Bloggen

Söndags-smakbit # 24

Av
den
16 juni 2024

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Jag har strax läst ut Giftmakerskan av Sarah Penner, romanen utspelar sig i slutet av 1700-talet och i nutid.
Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.
Smakbit sid. 91
-“Jag har aldrig träffat en 12-åring som är som du.” Hon vände sig om och täckte varsamt roten med jord igen. -“Om en månad ska jag riva den här roten för att få tusen små bitar. En nypa kan blandas ner i mat med lite beska, till exempel pepparrotssås, oh hjärtat slutar slå inom en timme.” Sedan såg hon på mig. “-Du har fortfarande inte svarat på frågan. Är det något annat du behöver från mig?”

sid 128
“En tunn månskära gav det enda ljus som fanns. Nella och jag hade en varsin linnepåse och jag såg noga på när hon ställde sig på alla fyra, identifierade en samling gröna blad och föste undan torrt gräs. “-Här är frukten” Och plötsligt fick hon fram en blank liten skalbagge, knappt längre än hennes tumnagel. -“Bra, vi behöver hundra stycken!”

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 juni 2024

  blir lite nyfiken på denna, tack för smakbiten.

 2. Svara

  Lottens Bokblogg

  16 juni 2024

  Jag tror jag sett något om den här boken förut, men kan inte komma på var. Tack för smakbitarna.

 3. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  16 juni 2024

  Den boken måste jag ha tag i. Man vill ju bara ha mera när man läst dina smakbitar.

 4. Svara

  Cinnamon

  16 juni 2024

  Tack för smakbiten! Gillade den boken men mest de delar som utspelades i dåtiden.

  • Svara

   Paula

   16 juni 2024

   Jag håller med dig, nutiden med äktenskapskrisens tjej var inte så intressant och jag tyckte berättelsen blev lite för lång.

 5. Svara

  LillaSyster

  16 juni 2024

  Tänk att den fanns som e-bok hos biblioteket. Men just nu får jag inte låna fler…..lägger den minnet.
  Svar om Ulla – det är nu flera år sedan hon somnade in, men det är först nu som pionen verkligen satt fart, den var ganska illa tilltygad då jag räddade den.

  • Svara

   Paula

   16 juni 2024

   Då förstår jag, härligt att du lyckats blåsa liv i pionen som minner om henne!

 6. Svara

  Monika

  16 juni 2024

  Den här blev jag nyfiken på när den kom, men sedan har den liksom hamnat långt bak i minnet.

 7. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  16 juni 2024

  kände inte igen den här titeln. tack för smakebiten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 158
 • 189
 • 1 654 992
 • 5 128
 • 66 118
Sök här