Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # fotboll

Av
den
15 juni 2024


Lokföraren Åke lotsar oss med stadig hand på spaken från stationen till slutmålet.
Veckans ord är fotboll

Om vi säger så här: jag har nog aldrig sparkat på en fotboll. Jag tycker att fotbollsplanen är på tok för stor och bollen för liten och spelarna för få….
Jag har föreslagit att man kan spela med tre bollar istället, då slipper spelarna springa så förtvivlat mycket, men har inte fått något gehör för det…
Jag trodde nästan jag skulle få ge upp tolkningen denna vecka, men sen gick det upp ett liljeholmens!
Jag råkar ju ha ett barnbarn som älskar fotboll….

Längst fram till höger på fotot står en liten parvel på fem år, han heter Simon och spelar i Säfsnäs IF i Fredriksberg. Nu kan jag ju faktiskt erinra mig att medan jag bodde i Fredriksberg så var jag flera gånger och tittade på matcher och hejade fram vårt lag!

Den lilla parveln växer upp, flyttar till Stockholm och ….ja ni ser!

För snart fyra år sedan blir han pappa till en liten Freja…och takterna håller i sig
Ja tänk så fick jag till även denna veckas utmaning, vi finnar är ju inte så begåvade i bollsporter, det går något bättre med en puck på isen eller en gaspedal och en ratt i bilen

Men visst finns det fotboll i Finland, här är beviset

Nästa vecka är det midsommar minsann och vi ska tolka Vad händer dagens datum

Vill du hänga på utmaningen beger du dig till lokföraren Åke där du erhåller en gratisbiljett, för han är en generös man!
Där finner du också en lista på alla deltagande resenärer som du kan hälsa på !

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  christian

  15 juni 2024

  Vilken söt liten babys å även om jag inte precis gilla just aik är ju texten riktigt kul!
  När jag tränade ungdomslag hade vi faktiskt två bollar å fyra mål ibland…men bara det blev aningen rörigt…..
  Snart dags för match 2 i fotbolls-em!
  Ha det gött!

 2. Svara

  Minton

  15 juni 2024

  Fotboll är inget jag tittar på trots att jag varit gift med en allsvenska fotbollsdomare.
  Den lille killen är så fin I sin dräkt.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   16 juni 2024

   Jaså minsann, din man var fotbollsdomare! Då fick han springa! Tänker alltid på det då jag ser fotboll att domaren är den som måste ha bäst kondition så mycket som han får springa. Kram och nospuss till Minton

 3. Svara

  LillaSyster

  15 juni 2024

  Simon är sig lik=)
  Det här fixade du ju lätt som en plätt. Jag har heller aldrig spelat fotboll mer än på jympan i skolan. Tre bollar lät ju mycket intressant. Ha en fin eftermiddag/kväll! Kram

 4. Svara

  Åke

  15 juni 2024

  Men tack du löste ju koden galant 🙂 Norra stå när jag kan gå suveränt 🙂 Gnaget JAAAA!!! Du är ju suverän på att få till det Paula! Trevligt att du kliver ombord och stort tack för länken 🙂 En fortsatt lördag 🙂

  • Svara

   Paula

   16 juni 2024

   Haha, jag är rätt envis av mig, så även om temat känns svårt brukar jag grunna på det tills jag hittar en lösning. Du sitter väl klistrad framför fotbollen kan jag tro

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  15 juni 2024

  Fotboll har jag noll intresse för men jag har faktiskt sparkat på några bollar i min barn- och ungdom. Jag var väl så illa tvungen i skolan och för att delta i gemenskapen efteråt. Jag var bättre med basketbollen. Kul att du i alla fall kunda vaska fram några minnen med hjälp av barnbarnets fotbollsintresse 😀
  Kram

 6. Svara

  Äventyret Framtiden

  15 juni 2024

  Haha, det ska vara du som föreslår tre bollar..fast jag tror att det blir ännu rörigare då än om alla springer efter den enda bollen.
  Du fick till det. Igen! Bra med släkten som kan hjälpa till trots att de inte själva vet om det alla gånger.
  Jodå, sparkat boll har jag gjort men inte i fotbollslag eller spel, utan när det har kommit en boll så där bara. Inte för alltför länge sen ens, utanför polisen sparkade tanten till när en fotboll kom rullande och ungdomarna stod där och hejade på mig-mormor. Ronaldo ropade jag och så höll de på att skratta ihjäl sig. Varför förstår jag inte? Man måste bjuda på sig själv eller hur?
  Kram från gränden!

 7. Svara

  Anki

  15 juni 2024

  Där fick du till det Paula! Bra jobbat! Freja är verkligen söt där i sin AIK- mundering! Kul minnen med Simon som liten knattespelare 🙂
  Trevlig lördagskväll!
  Kram

 8. Svara

  Susjos

  15 juni 2024

  Va fint du fick till dagens tema! Jag hoppar över veckans ord, har inte spelat fotboll, dock sett några matcher när min pojkar spelade en gång i tiden. Nu slötittar jag lite när min man kollar på EM-fotbollen.
  Så Simon blev ett AIK -fan…inte mitt lag heller, fast vi bor mitt i AIK-land, och ett stenkast från deras hemma-arena, vi brukar se en massa AIK :are med sina svartgula halsdukar mm vallfärda dit när det är hemmamatcher.
  Kul babyklädsel på lilla tjejen, haha!
  Ha det gott!
  Kram

 9. Svara

  BP

  15 juni 2024

  Håller med LillaSyster – Simon är sig lik. Stor eloge till tränaren av laget du visar – det är ju ett mixed lag, där också tjejer är med.
  Sedan finns det ju tre lag i Stockholm Hammarby, AIK och Djurgården. Ett Hammarby fan kan “ursäkta” en förlust mot Djurgården, men ALDRIG mot AIK. Har bott i några i AIK-land mittemot gamla Råsunda, men har inte konverterats;-) Hahaha:-)

  Och då du vet vad jag tycker om tatueringar så…

  PS. Du gillar ju tatueringar. Så då kan jag varmt rekommendera att titta på matcherna i pågående Euro 2024. Efter fyra matcher måste jag säga att Italien leder – ja inte målmässigt utan i antal (fula) tatueringar:
  https://www.dailystar.co.uk/sport/football/gianluca-scamacca-west-ham-tattoo-27590114

  • Svara

   Paula

   16 juni 2024

   Oj vilka tatueringar. jag gillar inte när det blir grötigt, alltså så många tatueringar att det på håll bara ser ut som ett skissblock. Däremot var djuransiktena på ryggarna häftiga! Jag gillar snygga gaddningar, men sen är det en smaksak vad som anses snyggt.

 10. Svara

  Anna-Lena

  16 juni 2024

  Fotboll lockar int Det är ganska bra det… då får jag mycket tid till annat som är roligare.e mig alls.

 11. Svara

  Anna-Lena igen

  16 juni 2024

  Så konstig kommentaren blev. Du får försöka sätta ihop den på rätt sätt.

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 juni 2024

  Fina minnen, kunde inte låta bli att göra inlägg om mitt favoritämne:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2024/06/fotboll-och-jag.html

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 98
 • 138
 • 1 654 174
 • 5 124
 • 66 091
Sök här