Bloggen

Försöker förtränga verkligheten

Av
den
13 februari 2024

Idag har det snöat ymnigt hela långa dagen…
Jo tack, visst hade jag koll och visste att det var på gång, men inte blir man gladare för det…
Varje promenad med en ovillig hund är en utmaning, inte bara att försöka fånga in en ovillig Daniel i ett halsband men också för att varje kort promenad är ett träningspass på moddiga trottoarer som gud glömde…
Jodå, jag förstår att det är viktigare att hålla bilvägarna farbara, men oj så moddigt det har blivit, man ser inte ens var trottoaren börjar eller slutar…
Nu behöver jag bevis på att vi går mot ljusare tider, och i min kamera hade jag faktiskt glömt några soliga foton jag tog för en vecka sedan!

Visst njuter jag när vintern ser ut så här…

Sprittande vatten vid Slussen

Och titta här, isen börjar ge vika!

I lördags åkte vi till tjejerna på ett trevligt besök!
Vi spelade kortspelet SkipBo som jag tidigare hade köpt, som alltid tar det lite tid att lära sig ett nytt spel, men sen blev vi varma i kläderna.
Jag hade också lånat ett brädspel, Wordwinder, av min granne, men det föll inte tjejerna i smaken, de är inga korsordslösare som jag så det blev lite orättvist.

Bästisarna, tyvärr har fotografen bara fått med halva huvudet på Daniel,,,,tsss

Söndagen ägnade jag till stor del åt att följa det finska presidentvalet, som visade sig bli mycket jämnt och spännande!

Alexander Stubb, här med hustrun Suzanne, segrade med bara ett par procentenheters marginal.
Här kan du om du är intresserad läsa på svenska Yle om vem Finlands 13:e president egentligen är.
Kompetent anser jag honom vara, har lyssnat en hel del på hans geopolitiska tal om kriget i Ukraina på Youtube, som person är han en glad prick och mycket målmedveten, han lär leva enligt 8-8-8 metoden, sover åtta timmar (lägger sig kl 21), jobbar 8 timmar (stiger upp kl 5) och gör annat 8 timmar. Bland annat tränar han en timme om dagen, han är gammal triathlonare och tar gärna en cykel- eller löptur.
Bara att önska honom och finska folket stort lycka till. Ryssland har redan börjat propagera om att rikta sina kärnvapenspetsar i riktning mot Finland…

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  KajsaLisa

  13 februari 2024

  Håller med, är så himla trött på den här ständigt återkommande vintern.

 2. Svara

  Minton

  13 februari 2024

  Är också trött på snöhelvetet. Det är plusgrader nu och slask så jag vill inte ha minus för då blir det halt. Daniel ligger skönt hos Noelle.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Anette Nordström

  13 februari 2024

  Vintern är vacker. När man får vara inomhus. Men vi hundägare måste ju ut. Astrid hoppar i fot- och bilspår. Finns inga så går snön upp till magen på henne.

 4. Svara

  Mia

  13 februari 2024

  Visst går vi mot ljusare tider och våren, även om det känns motigt. Vi har kämpat mot kylan här, nu är det mildare och då kommer snön igen….men å andra sidan är det ju bara februari än. Det har varit en lång, jobbig vinter, tycker jag. Kan det vara åldern?
  Hoppas det är bra med Daniel?? Kram på´re

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 februari 2024

  Det är inte kul med modd och inte heller med isiga gångvägar men det ser ändå härligt ut med sol och ljus i ett fint vinterlandskap. Och nu är det förmodligen ännu mer vinter hos dig, precis som hos mig 😀 Jättefina bilder på allt och särskilt på Daniel tillsammans med några av alla sina kompisar.
  Jag har hängt med i presidentvalet en del via nyheter på både svt och 4:an och om jag har förstått det rätt var båda kandidaterna ganska lika varandra när det gäller åsikter. Det blir nog bra som det blev. Tyvärr påminner den nya presidenten lite om en chef som för många år sedan inte kunde hålla fingrarna i styr så jag får lite trista vibbar där. Men det är ju helt orättvist att döma någon för att han liknar någon annan så fy på mig 😀
  Kram

 6. Svara

  Anna-Lena

  13 februari 2024

  Usch… den sista meningen gjorde att det knöt sig i magen på mig.
  Snöat har det också här. Hela dagen. Trodde att det skulle ge sig vid 15-tiden, när jag skottade första gången. Men snöandet fortsatte så det blir nog repris i morgon.

