Bloggen Livets glädjeämnen!

Hon fick så hon teg!

Av
den
8 januari 2019

Ja hon, finnkäringen, hon fick så hon teg, det blev en rejäl snöstorm till sist!

Gissningslek, vad är nu detta utanför min dörr??

Jasså, såg du det med en gång?

Vad säger du? Finns det bättre sätt att mäta snödjupet på?

Tro mig, jag stod och tittade ut vid farstun och snön yrde och lekte i vinden, och det var så härligt!
Busväder är mitt favoritväder, man känner sig liksom extra levande när vinden viner och det vräker ner från himlen…håller du inte med? Finväder är ju bara för mesproppar tycker jag..

Jag kanske ser lite bister ut i motvinden men jag njuter i fulla drag där jag sparkar iväg mot Coop.
Nollan på termometern, det är ju inte kallt, men glasögonen immar igen så man får gissa sig till var vägen tar vägen…

På hemvägen konstaterar jag att det är ganska onödigt att lyfta på locket till postlådan, här har ingen varit och lämnat något i låddan..

Jag var helt införstådd med att det skulle bli krångel med leveransen av min nya teve som skulle ske idag mellan 9-3. Jag bara väntade på att få höra i luren att väglaget gjort att det inte var möjligt att hinna hit idag. Men ack som jag bedrog mig.
En glad pöjk har burit in dyrgripen före klockan tre och vad gör jag nu då?
Ja nu måste nog insatsstyrkor kallas in för detta är inget jag fixar själv..

Om du frågar katterna så har de en helt annan uppfattning om dagens väder. “Öppna!” jamar dom vid dörren och när jag gör det backar dom, ända så långt bort i huset man kan komma…
Då tror man dom fattat att det är vinter, men icke!
De går till baksidan av huset och jamar “Öppna!” ….Ja nånstans måste ju den jäkla sommaren gömma sig, men inte är det på baksidan av mitt hus!

Jag tror minsann detsamma gäller även här i Dalom…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Herr nilssons fru

  8 januari 2019

  Ujp..de kallar jag snö. De sägs att vi också ska få lite i natt, de gillar jag mindre. Jag tycker snön ska vara där folk gillar den, typ hos dig. Men mina vägar till jobbet är snö rena pesten 🙁 så nej, jag klarar mig bra utan de vita på vägarna. Höll de sig borta från vägbanan kanske jag med skulle gillat det.
  Mycket vackra och kul bilder.

  Kramiz

 2. Svara

  Ditte

  8 januari 2019

  Rejält med snö har du fått. Verkligen! Kan förstå att katterna hade tanken på att gå ut, men ångrade sig. Kanske Blinka tar sig en kortare runda.
  Fint att din nya tv kom men som du skriver den sak installeras också. Hoppas du fått hjälp.
  Vad gäller snöstorm så har jag nog vant mig av med dessa. Skulle behöva bli mer härdad. Men mitt ansikte instämmer inte här. Det är så solskadebehandlat att det blir illrött och svullet.
  Bilden med bilen är läcker. Så kan det ju också vara…
  kram!

 3. Svara

  Karin Eklund

  8 januari 2019

  Haha, du är för härlig Paula! Så skönt att du fick snön och inte jag, för här vill vi inte ha snö just nu, med tanke på el-eländet som inte är i skick ännu efter Alfrida men sen när det är fixat allting kan vi gärna ta lite vit vinter här också.
  Alla dina bilder är beskrivande och härliga, den sista riktigt rolig.
  Ha det bra bland alla dina drivor!

 4. Svara

  Mia

  8 januari 2019

  Hahaha, katterna alltså *L* För vet du, det är likadant här, är det skitväder på framsidan så är det nog bättre altanvägen 😀
  Visst är det mysigt med busväder…så länge vi får ha strömmen kvar!
  Kram på’re

 5. Svara

  Astrid Larsson

  8 januari 2019

  Jag älskar också att vara ute när vädret är så där
  vi har inte fått så mycket snö än
  Det täcker gräset men inte så mycket mer

 6. Svara

  Ninni

  8 januari 2019

  Oj vad med härlig snö! 🙂 Jag är så glad åt att vi fick snö igen för vi hade nästan ingen snö kvar på baksidan, bara en massa grönt, både gräs och mossa lyste så vackert grönt men det är ju inte så det ska vara i januari.
  Jag får vara glad om jag får sova nåt inatt för inte nog med att jag skottade här hemma så var jag ju bara tvungen iväg och sopa fram mammas bil och skotta bort snön runt den. Och naturligtvis halkade jag på isen på parkeringen och stod på näsan men det var ett mjukt fall så jag gjorde inte illa mig.
  Vad roligt att du har en ny tv du med. Du kommer att få helt andra upplevelser av skidåkningen framöver i alla fall. 🙂 Får du bara upp tv:n på bänken så klarar du av att installera allt sen. Det är bara att svara på en massa frågor på tv-skärmen. 🙂
  Kramen.

