Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 9 Prenumeration

Av
den
1 april 2023

Veckans ord att tolka är prenumeration
Det första jag tänker på är förstås en tidningsprenumeration, och ja, en sådan har jag.
När den lokala dagstidningen började komma ut digitalt var jag inte alls intresserad av att byta från papperstidningen. Exet och jag tyckte ju om att ta var sin del av tidningen till morgonkaffet och det kändes inte alls lika trevligt att läsa nyheterna på en skärm.
Men, när vi skilde oss för nio år sedan blev läget ett annat.
Nu satt vi inte längre vid samma frukostbord, inte ens i samma hem, och då papperstidningen dessutom var dyrare så valde jag att byta till nät-tidningen och nu tycker jag den är smidig och enkel.
Jag prenumererar också på en veckotidning, av en enda anledning:

korsorden!
Men det stoppar inte där, jag som inte alls gillar att springa i affärer prenumererar på en del annat också:

En stående Lotto-rad har jag, dragning två gånger i veckan. En riktig storspelare med andra ord, mitt motto är att om man inte satsar kan man inte vinna, men om det är meningen att man ska vinna så räcker det med en lott!
Nej, hittills har det inte gett mer än små strövinster ifall du undrade…
Nåväl, jag prenumererar dessutom på handcreme och trosor!
När jag väl hittat de perfekta trosorna för min rumpa, tillverkade i mjukaste bambu, ja då var det lika bra att få hem dem i brevlådan istället för att jaga runt och leta efter dem!
Billiga är de inte, men jag kan pausa prenumerationen när jag vill, detsamma gäller även handcremen.
Tidigare har jag också prenumererat på ankelsockor, och magnesium-tillskott. Nu funderar jag på att prenumerera på rakhyvlar…

Nu vet bloggvärlden vad finnkäringen prenumererar på, jag tror minsann det finns dom som mer än gärna skulle prenumerera på ständig sommar och sol om det vore möjligt!

Flera tolkningar av veckans ord prenumeration hittar du hos lokförarna Tove och Karin

Du är välkommen att hoppa på tåget du också, hos lokförarna kan du läsa hur du går till väga, välkommen ombord!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  1 april 2023

  Att prenumerera på trosor vore kanske inte sån dum idé, det ska jag kolla upp! Så tack för tipset 🙂
  ICA-Kuriren har jag en prenumeration på just nu men det är bara tillfälligt, jag brukar passa på när man får grejer på “köpet” 🙂 fast det är oftast inget av nån större kvalitet…
  Eurojackpot borde jag prenumerera på istället för att lägga in en rad i veckan, så det får jag också fundera på….
  Ha en fin kväll och söndag, Paula. Kram på’re

 2. Svara

  Tove toviska

  1 april 2023

  Du är verkligen en prenumerant!! All over!! Skönt när en kan ordna det för sig på så vis! Därtill dela med sig; en får tacke för personlig tolkning!
  Bilden på skärmen med lotto raden med den där båt o bok tavlan ovanför ?

 3. Svara

  Minton

  1 april 2023

  Du prenumerera på på en hel del. Just nu har jag ingen men det händer att jag tar en på någon trädgårds tidning.
  Kramar från ett soligt Rottne

 4. Svara

  åsa

  1 april 2023

  Bra tolkning och kul att läsa om Dina val här i livet ?
  Om man vill han kan tydligen prenumerera på allt… förutom vackert väder ?

 5. Svara

  znogge

  1 april 2023

  Egentligen så är det ju alldeles utmärkt att prenumerera på saker som man ändå behöver. Bra trosor är inte alltid lätt att hitta så där hade jag nappat direkt 😀
  En tillsvidareprenumeration på sol och sommar hade jag också nappat på men nu bor vi i ett land med årstider och var sak har väl sin tid.
  Vår ena svärdotter jobbar på ett företag som säljer rakhyvlar så kanske…

  Önskar en god kväll!

