nya vänner, ny kunskap, skratt och tårar.
Jag har klarat mig helt från negativa erfarenheter, kanske har jag haft tur, eller så är det få som drabbas av stalkers eller otrevliga kommentarer eller bedrägerier.

Hur som, vad jag nu ville berätta var att

jag igår fick underbara foton på vitsippsbackar nere i Helsingborgstrakten av en god vän som jag kallar Punatukka!
Hon skickade också en videosnutt men jag är för oteknisk för att lyckas öveföra den hit till bloggen
Hon vet ju att jag får sukta några veckor till innan vitsipporna lyser i mina backar…

Idag fick jag en videosnutt till av en annan väninna på facebook, hon visade en porlande vårbäck och jag blev lika glad för den!

Vi har aldrig träffats men det betyder inte att man inte kan lära känna varandra och bli goda vänner, det kan jag intyga!

Nu kommer i alla fall tussilagon med en farlig fart här hos mig, som små soldater står de stramt uppsträckta i solens strålar.

För tio år sedan stiftade jag för första gången bekantskap med tibasten! Vi bodde då i Blötberget och den hade väl spridit sig från någon trädgård. Lite häftig där den blommar med sina vackra lila blommor på bar kvist medan den övriga naturen ännu inte vaknat till liv. Fördel med bloggen, återigen, man har kvar så många roliga minnen att plocka fram hur enkelt som helst!

Igår morse när jag öppnade dörren såg jag vad katterna sysslat med. De hade själva jagat sin frukost och låtit sig väl smaka.
Som alltid så lägger de bevisbördan på hallmattan så att jag ska kunna berömma dem…och samtidigt erbjuda dem en riktig måltid, mössen är ju bara tapas…

Fotspår i sanden?
Snarare stövelspår i leran…

Nu hade jag gett mig sjutton på att ta mig fram till stugan där vi bodde förut för under syrenbuskarna på tomten växer blåsippor!
Det borde väl ha börjat blomma nu?

Det blev en tuff runda speciellt för Blinka för snön som nådde ända till stövelskaftet var så porös att inte ens hon kunde gå på skaren utan fick hoppa i mina fotspår…
Stackars Blinka, och inga blåsippor hittade vi heller!

Nu tar jag min kaffemugg och traskar ut i solskenet, ha en fin fredagskväll alla glada!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Astrid Larsson

  20 april 2018

  Underbara foton
  De som fnyser klarar inte av att blogga eller vara med FB
  Det är min erfarenhet
  När jag väl lyckats få med någon så fnyser de inte längre
  Tibast är en vild växt växer till och med där jag växte upp i zon 7 eller om det är 8
  Jag har den i min trädgård fått den från Göteborgstrakten av en FB vän
  Såg idag att snön försvunnit från den så den blommar nog snart

 2. Svara

  Karin Eklund

  20 april 2018

  Du kan verkligen lyfta fram det positiva i att blogga och att facebooka. Det finns många fina fördelar, absolut. Jag har inte heller varit med om elaka kommentarer under alla mina år jag har bloggat, däremot någon stalkers som stalkade många av oss bloggvänner. Men hen försvann efter anmälan av någon i bloggosfären.
  Nu känner vi igen hen när hen hör av sig och då kan man blockera. Det är i stort sett allt som har varit negativt.
  Tibasten är en vild växt, giftig men oerhört vacker och speciell när den blommar tidigt på bar kvist.
  Dina bilder är vårliga, riktigt ordentligt vårliga. Jag känner kylan, värmen och blötan pö om pö, precis så där som det är i övergången mellan vinter och vår.
  Idag har vi haft + 20 grader! Oväntat men härligt.
  Ha det fint Paula! <3

 3. Svara

  Synnøve Kjerstad

  20 april 2018

  Vackra bilder som alltid. Tibasten är väldigt vacker. Skulle gärna haft den här.
  Bloggar gör jag, men det blir inte så ofta som jag vill. Men ikväll SKA jag. Kram.

