Bloggen Livets glädjeämnen!

Hemtrevligt och välbekant brummande

Av
den
24 augusti 2019

Efter ett par dagar med många häftiga regnskurar visade sig solen igår eftermiddag och jag tog min fyrbenta kompis och gick på promenad. Började med att gå till återvinningen med glasburkar och när jag kom hem konstaterade jag att

Min kasse var tyngre nu än när jag gick hemifrån

För hur kan man motstå skönheterna som ploppat upp i markerna?

Oh Kalle kalle kalle…jag gillar dig! Fast, annan svamp duger också

Nu var det slut på lata dagarna i förrådet för min trogna hjälpreda svamptorken!
Ett välbekant brummande från torken låter nästan lika mysigt som mina spinnande katter.

Idag jobbade jag ett pass och när jag på eftermiddagen kommit hem var jag förstås tvungen att ta en hundpromenad…

Ojoj, flera släktingar hittades, snacka om explosion!

Lilla svampkorgen räckte inte riktigt till för min promenad på en knapp kilometer..

Det blev en trevlig eftermiddag med svamprensning framför Finnkampen..

Och nu börjar bunkarna fyllas…av torkade soppar med en arom som inte är av denna världen!
Lycka!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  24 augusti 2019

  Dregel, dregel, dregel! Vilken fantastisk svampskörd! Ja, det verkar bli ett rejält svampår i år. Jag gläds med dig och Anki. Kalle är min absoluta favo svamp, den är godare och mindre “slemmig” en kantareller tycker jag. Å kantisar verkar det inte finnas så många hos dig, eller?!
  Tycker du är så duktig att även plocka svamp som är “angripen” av maskar antar jag och att du rensar och tar tillvara alla bitar som inte invaderats av “odjuren”.

 2. Svara

  Ama de casa

  25 augusti 2019

  Åhå! Så du har också skyltar till dina svampar – precis som i affären ju! Vilka fina… talgbollar du har plockat! 😀

 3. Svara

  Anki

  25 augusti 2019

  Grattis till skörden! Är bara liiiite avundsjuk! 🙂
  Kram

 4. Svara

  Karin Eklund

  25 augusti 2019

  Vilken svamplycka! Grattis Paula! Njut av allt det som naturen bjuder på alldeles gratis ( förutom jobbet som tillkommer men det är det ju värt)

 5. Svara

  Minton

  25 augusti 2019

  Vilken lycka att hitta så fina svampar. Skall försöka ta en lite promenad i skogen nästa vecka.
  Ha en fin söndag

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 augusti 2019

  du kan torka annat också i svamptorken; kryddor, bär…

 7. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ?

  25 augusti 2019

  Är det ett Karl Johan år? Jag ser så många just nu som plockar KJ-svamp och när jag fixade mina naglar i torsdags pratade även Katrin som jag går hos om hur mycket KJ hon hittat. Själv vågar jag nog inte riktigt plocka annat än kantareller. Jag ser inte skillnad på svampar 😉

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  25 augusti 2019

  Oj, vad kul! Grattis till en jättefin svampskörd 😀 Det kommer säkert att ploppa upp många fler framöver och du måste kanske ta med en större korg eller en kasse som reserv. Jag har bara sett någon enstaka sopp och de har inte ens sett fina ut. Min svamptork får nog fortsätta att lata sig i skåpet 😉
  Kram

 9. Svara

  Ditte

  25 augusti 2019

  Här blev det en riktigt god skörd. Så roligt! Hade gärna gått med och lärt mig mer om svampar. Tyvärr är mitt kunnande där mycket begränsat.
  Jätteroligt att du nu kan fylla dina burkar med torkad svamp och jag kan tänka mig att det doftar gott.
  Stort tack för promenaden och de vackra bilderna.
  Kram!

 10. Svara

  Mias Mix

  26 augusti 2019

  Oj så mycket svamp. Det finns verkligen mycket nu. Plockar bara kantarellerna men såg massor av soppar igår. Flera som jag tror var Karl Johan men vågade inte plocka när jag inte var säker…

 11. Svara

  Carina Larsson

  6 september 2019

  Oj vad duktig du är med svamp! De jag känner plockar bara kantareller och inget annat. Själv skulle jag inte våga mig på något annat heller.
  Tur du har svamptorken!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 196
 • 363
 • 1 626 590
 • 5 069
 • 65 363
Sök här