 7. Svara

  Äventyret Framtiden

  13 februari 2024

  Imorgon 14 februari, sen två veckor till och så vänder det…snart är vintern slut.
  Så kul ni fixar samvaron tillsammans du och dina flickor samt Daniel.
  Jag är också nöjd med vår nya president. Ingen rolig uppgift får han men jag är glad att det finns de som vill ställa upp. Vill inte tänka på eländet i öster just nu. Jag förstår inte alls vad som händer i huvudet på Putin.

  Kram från gränden

 8. Svara

  BP

  13 februari 2024

  Älskar den blåa himlen i dina bilder från förra veckan, men isrinken var ju ingen höjdare direkt. Men nu går ju du åtminstone säker med dina “dubbdäck på fötterna”;-) Har ju flera gånger påpekat att Daniel är en klok hund. Jag vidhåller det.
  Samma skitväder här idag faktiskt. Har också bloggat m eländet. Ibland undrar jag om vädergudarna inte planerar skitväder så att vi bloggare har nåt att blogga om, speciellt under vintern.
  Linn Svahn och simmaren – de hade i alla fall en bra dag på jobbet. Ju, Modo också om jag tänker efter;-)

  Oavsett om man gillar eller ogillar Finlands nya president så är vi nog ganska eniga om att han är himla snygg. Tycker jag i alla fall. Läste någonstans att det kanske blir ett samarbete med Haavisto, för de två verkar egentligen ha samma värderingar. Ingen aning om det stämmer, men det vore väl kul om förloraren skulle bli till exempel utrikesminister. Typ ungefär som David Cameron, f.d. premiärminister i England, som nu är utrikesminister under Sunak.

  Läste du Karins inlägg? Hon har träffat familjen Stubb på Åland, där hon ju hade ett café. Coolt, eller hur:-)

 9. Svara

  LillaSyster

  14 februari 2024

  Prins och prinsessa på samma bild, man bara smälter. Hoppas även att snön smälter…..Ha en fin alla hjärtans dag! Kram

 10. Svara

  Anki

  14 februari 2024

  När vintern ser ut som på dina bilder är den helt okej … i alla fall att titta på 🙂
  Vi hade bara snöfall lite mer än halva dagen och det räckte mer än väl!
  Trevligt med era spelsammankomster och mysiga bilder!
  Idag solsken … eller snarare solglimtar 🙂
  Kram

 11. Svara

  Susjos

  15 februari 2024

  När solen skiner är vintern ju helt okey. Idag är det dock dimmigt och ganska grått, funderar på om jag ska våga mej ut på en promenad i alla fall?
  Så fina foton på barnbarn och barnbarnsbarn med lilla prinsen, är han bättre i magen nu tro?
  Grattis till Finlands nya president, 8-8-8 låter som en bra idé!
  Ha en fin torsdag!
  Kram

 12. Svara

  Ditte

  15 februari 2024

  Visst är det skönt att ljusare tider kommer. Tycker det märks. Men samtidigt är det knepigt med all modd. Förstår att Daniel ogillar att trampa runt i detta.
  Men bättre tider kommer.
  Fint att ses med flickorna och så gulliga bilder på bästisarna.
  Ja, presidentvalt följde vi också och hoppas det blir riktigt bra. Ja, Mr Putins hot är illa.
  Är ju en del tv nu med skidåkning och även VM i simning så det är ju en bra ursäkt för att inte ge sig ut i modden-
  Härligt med bilderna och blå himmel-
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 164
 • 189
 • 1 654 998
 • 5 128
 • 66 118
Sök här