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 april 2018

  Bloggvärlden är en härlig värld att traska runt i. På något sätt blir man del i en gemenskap och får goda vänner lite överallt i landet. Även om många inte skriver om detaljer i sitt liv så kan man läsa mycket mellan raderna och lär känna varandra i alla fall. Fb har jag övergivit. Jag använder messenger och tittar in i några grupper ibland men jag tröttnade på allt ovidkommande som man måste bläddra förbi för att hitta sina vänners inlägg. Men jag stortrivs i bloggvärlden där det inte finns några krav utan var och en skriver så mycket man vill och så ofta man vill.
  Finaste bilden idag var den på lilla Blinka som kämpar för att följa matte i fotspåren 😀
  Kram

 5. Svara

  Ninni

  20 april 2018

  Ja visst är det härligt med alla nätvänner! Och att man får veta hur t.ex. våren går framåt i olika delar av landet.
  Vi har nu i det närmaste snöfritt på tomten. De senaste dagarna har det tagit ordentligt på snön, så pass mycket så att mitt försäkringsbolag skickade ut en varning för översvämningar i vårt område. Nu bor vi så pass högt så vi lär nog klara oss. Sämre är det för de som bor närmare älven (Voxnan) allrahelst då snön smälter i Härjedalen och fjällvärlden, för det är därifrån vår lilla älv rinner, så det kommer mera kan man säga.
  Solen har varit helt underbar nästan hela tiden i två veckor (en dag med skitväder har vi haft) men nu blir det helg och de har lovat regn och molnigt så det blir väl Netflix och Viaplay och virkning i helgen kan jag tro.
  Ha en skön helg!
  Kramen.

 6. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  20 april 2018

  Ja er det ikke utrolig mange trivelige folk man kommer i kontakt med når man beveger seg rundt på internettet? Om de bor nære eller fjernt, så kan en nyte hverandres hverdag, sorger og gleder. God helg til dere alle sammen!

 7. Svara

  "LillaSyster"

  20 april 2018

  Tur att du får njuta av vitsippor på bild, men de kommer till dig med. ….bara all din snö ville släppa taget. Jag åkte ner till Småland idag och här är det gott om vitsippsbackar / slänter – ja hela mattor ibland. Ha en fin helg! Kram

 8. Svara

  Mia

  20 april 2018

  Jag slutade ju med bloggandet och har väl funderat åtskilliga gånger på att lägga ner Facebook också men ni alla betyder för mycket för mig, för att jag ska göra det 😉
  Härliga bilder igen här på bloggen….snön försvinner nu undan för undan och det börjar gå ganska fort! Vissa snöhögar är ändå ett par meter höga men jag försöker hjälpa dom lite varje dag
  Kram på’re

 9. Svara

  Ditte

  20 april 2018

  Vackra bilder som jag tycker om att se. Blogglandia tycker jag mycket om och har gett mig mycket på många olika sätt- Och många nya nätvänne rhar jag fått och en del av dem har jag även träffat i verkligheten. Facebook har jag inte och har aldrig haft, däremot Instagram. Trevligt det också eftersom det där handlar mycket om foto.
  Jag har nog också haft tur men som Karin E har dte funnits npgon “hen” som trasslat till det och stulit text och bilder. Men vi är många nu som kan hjälpas åt mot detta.
  Intressant detta med katterna som vill visa upp sina troféer.
  Mycket snö kvar hos dig är det men snart så…
  I Stockholm har vi ifag haft +24 grader i skuggan när det var som varmast under dagen och det känns som om naturen exploderade.
  Vi satt ute i kävll på balkongen och åt räkor och det var verkligen mysigt. Tänk 20 april och utesittarkväll. Skönt!

 10. Svara

  BP

  20 april 2018

  Härliga bilder både från din FB-vän och från dig. Jag är ju en av få som våga vägra FB från början. Å det ångrar jag inte, speciellt inte med tanke på den pågående “skandalen”. Däremot håller jag helt med dig om att man får härliga kompisar via bloggen och att man lär sig en himla massa.
  Din tibast till exempel. Visste inte ens att en sådan existerade, än mindre hur den såg ut.

  PS. Rester av möss på hallmattan – nej fy f*n. Jag skulle bli galen, på riktigt alltså;-) DS.

 11. Svara

  Anki

  21 april 2018

  Visst är det härligt med bloggvänner! FB är inte riktigt min grej, men messenger är bra!
  Härliga bilder – och även om ni inte hittade några blåsippor den här gången så kommer de säkert så fort snön smält undan 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 197
 • 363
 • 1 626 591
 • 5 069
 • 65 363
Sök här