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 april 2023

  Man kan prenumerera på nästan vad som helst men jag har inte en enda prenumeration just nu. Eller man kanske kan räkna tv- och mobilabonnemang till prenumerationer och då har jag ju dem. Numera tar jag frukosten framför tv:n och något av morgonsofforna och där kan jag bli sittande en bra stund. Jag spelar in dem och spolar förbi allt ointressant. Men förr var morgontidningen en viktig och omtyckt del av min tidiga morgonritual.
  Kram

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 april 2023

  Nu kom jag på att jag ju har en ettårig té-prenumeration men den fick jag i födelsedagspresent så den kostar mig inget. Därför tänkte jag inte på den. Men det är en väldigt trevlig och god prenumeration 😀
  Kram

 8. Svara

  Äventyret framtiden

  1 april 2023

  Att prenumerera på trosor och handcreme låter ju väldigt praktiskt och bra. Får du nya trosor varje vecka, varje månad eller? Uffe prenumererar på kalsonger …de enda han gillar finns i Tyskland. Man ska vara rädd om det man har, absolut. Bambu, så kul!
  Korsordstidningar borde ju jag prenumerera på …jag älskar att lösa korsord men kanske jag ska ge mig i kast med ett portugisiskt sådant istället?
  Tack Paula för härlig tolkning av dagens ord.
  Sådana här små utmaningar är bra, man ser hur det finns olika vinklingar och möjligheter på ett och samma ord.
  Ha det fint i pörtet!

 9. Svara

  Märtha

  1 april 2023

  Om jag bara hittade de perfekta trosorna, så… Men nää-ä. Ingen prenumeration, inte på något annat heller! Det är kanske ett av mina sätt att vara konstig på. Förr hade vi två, numera endast en veckotidning för korsordens skull. Sen jag började blogga har jag inte lika mycket tid för korsord, tyvärr. Det är så mycket roligare att hitta på olika texter. På sätt och vis prenumererar vi ju på bloggar också!

 10. Svara

  Ditte

  1 april 2023

  Kul att läsa ditt inlägg. Känner igen mig i detta med en daglig papperstidning . Vi har ofta en prenumeration på antingen Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet. Gillar just att bläddra i tidningen. Inte alls samma sak tycker jag att läsa på datorn. Men kanske ändrar jag mig. Nu är vi ju två som delar på kostnaden och ofta är det extrapris.
  Och visst kan det vara enkelt att prenumerera på olika saker. Man kan ju också avboka.
  Korsord löser vi ganska ofta men har ingen prenumeration på någon tidning.
  För egen del prenumererar jag nu på upplevelser i Promenadklubben och det ger mycket.
  Kram

 11. Svara

  BP

  1 april 2023

  Kan lugnt säga att jag inte hade en aning om att man kunde prenumerera på trosor, ankelsockor och handkräm. Det var helt nytt för mig. Har också ett speciellt märke för trosor och handkräm, men de köper jag i affären eller via nätet. Smidigt och väldigt smart Paula, speciellt då du ju bor på en mindre ort som kanske inte har samma utbud som jag har i Täby Centrum.
  Tidningar har jag aldrig prenumererat på, men väl facktidskrifter. Men det flesta facktidskrifter har ju gått i graven. Så nu har jag bara “Digitalt Foto” kvar, men den tidskriften har jag sagt upp, då det mest var min man som läste den.
  Ett himla roligt inlägg av dig till temat. Snart vet vi allt om dig;-)

 12. Svara

  Anna i Portugal

  2 april 2023

  Det är ju strålande att det går att prenumerera på favorittrosorna! Vet att det finns möjlighet att prenumerera på mensskydd också, inget jag behövt göra, men bra det finns då det inte är något en vill vara tom på. Transparent inlägg av dig, fint!

 13. Svara

  Åke

  2 april 2023

  Jo det finns mycket att prenumerera på, Svenska Spel finns hos mig också.

 14. Svara

  Anki

  2 april 2023

  Två lottorader prenumererar jag också på … tror jag i alla fall, men det var länge sen jag vann något och då var det väl 30:- eller nåt 🙂
  Lasse prenumererade både på strumpor och rakhyvlar …
  Kul att läsa ditt personliga inlägg på temat 🙂
  Kram

 15. Svara

  Kicki

  3 april 2023

  Den enda prenumeration vi har är Travronden.
  Jag ser på ditt korsord att du missat ordet LULL (en liten står lull).
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 497
 • 1 652 524
 • 5 119
 • 66 012
Sök här