Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 30 Konst

Av
den
26 augusti 2023

Veckans ord att tolka är konst

Det är väl ingen konst att tolka konst?
Konsten ligger i betraktarens öga, vi tolkar alla synintryck olika och varför viss konst är så högt värderad medan annan konst får ligga och damma i ett förråd är svårt att svara på.
Det finns inte mycket som tolkas lika olika och fritt som konstnärliga uttryck.

På min promenad i Villastaden förra veckan beundrade jag exempelvis den här porten, så otroligt vackert hantverk, hantverkskonst

Konst i offentlig miljö är till exempel Sibeliusmonumentet i Helsingfors som jag tycker är väldigt tilltalande.
Jag tycker om konstuttryck som är lite extra kreativa och fantasifulla, till exempel:

Inget konstigt alls, eller hur?
Flera tolkningar av veckans ord konst hittar du hos lokförarna Tove och Karin
Nästa vecka ska vi tolka ordet spegling
Du är välkommen att kliva på tåget och delta!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  26 augusti 2023

  Du har tolkat ordet väldigt bra. Det finns många saker som man gillar
  Kramar från oss

 2. Svara

  Mia

  26 augusti 2023

  Visst är det så, allt sitter i betraktarens ögon och sånt som allmänt hos “kännare” betraktas som skräp, kan i mina ögon vara helt underbart……den sista bilden med händerna fascinerar mig nåt otroligt! Kram på’re

 3. Svara

  BP

  26 augusti 2023

  Skrattade gott åt sista bidraget. En väldigt fantasifull älg måste jag säga – hahaha:-) Grinden gillar jag skarpt och Sibeliusmonumentet i Helsingfors minns jag mycket väl. Det är ju riktigt mäktigt, och det glömmer man inte i första hand.

 4. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  26 augusti 2023

  Vilken tur att vi alla har olika uppfattningar om vilken konst vi gillar 😀 Jag kan bli glad av lite underliga saker, typ det konstiga handdjuret, men jag skulle inte vilja ha den bilden på någon av mina väggar. En vacker grind i smide skulle jag däremot gärna ha om jag hade någonstans att placera den.
  Kram

 5. Svara

  znogge

  26 augusti 2023

  Så sant som det är sagt för visst ligger allt i betraktarens ögon! Vi tycker inte om allt men det finns något för alla tänker jag.

  God kväll!

 6. Svara

  Anna-Lena

  26 augusti 2023

  Tjusig handkonst! Konst finns överallt…Gäller bara att upptäcka den. Kram

 7. Svara

  Ditte

  26 augusti 2023

  En fin tolkning! Och visst är det så att konst kan ju vara så mycket.Väldigt givande också att en har olika tankar om konst- Tycker du valt ut fina bilder till temat-
  Sibeliusmonumentet i Helsingfors är jag också väldigt förtjust i.
  Kram

 8. Svara

  Anna i Portugal

  26 augusti 2023

  Grinden är nog den vackraste konsten av det du visar. Så himla bra att vi alla har olika smak så det inte såg likadant ut i alla hem 🙂 Trevlig lördagskväll!

 9. Svara

  Åke

  27 augusti 2023

  Himla rolig tolkning du visar upp och porten du den var galant 🙂

 10. Svara

  Anki

  27 augusti 2023

  Vilken fantastiskt fin tolkning på ordet Paula! Grinden är helt underbar … och handkonsten väldigt speciell!
  Kram

 11. Svara

  Äventyret Framtiden

  27 augusti 2023

  Exakt, så enkelt eller svårt är det vad gäller konst. Allt sitter i betraktarens ögon…och mellan öronen förstås. Bra tolkat Paula, jag gillar alla foton du visar, grinden, Sibelius och handkonsten. Fantastisk är den för övrigt.
  Kram från gränden!

 12. Svara

  Tove

  28 augusti 2023

  Ingen konst eller mycket konst? precis så det är i betraktarens ögon!
  Naturligtvis gillar jag dina bilder – eftersom jag … ja det vet du nog vid detta tillfälle hur jag är/tänker vad gäller ordet jag gav; Tack Paula tumme upp och ett leende skrivan med ord och inte emojis.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 442
 • 559
 • 1 651 874
 • 5 116
 • 65 975
Sök här