Hemtrevligt och välbekant brummande

Efter ett par dagar med många häftiga regnskurar visade sig solen igår eftermiddag och jag tog min fyrbenta kompis och gick på promenad. Började med att gå till återvinningen med glasburkar och när jag kom hem konstaterade jag att

Min kasse var tyngre nu än när jag gick hemifrån

För hur kan man motstå skönheterna som ploppat upp i markerna?

Oh Kalle kalle kalle…jag gillar dig! Fast, annan svamp duger också

Nu var det slut på lata dagarna i förrådet för min trogna hjälpreda svamptorken!
Ett välbekant brummande från torken låter nästan lika mysigt som mina spinnande katter.

Idag jobbade jag ett pass och när jag på eftermiddagen kommit hem var jag förstås tvungen att ta en hundpromenad…

Ojoj, flera släktingar hittades, snacka om explosion!

Lilla svampkorgen räckte inte riktigt till för min promenad på en knapp kilometer..

Det blev en trevlig eftermiddag med svamprensning framför Finnkampen..

Och nu börjar bunkarna fyllas…av torkade soppar med en arom som inte är av denna världen!
Lycka!

1

11 Comments:

 1. Dregel, dregel, dregel! Vilken fantastisk svampskörd! Ja, det verkar bli ett rejält svampår i år. Jag gläds med dig och Anki. Kalle är min absoluta favo svamp, den är godare och mindre “slemmig” en kantareller tycker jag. Å kantisar verkar det inte finnas så många hos dig, eller?!
  Tycker du är så duktig att även plocka svamp som är “angripen” av maskar antar jag och att du rensar och tar tillvara alla bitar som inte invaderats av “odjuren”.

 2. Åhå! Så du har också skyltar till dina svampar – precis som i affären ju! Vilka fina… talgbollar du har plockat! :-D

 3. Grattis till skörden! Är bara liiiite avundsjuk! :)
  Kram

 4. Vilken svamplycka! Grattis Paula! Njut av allt det som naturen bjuder på alldeles gratis ( förutom jobbet som tillkommer men det är det ju värt)

 5. Vilken lycka att hitta så fina svampar. Skall försöka ta en lite promenad i skogen nästa vecka.
  Ha en fin söndag

 6. du kan torka annat också i svamptorken; kryddor, bär…

 7. Är det ett Karl Johan år? Jag ser så många just nu som plockar KJ-svamp och när jag fixade mina naglar i torsdags pratade även Katrin som jag går hos om hur mycket KJ hon hittat. Själv vågar jag nog inte riktigt plocka annat än kantareller. Jag ser inte skillnad på svampar ;)

 8. Oj, vad kul! Grattis till en jättefin svampskörd :D Det kommer säkert att ploppa upp många fler framöver och du måste kanske ta med en större korg eller en kasse som reserv. Jag har bara sett någon enstaka sopp och de har inte ens sett fina ut. Min svamptork får nog fortsätta att lata sig i skåpet ;)
  Kram

 9. Här blev det en riktigt god skörd. Så roligt! Hade gärna gått med och lärt mig mer om svampar. Tyvärr är mitt kunnande där mycket begränsat.
  Jätteroligt att du nu kan fylla dina burkar med torkad svamp och jag kan tänka mig att det doftar gott.
  Stort tack för promenaden och de vackra bilderna.
  Kram!

 10. Oj så mycket svamp. Det finns verkligen mycket nu. Plockar bara kantarellerna men såg massor av soppar igår. Flera som jag tror var Karl Johan men vågade inte plocka när jag inte var säker…

 11. Oj vad duktig du är med svamp! De jag känner plockar bara kantareller och inget annat. Själv skulle jag inte våga mig på något annat heller.
  Tur du har svamptorken!
  Kram.

Kommentera