Bloggen

I min lilla bubbla…

Av
den
25 maj 2023

Jag undrar hur länge jag ska gå i min egen lilla bubbla, här i min nya omgivning?
Jag tror att min kropp dels njuter av mina långa promenader, även om ryggen har synpunkter på belastningen. Men jag tror också att jag mentalt förbereder mig på det som komma skall, sommarvärmen, den som nästan alla vill ha utom jag.
Jag blir ju så orkeslös och trött, och Daniel upplever samma sak, vi gamlingar fixar inte att aktivera oss när det blir varmt.

Vilken väg ska vi välja?

Egentligen har det ingen betydelse, jag har inte tröttnat på någon av mina promenadslingor

men det är alltid bonus att få se vatten

..och det finns nära. Jag tror det är hit jag traskar sedan när temperaturen stiger, här finner man lite skugga i skogsdungen


Vid Slussen finns alltid de som prövar fiskelyckan!

Och hemma på gården står nu syrenerna i full blom. Jag har fotat uppifrån balkongen. En sån buske skulle man ha att gömma sig bakom när det blir högsommar!
Jag har prokrastinerat fix av min balkong, jag behöver köpa ett litet balkongbord, typ cafébord, för just nu står kaffekoppen och svajar på en plaststol.
Det innebär sannolikt en likadan utflykt med dra-maten som med skrivbordsstolen för att få hem paketet.
Men det räcker inte, jag behöver både balkonglåda och jord och blommor!
Många turer lär det bli till köpcentrat innan jag är färdig och kan pusta ut på en acceptabel sommarbalkong. Sen kan jag gömma mig bakom mitt stora parasoll…

Från det ena till det andra:

Är det någon som har testat köttbullar i tunna skivor ? Jag trodde det var ett skämt, men alls icke!
Jag kan väl förstå att någon tycker köttbullsmackor är opraktiska på en utflyktsmacka, men de går ju att dela på?
Jag väntar med spänning på recension!

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  25 maj 2023

  Först kan jag bara säga att, nej köttbullar i tunna skivor har jag inte provat, visste inte ens att det fanns! Hoppas du får nån kommentar från någon som testat 🙂 Det blir intressant
  Sen måste jag ge dig komplimanger för dins fina foton! Så sällar jag mig också till den lilla skara som INTE älskar heta sommardagar, så även Artemis lilla hjärtat.
  Kram på dig!

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Tack snälla, det är inte svårt att ta fina foton i maj månad i det här landet. Allt är vackert! Ännu ingen som ätit skivad köttbulle, färgen i förpackningen var ju helt fel, såg ut som medisterkorv eller nåt..Vissa livsmedel kräver inga förbättringar tycker jag!
   Kram och skön söndag, klockan är nu 00.02

 2. Svara

  Minton

  25 maj 2023

  Varken jag eller Minton gillar när det är för varmt. Dina bilder är så fina och det är skönt med vatten i närheten. Skivade köttbullar har jag aldrig sett. Syrenerna är fantastiska i år och bilden visar hur mycket blommor den har. Doften är ljuvlig på morgon.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Jag tycker blomningen i träd och buskar är ovanligt riklig i år, eller så är det villfarelse. Spelar ingen roll, bara att njuta! Jag är ute och aktiverar mig så länge det inte blir för varmt, vet hur dåligt jag mår sen när hettan kommer, gäller också ohoooo, som Noelle kallar Daniel
   Kram

 3. Svara

  LillaSyster

  25 maj 2023

  prokrastinerat var ett helt nytt ord för mig….men Google finns ju=)
  Helt galet med de platta köttbullarna……det funkar ju bra som du säger att dela dem eller att steka pannbiff. Det kommer att bli bra på balkongen då du fixat till det. Fin promenad vägen ?

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Haha, kul att lära ut nya ord, inget jag använder dagligen kan jag säga!

 4. Svara

  Äventyret Framtiden

  25 maj 2023

  Jag är som LIllaSyster, måste googla på prokrastinerat..helt nytt för min del också.
  Platta köttbullar, haha…allt tusan hittas det på också.. Varför krångla till det när man kan lägga köttbullen på och mosa till den själv, så gott så…
  Så fina foton du delar med dig av idag igen!
  Du får det fint på balkongen under parasollet, bakom blomlådorna och med det nya dramatendragna lilla bordet med en kanna isvatten på. Det där blir bra det!
  Grändkram!