 7. Svara

  kajsalisasblogg

  8 januari 2019

  Oj vad mycket snö,

 8. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  8 januari 2019

  Åh, jag älskar också oväder! Men vad är det där vita ni har?? Här får man nöja sig med dimma, och det är fint det också.
  Kram

 9. Svara

  BP

  8 januari 2019

  OMG!!! Japp SMHI hade rätt igen, tyvärr. Mespropp som jag är så hade jag inte ens gått ut kan jag säga.
  Första bilden trodde jag först att det var Blinka och katterna som hade tillbringat några timmar ute;-)
  Måste dock medge att jag gillar ljudet av storm och/eller regn. Det är otroligt mysigt när man sitter/ligger inne i värmen och kan lyssna på “sången” ute. Så där har vi nåt gemensamt:-)

  Grattis till den nya familjemedlemmen. Du vet väl att om man döper elektronikpryttlar så är dom väldigt lydiga och håller längre;-)

 10. Svara

  "LillaSyster"

  8 januari 2019

  Fy sjutton…. Jag erkänner genast att jag är en mespropp? jag och katterna ?? har samma uppfattning – sommaren är bäst! ? Hoppas att du får hjälp med nya TV: men jag tror att du fixar att installera den själv, du är ju en händig kvinna och det finns säkert en instuktionsbok om det kniper Varma soliga kramar till katterna och en vanlig till dig!!

 11. Svara

  Anki

  9 januari 2019

  Jaaa! Äntligen kom då snön på riktigt till dig! Jag älskar också oväder, men jag hatar att skotta snö! – men ett riktigt regn/storm- oväder med blixt och dunder – det är grejer det!
  Haha … det där känns igen – mjau… jag vill ut – och så tvärvändning – och efter ett par minuter samma sak. Sixten har ingen låda inne, så han måste gå ut ibland … stackars katt!
  Grattis till nya tv:n … jag tror du fixar installationen själv – brukar bara vara att följa instruktionerna som kommer …
  Kram

 12. Svara

  Ama de casa

  9 januari 2019

  Haha! Ja, då är jag definitivt en mespropp i dina ögon då 😀 Jag föredrar det finväder som vi har här just nu. Ska snart ge oss ut och tackla det, men först blir det frukost här på hotellet 🙂

  Ha så kul i snön nu, ut och busa i den – bygg en snögubbe eller om den inte vill kramas, snön så gör åtminstone en snöängel 😀

 13. Svara

  Kicki

  9 januari 2019

  Så mycket snö som du fått fick inte vi (tackolov). Jag har inget emot busväder, bara jag får hålla mig inomhus ;), så en mespropp är jag nog.
  Sista bilden är ju oslagbar, undrar vad som händer med bakomvarande bilar när snön släpper från biltaket.
  Kram

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  9 januari 2019

  Jag håller med! Det är härligt med snöoväder så länge man själv inte måste ut och snöröja 😀 Det är en av de saker jag längtar efter med att flytta. Aldrig mer snöskottning, möjligtvis får jag röja runt bilen och sopa av den innan jag har tagit mig igenom kön till att få hyra en plats under tak. Men nog är de vackra vinterdagarna med blå himmel och rimfrost i träden underbara också.
  Hoppas hjälp att installera tv:n kommer snart. Men jag tror att du klarar det själv. Om du orkar lyfta den till rätt plats så fixar du säkert alla kablar och när du sätter på tv:n så brukar ett intallationsprogram komma upp automatiskt. Bara att göra som det står på skärmen 🙂 Lycka till oavsett om du väntar på hjälp eller gör allt själv!
  kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 65
 • 432
 • 1 717 840
 • 4 908
 • 63 164
Sök här