Himmel vilken skymning!

Vilket skådespel jag fick vara med om i fredags mellan klockan 15.59 och 16.43
Utan att drista mycket mer än så låter jag färgerna tala, vid varje foto står klockslaget angivet.
Titta och njut!

15.59

16.05

16.08

16.10

16.12

16.13

16.16

16.17

16.20

16.21

16.22

16.24

16.26

16.31

16.39

16.42

Det här skådespelet på himlen var så mäktigt att följa, en rosa dröm som blev en färgexplosion och slutade rätt in i dimman.

Obs. Bilderna är inte bildbehandlade, bara förminskade i rätt storlek för bloggen.

5

21 Comments:

 1. Ohhh så vackert.
  Kramar från oss

 2. Vilket skådespel !På den korta tiden så många färgförändringar,riktigt magiskt.

  • Ja det var ett verkligt sammanträffande och tur att vi just då gjorde en riktig bypromenad. God Jul till dig och familjen

 3. Fantastiskt! Vilket skådespel! Och dina bilder är ju helt enastående . Förstår att kameran och fingrarna fick jobba för att hinna med alla snabba skiftningar.
  Stort tack för denna resa in i aftonrodnadens land.

 4. Glömde kramen. Den kommer här.
  Kram!

 5. WOW! 16.22 är min favo! Vilken fantastiskt fin himmel som du verkligen dokumenterade perfekt. Vet inte om du håller med, men är inte himlarna lite extra dramatiska denna höst/vinter? Tyckte att så var fallet här i nollåttaland, men anser att det är ännu mera påtagligt hos dig. Dessutom kan jag inte minnas att du lagt upp en sådan serie förut. Så det måste ha varit nåt extraordinärt.

  • Jag håller med dig om att det var ovanligt många färgsprakande aftonhimlar. Såg en förklaring i någon tidningsspalt men den var så vetenskaplig så jag begrep nada. Nöjer mig med att titta och njuta. Nej, det skulle inte bli någon serie, men hade så svårt att begränsa mig, hihi

 6. Ja ,herre min je så vackert! Så fint du har fångat det!

  Svar: ja man kan verkligen undra hur det är tänkt med förlossningsvården här i landet, och på mitt jobb…suck! Ryktet säger att det ska anställas sjuksköterskor också, för det är för få barnmorskor som söker! Jag menar …varför gick vi då en vidareutbildning till barnmorskor om sjuksköterskor kan göra vårt jobb???

  Godnattkram till dig!

 7. Wow, underbart och vackert! Särskilt de bilder där solnedgången speglas i vatten. Jag blir lycklig bara av att se på dina foton och du var säkert alldeles hänförd :D
  Kram

 8. Vackert så att det nästan gör ont. Snyggt fotat! Ha en bra tisdag =) kram

 9. Mirjam Halvarsson

  Magiskt!! Ja, det är mäktigt att kunna följa växlingarna på himlen så där….underbart är kort <3
  Kram fina du!

  • Kunde inte välja bild, därför blev det en hel serie, tydligen speciellt mycket häftiga aftonrodnader denna vinter, läste någon vetenskaplig förklaring men fattade inte ett jota…så jag bara njuter!
   Julekram

 10. Alldeles underbart! En fantastisk bildserie! Heja dig!
  Kram

  • Tack Anki, när jag tittade på bilderna på datorn trodde jag inte mina ögon hur skarpa färgerna var. Och så kunde jag inte välja, därför blev det en hel serie…
   Kram

 11. Vilken fantastisk bildserie – helt otroligt vackert! Moder natur kan verkligen bjuda på både konstverk och skådespel :-)

 12. Otroligt vackra bilder – och visst är det fint när solen sänker sig. I skymningen är dessutom alla julbelysningar ännu vackrare än på natten, led-ljusen blir så gula och det gillar jag. Dom får inte vara färgade gult, det är inte snyggt, men i skymningen; Wow!
  GOD JUL/Susie

 13. Så andäktigt vackert. Fantastiskt skådespel och duktig fotograf.
  Å tänk att du fått till en snögubbe. Hur kom du ut på isen, måste ha varit besvärligt? Tur du fick han på bild sen ;-).
  Fortsatt go’ julvecka önskas……

Kommentera