Bloggen

Helgen närmar sig..

Av
den
22 mars 2013

Det blir en annorlunda helg än vanligt i pörtet

mornar

Hasse kom hem riktigt sent igår kväll, efter klockan elva, och genast ställde han väckarklockan på halv fem!
Han besiktade bilen utan anmärkning igår, äntligen är det problemet ur världen!

Imorse skulle han iväg på kurs i Stockholm.
Troligen kommer han hem vid 7-8 tiden, lagom för att sätta sig och glo på fotboll..

Imorgon åker vi mot Falun för att 1/trimma Blinka inför vårfloden,2/ ta med oss dotterns hund Maxi hem

maxi1

Paulina har haft problem med sin astma, inte pga Maxi men pga att hon konfronterades med katter, men nu tyckte läkarna att det vore bra om hon inte exponerades för pälsdjur alls på en månad för att se hur hennes värden eventuellt förbättras. Maxi har ju bott i familjen i snart 8 år och Paulina reagerar inte på varken honom eller Blinka. Men nu får Maxi vara på kollo ett tag och Blinka får en lekkamrat.
Inte för att dom nu leker just så mycket, men det kan ju bli en och annan kattjakt i pörtet om inte annat. Ja tills katterna får nog vill säga, de går ju alltid segrande ur leken.

bh

På söndag parkerar vi då äntligen oss i tevesoffan och följer skidavslutningen från Falun. För fyra år sedan var vi där på plats, men även om det var härlig stämning så är det inte värt att köa till parkering, från parkering, till toa, ja överallt. Lite bekväm har man allt blivit med åren…

Därför önskar jag nu er alla en underbar helg, jag vet inte var jag ska finna veckans vårtecken som ska förevisas på söndag, här har vi vintrigare än på länge!

paskharar

Men tittar man i almanackan så närmar sig påsken med stormsteg!
Tjilivippen!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  22 mars 2013

  Ja – påsken är ju redan i antågande. Man har faktiskt inte ens hunnit att tänka i dom banorna och då ligger vi ju ett stycke före er i vår-utbredning….

  Så tråkigt med dotterns astma. Har en svägerska som fick göra sig av med sina katter p gr a detta, men efter det har de haft tre hundar och det går jättebra. Låt oss hoppas att det stannar vid katterna för dotterns del. Men jag gissar att Blinka och Maxi kommer att mysa ihop en del när dom nu får chansen. Torsten får se om sin svans bara – eller rättare sagt: Maxi får akta Torstens svans annars lär Torsten lära honom ett och annat… Som du säger: katterna har ju för vana att gå segrande ur de där bataljerna 😉

 2. Svara

  Doris

  22 mars 2013

  Grattis till att bilen klarade besiktningen !
  Kulig påskbild 😉 .
  Sköt om dig/er, kram

 3. Svara

  Astrid

  22 mars 2013

  Skönt att bilen klarade besiktningen. Vår dotter har ju blivit jätteallergisk också efter så många år med en icke allergi framkallande hund
  Så det är lite därför också vi har hennes vovve
  Hon blev först allergisk mot katt
  Så vill jag önska dig en Glad Påsk

 4. Svara

  Mia

  22 mars 2013

  Tjilivippen på dig också! En fullspäckad helg, ser jag… Jag ska troligen jobba, men hoppas inte! Även om jag ska det, så blir det “bara” frukost på söndag, sen drar jag iväg igen, återkommer måndag för sjuktransport till lassa med Johan och första strålningen… Det SKA gå bra!
  Kram på er i Pörtet från mig!

 5. Svara

  Ninni

  22 mars 2013

  Här har vi börjat helgen med att mysa med Linn som vi hämtade för ett par timmar sen på station. Middag idag blev marinerad och sen stekt fläskinnerfilé med pressad potatis, vitlöks/kryddsmör och kantarellsås i skenet av levande ljus. Nu ska det bli svensk hyrfilm en stund och sen är det nog läggdags för oss allihopa.

  Jag hoppas Hasse hinner ta igen sig i helgen. Vilka dagar han har då han måste åka hemifrån så tidigt.

  Jag skulle heller inte tycka att det var värt allt besvär för att se skidåkarna live. Man ser dem ju så mycket bättre på tv. 😉

  Kul för Blinka att få en hundkompis ett tag men synd om Paulina som är allergisk.
  Linn är också allergisk mot katter men tål hundar så när hon är hos oss så tar hon dubbel dos av allergitabletterna.

  Vilken söt bild på katten med alla kaninungar (eller är det harar?).
  Ha en skön helg!
  Kramen.

 6. Svara

  Kicki

  23 mars 2013

  Skönt att bilen klarade besiktningen nu.
  Men det är ju rent hemskt vilka arbetstider Hasse har.
  Har dom inte fler hundar än Maxi i Falun?
  Gudomlig bild på katten och kaninungarna. Var hittar du alla dessa roliga/fyndiga bilder som du bjuder oss på hela tiden?
  Kramen

 7. Svara

  Menageriet

  23 mars 2013

  Du skulle döpa om Blinka till Vingmuttern! 😆
  Tråkigt att behöva lämna bort Maxi efter så många år, även om det är på prov. Oskar, mitt barnbarn, är ju bl.a. allergisk mot vissa växter och när dom gjorde testet, så var han också allergisk mot katt. Hund gav inte så mycket utslag med läkarna rekommenderar ju att man inte ska ha pälsdjur alls när man har allergi, även om det går bra. Dotra var ju rädd att han skulle utveckla astma, så därför fick jag överta Famos igen.
  Ja, var hittar Du alla roliga bilder? Gillade speciellt den med katten och lösenorden. :mrgreen: Man känner igen sig!
  Här flyter nog påsken på som vilken vardag som helst. Men lite påskpynt blir det ju. Har ju börjat på bloggen. 😉
  Ha det gott! 🙂

 8. Svara

  annette

  24 mars 2013

  Så skönt att bilen gick igenom besiktningen, jobbigt att vara så beroende av bilen som Hasse är, och att den mannen orkar med i det tempo han håller, Du får se till så inte hans “förgasare” och pajar!!
  Har inte sett ngt på Tv av denna skidhelg heller, vet inte vad som hänt i år, har bara sett vasaloppet och femmilen som gick samma dag:-))
  Påsk snart, tja det blir väl inget särskilt med det egentligen, jo förresten jag skall ta fram min kalkonskinka som åkte in i frysen efter jul, så här kommer det att lukta jul när den skall in i ugnen.))

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 38
 • 172
 • 1 654 285
 • 5 125
 • 66 098
Sök här