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Jag kan gilla nyheter av alla de slag, även inom matlagningsprodukter. Men, det här lät inte kul, och frågan infinner sig, varför? En köttbulle är en köttbulle, en rund stekt liten gullig brun sak som smakar mums.

 5. Svara

  BP

  25 maj 2023

  Köttbullar i skivor har jag då aldrig sett. Ska kolla nästa gång när jag är hos min lokala ICA.

  Bra att du rekognoserar din omgivning så att du hittar de rätta vägarna/stigarna när det blir rekordvarmt. Nu är det ju inte säkert att det blir en sommar som 2018, men best att vara förberedd.

  Skoj med nya balkongmöbler. Du kan skapa en lika fin oas som jag har. Älskar min balkong. Du verkar i alla fall redan ha skaffat ett parasoll, alltid en bra start. Köpte också ett alldeles nyligen. Var dessvärre inte speciellt smart, då jag glömde klicka hem en parasollfot också. Ooooops. Så just nu står det fina orangea parasollet i vardagsrummet – ooops;-)

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Parasollet tog jag med mig från sundborn, liksom ett par plastiga stolar. Campingbordet a´la 1960-tal var tyvärr inte värt att släpa med, det vickade liksom åt alla h åll.Du har väl klickat hem foten nu hoppas jag! I sundborn hade jag fyllt foten med grus, försökte tömma ur den inför flytten, gick sådär, men nu har jag fyllt på med vatten istället.Det blåser ju häruppe bland fåglarna på andra våningen, haha

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  25 maj 2023

  Vilken syrenbuske! Nu kan du plocka en si så där 40 klasar och göra syrensaft på. Det är så gott.
  Du har ju helt rätt om värmen. Jag fixar den inte heller… Håller mig inne eller i skuggan.
  Näe, det där ser ju helt galet ut…. Hur stora är köttbullarna som de skivat? Föredrar mina egengjorda köttbullar på mackan med rödbetssallad och inlagd gurka på.
  Ha en fin kväll vidare. Snart dags att krypa i säng här. Kram från nabolandet.

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Attans Synne, det är ju grannens syren. Visserligen bor vi i samma hus, men jag tror inte hon skulle uppskatta att jag plockade hela sommarens sköna skugga och svalka som hon har vid sin uteplats! Men tack för den snälla tanken!
   Köttbullar gör de nog inte i detta fall, man gör väl en smet som liknar köttfärssmeten och sen körs den i en maskin som skivar den tunt…äckligt om du frågar mig, Mina köttbullar ska vara runda och goda!
   Kram från pörtet

   • Svara

    Synnøve Irene Kjerstad

    28 maj 2023

    Du får fråga henne snällt om du får ta. 40 blomklasar märks inte i den jättebusken 😀
    Ja mina köttbullar ska vara runda och smakrika. Stekta i smör. INTE så där.

 7. Svara

  Anna-Lena

  25 maj 2023

  Oj så somrigt och fint ni har det där i Falun. Här har inte häggen slagit ut än, och det blåser iskalla vindar. Jag gillar inte heller de varmaste sommardagarna… men så här kyliga som vi har nu känns inte heller bra.
  Jag förstår tanken med tillplattade köttbullar… men visst försvinner charmen med köttbullsmackor nu?

 8. Svara

  Ditte

  25 maj 2023

  Jag gläds så med dig och allt det vackra du har helt nära. Och att ha närheten till vatten eller ha det inom räckhåll är fint. (Jag njuter av detta dagligen)
  Jag traskar så gärna med på dina promenader och klarar det riktigt bra, Nu bara med en krycka. Härliga vyer.
  Vad gäller balkongen kan du säkert handla en del i någon butik och få det hemkört. Å andra sidan är det ju en utmaning att ordna det på egen hand.
  Vad gäller platta köttbullar så avstår jag. Ja, alltså att kalla det “köttbullar”. De ska i mitt tycke vara runda.. Och en kan dela dem så ligger de stadigare på mackan.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Tack för tips Ditte, en del affärer har hemleverans, dock långt ifrån alla. Handlar man billiga grejer så kostar leveransen minst lika mycket som produkterna. Jag är lite egensinnig och har en del konstiga principer, men jag kör huvudet i väggen o ser vart det tar mig. Håll tummarna imorgon då jag ska sondera terrängen …
   Kramen

