Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 15 Kruka

Av
den
13 maj 2023

Veckans ord att tolka är KRUKA
Nu måste jag ärligt erkänna att krukor inte är något som förekommer särskilt många i pörtet.
Det här med att ha växter inne och ute, odla, rensa, påta i myllan, nej det är verkligen inte “min grej”
När jag senast flyttade för ett par månader sedan delade jag ut mina krukväxter till grannarna, dels för att jag bara har två små fönsterbrädor i nya lyan och dels för att jag inte känner något större behov av att fylla mitt hem med krukväxter. Jag har dock med mig två stora krukor som ska fyllas med sommarblommor (färdigköpta) på balkongen

Jag googlar och läser om ikebana, den japanska konsten att arrangera blommor. Ett exempel på detta syns på fotot. Som mycket annat i det landet krävs både talang och en stor portion tålamod för att bli duktig i den konsten, jag fortsätter skaka på huvudet, tålamod? Jag?
Alltså går jag snabbt över till andra sorters kruka

Detta otroligt vackra tygmönster från Marimekko heter Ruukku, översatt till svenska = kruka!
Nu håller ju detta inlägg också på att spåra ur, jag är rätt bra på att få mitt tåg ur spår!

Skulle jag vara en badkruka?

Nej absolut inte, men just att doppa magen ger ilningar i kroppen, sen simmar jag lugnt!

Flera tolkningar av veckans ord kruka hittar du hos lokförarna Tove och Karin
Nästa vecka ska vi tolka ordet nyckel
Du kan själv kliva på tåget och delta, välkommen ombord!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  13 maj 2023

  Kruka då tänker jag på Höganäs krusen som jag har. Sen är jag en badkruka liksom Minton.
  Soliga kramar från oss

 2. Svara

  BP

  13 maj 2023

  Där har vi absolut nåt gemensamt, och då tänker jag inte på bakkrukor utan på krukväxter. Gröna fingra och får jord under fingernaglarna har aldrig varit min/vår grej.
  Ikebana är en konst. Min japanska kompis gick flera speciella svindyra utbildningar i Tokyo. För Ikebana är inte Ikebana, det finns hundratals olika stilar. Sedan skiljer man mellan traditionell och modern Ikebana. En ren vetenskap ,ed andra ord. Ingenting för mig heller;-)
  Marimekko-mönstret ÄLSKAR jag. De skulle passa perfekt som köksgardin här hos mig.

 3. Svara

  Äventyret Framtiden

  13 maj 2023

  Jag tycker att du fick till ett riktigt intressant inlägg om krukan idag. Du kan det där Paula, du slingrar dig hit och dit och så är du på spåret i alla fall. Ikebana var jag väldigt intresserad av när jag var tonåring. Lite knäpp har jag nog alltid varit tror jag,,haft speciella intressen. Jag minns att jag försökte plantera någon växt som skulle bli ett litet träd men sen minns jag inte så mycket mera…förtränger förmodligen den sanna verkligheten nu, eller om man ska kalla det misslyckandet. 😉
  Marimekkos Ruukku är en fin kruka i mina ögon. Eller fina krukor med fina blommor i.
  Badkruka vet jag ju att du inte är alls, det är kanske bara din mage som är det men den får ju hänga med hur som helst när du slänger dig i böljan den blå! Tack Paula!
  Kram från gränden!

 4. Svara

  Märtha

  13 maj 2023

  Jag är ingen större Marimekko-fan, och det mönstret har jag aldrig sett. Egentligen ganska snyggt! Men på mig, kort och tjock – nä. Och när jag doppar mig i sommarvatten, då går det snabbt med magen, den ömtåligaste kroppsdelen. Sen är det bara skönt, skönt…

 5. Svara

  znogge

  13 maj 2023

  Jag är ingen badkruka heller tack och lov. Antingen kastar jag mig i eller så går jag långsamt ut! En smaksak. Här finns en del växter men gröna fingrar, nej!

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 maj 2023

  Du vet ju att jag inte har många krukor med levande växter, bara tre stycken. Men krukor har jag ändå med konstväxter lite här och där och jag är så nöjd med mina lättskötta krukväxter 😀 Du har ändå mer lust och tålamod än jag eftersom du ska ha några krukor med fina blommor i ute på balkongen. Även där blir det några fejkpelargoner hos mig.
  Någon badkruka är du inte och det ser härligt ut med ditt svalkande dopp 😀
  Kram

 7. Svara

  Tove toviska

  13 maj 2023

  Fri och fin tolkning med härliga bilder! Spår ut på sidan berikar bara:-)

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 maj 2023

  jag har varit väldigt intresserad av ikebana

 9. Svara

  Anna i Portugal

  14 maj 2023

  Krukväxter har aldrig varit min grej heller. Den japanska krukan var väldigt fint arrangerad tycker jag. Blicken fastnade länge på den. Jag är inte heller någon badkruka, älskar att bada!

 10. Svara

  Anki

  15 maj 2023

  Spännande inlägg om veckans ord! Jag hade mer krukväxter “förr i tiden”, men jag gillar att ha växter i mina fönster, så lite vill jag ha 🙂
  Snyggt mönster det där från Marimekko … gillas!
  Jag är en badkruka!
  Jag är lite sen igen … men, önskar dig en fin start på nya veckan!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 559
 • 1 651 767
 • 5 116
 • 65 957
Sök här