Bloggen

Hög mysfaktor i pörtet

Av
den
19 december 2010

Snöstorm, då stortrivs finnkäringen!

Lagom kallt, -7 grader och snön vräker ner genom vindpustarna, då är min mysfaktor hög!

Blinka ser tveksam ut men egentligen gillar hon busväder, hon blev bara lite överraskad!
Jag njöt verkligen av morgonens hundpink-promenad på oplogad väg med flera decimeter fluffig nysnö, hela landskapet är täckt i vad som känns som ljudisolerad tjock härlig vit bomull!

Astrid tar en promenad fram till matbordet för att kolla om frukosten är serverad!

Ja, ja, jag vet, vädret är inte alls positivt för dem som måste ut i trafiken, och det gäller också min kära make.
Han har fått ett extraknäck såhär före jul i en matbutik och börjar jobba sju på mornarna….
Han är väl lagom lycklig över att stiga upp mitt i natta klockan fem för att sedan få borsta bilen och skotta snö för att ta sig ut på vägen…
Som den lojala hustru jag är försöker jag också ställa om min inre klocka och stiga upp för att hålla honom lite sällskap på morgontimmarna..
Löjligt förstås, han har ingen lust att underhålla sin fru så dags på morgonen!
Men, om jag sover till nio så blir kvällarna konstiga då han går och lägger sig elva och jag är jättepiggelin..

I fredags åkte vi för att handla det mesta av julmaten just med tanke på att han inte är ledig just så mycket innan jul.
På hemvägen hann vi åka några kilometer från Smedjebacken när vi stoppades av bärgningsbil som satt upp skylten “bärgning pågår” och vi får se en långtradare från Lettland som står tvärs över vägen.
Efter en stund får vi höra att detta kommer att ta tid så vi får försöka vända om och ta en annan väg hem.
Chauffören hade visst följt köranvisningen på GPS:n och hamnat mitt i ingemansland i skogen….
Någon timme försenade kom vi hem till pinknödiga jyckar som satt med benen i kors…

Vad tycker ni om vintervädret? Tillhör ni majoriteten som tycker det ska vara “lagom” vinter, lite vitt på marken och ett par minusgrader? Snön ska komma lagom till jul och helst försvinna i januari?

Ja nog är det skönt att vi inte är likadana, trist vore väl världen då!
Nu ska jag fortsätta dagen med att följa diverse skidlopp på teve, baka frallor kanske jag ska ge mig på, det senaste brödet jag bakade hade bättre passat som mordredskap men jag ger inte upp!

Hoppas ni njuter av fjärde advent och vår vackra vintervärld!

“Har jag fått några hälsningar på Fejjan?” undrar min ständiga sekreterare Kung Torsten

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  19 december 2010

  Här är det också snöstorm. Kalla nordanvindar som kryper innanför luvan. Men det är så vackert ute!!! Även om vi får pulsa i decimeterhög snö är det härligt ändå. Bygger upp konditionen inbillar jag mig när de inte har hunnit ploga.

 2. Svara

  åsa

  19 december 2010

  Här har vi också “bara” 7 minusgrader idag och det var jätteskönt ute, “fluffsnö” att pulsa i och tänk, om det kunde vara så här ett tag nu, men inte då!
  Nu ska det ju bli svinkallt på tisdag/onsdag och det kan jag klara mig utan!
  “Lagom” vinter, det är när det är max 10 minus och mycket snö, (nu är ju maken hemma och kan skotta) den kan få ligga kvar ända tills efter Vasaloppet, men sen så får det gärna bli varmt år vår för min del…
  Kyla, det gillar jag inte, det finns inget positivt med den tycker jag, man går och småhuttrar hela tiden bara, nej usch!
  Va mysigt ni verkar bo, naturen precis runt knuten, det måste vara ett paradis för era “pälsklingar”..
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  catja

  19 december 2010

  Här är det fem minus och vindstilla. Solen har lyst i dag och nu tio i fyra är månen framme och hälsar. Ska försöka minnas att tända alal ljusen i adventsstaken i dag. Adventsstake plus skidor på tv, ja det är december för mig!

 4. Svara

  Anki

  19 december 2010

  Haha…haha…du är för rolig!! Satt djuren med benen i kors…ja jösses!!
  Oh ja jag älskar de här vädret, vi har lika dant här. Fram för allt njuter jag extra när jag skottar mig ut o sen in i stallet o de viner runt öronen, men de hör jag inte för jag har mössa på!! Klart de ska vara vinter när de e vinter!!!! Bara jag slipper köra omkring i bilen så är allt bra. Oh visst är de vackert….otroligt vackert!!

  Äter katten fåglar? Mina jyckar tror de är katter, de ålar under snön o nosar efter möss, fast nä de skulle nog inte förmå sig att ta dem i mun de här små söta damerna, men att jaga saker som rör sig de e kul si!!

  Kan tro du är bänkad framför TV de e min gubbe oxå när han inte sitter i traktorn o skottar.

  Kramiz Anki

 5. Svara

  Malin

  19 december 2010

  Jag vill ha vinter från nov till mitten av april. Det skall vara tillräcklig med snö för skidåkning på längden o tvären samt för skoterkörning för dem som gillar det. -5 grader o sol då är det som bäst. En o annan snöstorm får man väl stå ut med men blir det för många blir det drygt med skottningen.