 9. Svara

  Anki

  26 maj 2023

  Vad jag tycker om värmen vet du redan 🙂 Härliga promenadvägar har du … och visst är det fint med närheten till vatten. Men att hitta en skuggig plats vid vattnet brukar tyvärr även innebära mygg! Balkongen kommer säkert att bli en härlig oas när du prokrastinerat klart. Jag vet hur mycket jobb det är att få balkonglådor och jord på plats, men sen kan du njuta.
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

 10. Svara

  Anna-Lena

  26 maj 2023

  Ser mer ut som köttkaka! Låter gott på en utflyktsmacka.
  Så syrenerna har kommit lika långt hos er som hos oss. Tror att vi kan ha samma växtzon. 5.
  Vackra sjöbilder. Dit kan vara fint att gå när det blir riktigt varmt.
  Låter som en bra idé att fixa till balkongen. God fredag! Kram

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Jag vet faktiskt inte växtzonen här, i Fredriksberg var det 7. Men för min del spelar det mindre roll när jag inte odlar något. I morgon besöker jag en second.-hand som köper in dödsbon med en massa roliga grejer, (hoppas jag) o kanske har det något som passar! Kram

 11. Svara

  Anna i Portugal

  26 maj 2023

  Bra du kollar upp var du kan gå när det blir varmare! Och att få balkongen mysig att hänga på blir nog jättebra, även om parasollet känns som det viktigaste. Köttbullar i skivor? Då kommer följdfrågan, får det heta köttbullar då. För det är ju ett jädrans liv över att veganska matbollar kallas köttbullar, de är ju inget kött i dem. Den invändningen förstår jag, jag kallar dem vegobollar. Men det där ser verkligen inte ut som köttbullar, inte ens köttbullar i skivor! Intressant produkt verkligen!

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   I min värld kan man inte kalla bullar utan kött för köttbullar. Varför inte köttfria bullar? Haha, vegetarianerna har ju så konstiga referenser, håller hel med dig. Vegobollar låter jättebra i mina öron, jag vet precis vad jag får på tallriken

 12. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  26 maj 2023

  Du är inte ensam om att vilja fly sommarhettan. Men jag kan välja att gå ut när det är lite svalare och sedan gömma mig inomhus. Vi får hoppas att det fläktar lite när värmen kommer. Prokrastinera är ett väldigt bra ord som jag har gillat läänge. Kan man så ska man 😀 Tyvärr finns fortfarande den där “duktiga flickan” inom mig men jag försöker knuffa undan henne så ofta jag kan.
  Du har så fina vandringsstråk och jag njuter av varje promenad jag får hänga med på 😀 Syrenbusken är fantastisk och kanske sprider den sin väldoft upp till dig.
  Här äts det inga köttbullar oavsett i vilken form de erbjuds. Men jag hade nog provat om jag åt kött.
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 maj 2023

   Jag tycker det är enklare ju äldre jag blir att bara säga: det där skiter jag i! Nu lever jag som jag vill, jag har klarat av alla måsten!
   Det blir för mig väldigt tydligt när jag träffar min numera rätt stora familj, idag var det dotter, dotterdotter, två dotterdotterdöttrar, och en dotterson. Jag är glad i alla, men nu får någon annan styra skutan, jag liksom bara hänger med, när jag orkar och vill.
   Jag lever ju inte i det gamla bondesamhället där man fick flytta till undantagsstugan och ta hand om barnbarnen hela dagarna, o fick lite allmosor från köket, hihi
   Några färdigskivade köttbullar vill jag inte ha, jag är ibland en stor traditionalist, en bulle är en bulle, oavsett om den är söt eller salt
   Kram

 13. Svara

  byblixtra

  28 maj 2023

  Jättefina och vackra promenadvägar som du och Daniel har att promenera efter.
  Vacker syrén men de blommar inte här ännu men häggen och häggmispeln blommar.
  Köttbullar i skivor har jag inte sett tidigare.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 106
 • 138
 • 1 654 182
 • 5 124
 • 66 091
Sök här