  Men efter påskhelgen då får den gärna tina bort på en sisådär tre dagar för då är jag less.

  Kram

 6. Svara

  TT

  19 december 2010

  Här har vi haft blåst och åtta minus men jag propsade ändå på att vi skulle gå till köpcentret utanför staden… ångrade mej lite när vi pulsade hem igen i mörkret men då hade vi värmt oss med lite glögg och pepparkakor på El-Giganten, haha.
  Gillar också vinter, hellre detta än 5 månaders novemberväder.
  Ser också framemot att ses till våren! Kram!

 7. Svara

  britten

  19 december 2010

  Härliga du…jag har verkligen njutit här inne nu en go stund , både av trevliga boktips och mysiga busiga katter och ljuvliga hundar..och jag håller lite med dig trots att jag vill ha värme så tycker jag det är mysigt när dte viner runt knutarna….kramiz

 8. Svara

  Astrid

  19 december 2010

  Jag ä rnog som du älskar när det snöar och blåser
  Mest är det huvudet som mår bra , eller är det själen man säger på finerska
  Även om jag har ont nu av allt skottande
  men nu har grannarna kommit hem från Kanarieholmarna och jag får hjälp
  I morgon kanske maken får komma hem men det lär dröja innan jag vågar låta honom skotta

 9. Svara

  Punatukka

  20 december 2010

  Älskar dina bilder och trots all tveksamhet i början så gillar jag verkligen vintern och all snö.Kylan har vi också vant oss vid fast den är förstås inte ens är i närheten av era grader! Är man som vi i skåne vana vid att ha ett grått fuktigt “täcke” liggande över oss ända fram till våren så är allt annat att föredra och jag som är “invandrad” börjar t.o.m fundera på att investera i en sparkstötting…åtminstone till nästa vinter,tsss! Slutar med att önska er alla,två o fyrbeningar en riktigt,riktigt GOD Jul! Kramar i mängd till er alla från oss alla 🙂

 10. Svara

  Nilla

  20 december 2010

  Vilken trevlig sekreterare du har 🙂 Jag gillar också vädret vi har just nu. Massor med snö och lagom kallt. Men jag tycker inte om att åka till och från jobbet när snön vräker ner. Sist jag åkte hem hade det hänt en olycka på motorvägen, och jag blev sittandes i kö en lång stund. Och min kära pappa orkar ju inte med snöskottning. Så vi har dubbelt upp av den varan. Visserligen har jag ett nummer att ringa om hjälp med det. Men man hinner inte alltid med att ringa tidigt på morgonen. Så då får vi ta det själva. Men det är härligt med en vit jul…igen.
  Hoppas att ni får en riktigt trevlig jul.
  Massor med julkramar

 11. Svara

  Menageriet

  20 december 2010

  Det har kommit en katt bland hermelinerna! :mrgreen:
  Tack för det roliga och fina julkortet?
  Jag gillar snön! Just nu är det -11 här och jag har varit ute i em och skottat lätt fin snö. Det tycker jag bara är kul. 😉
  Fast skotta snöiga bilar och köra på sliriga vägar är ju ingen höjdare precis. 😡
  Ha de nu så gott i pörtet i helgerna!
  Kramar från oss alla.

 12. Svara

  annette

  20 december 2010

  När den fluffiga snön väl ligger där den skall ligga så är det okej med en temp på så där 5-10 grader, men när det alltid skall vara så otroliga mängder som skall ner ihop med kraftig vind då “hatar” jag vintern;)
  Nu kan jag inte heller få upp snön högre utanför garaget, finns ingen mer plats och snöröjarna verkar inte vilja ta bort någon snö från fastigheten, kanske inte ingår i avtalet;)
  Njut Du både av vintern och tidiga mornar, bra med lite extra kulor för Er så här till jul!

  Kramar!

  annette

 13. Svara

  BrittMarie

  20 december 2010

  Ja, det är äldste sonen, han med balettdanserskan. I vart fall dansade hon balett när hon var yngre. Idag har de bytt ringar på sin resa i Kiev. Det fick vi veta på facebook. Ibland kan facebook vara en bra informationskanal! Ha det bra i snöyran!
  Kram

 14. Svara

  Helen

  21 december 2010

  Ruggigt… att den svarta kissen vill ut.. brukar inte katter bara vilja mysa i värmen…

 15. Svara

  Ninni

  21 december 2010

  Helgen var ju grym ju. Jag mådde pyton i hela mig. Värk, hjärtrusningar och elände. Ja, och så ögat då förstås. Men jag skyller det mesta på blåsten och snöovädret.
  Jag mår bäst då det är högtryck och kallt på vintern. Gör inget att det är riktigt kallt bara det låter bli att blåsa. Såna dagar kan jag lyckas göra en del nyttigt. Just nu är det kallt (-16º), det blåser och snöar. Jag mår sisådär. Hoppas det blir bättre tills i möre för då ska jag jaga katthår och damm i hela huset inför julen så jag kan sitta på ändan sen och njuta av allt.
  Vad bra att Hasse fått lite jobb inför julen. Det kanske blir mer jobb av det framöver…
  Kramen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 153
 • 505
 • 1 628 907
 • 5 076
 • 65 457
Sök här