Bloggen

Höstfärger

Av
den
19 september 2019

Trots den starka blåsten denna vecka har jag försökt dokumentera höstens ankomst, för visst skiftar det gröna alltmer i andra toner

Blött i tassemarkerna..

Löven i hängbjörken börjar gulna..

Visst är det vackert, även om många mest känner vemod…

Säfssjön

Tröst för blomälskarna, blomlådorna kommunen satt ut är fortfarande jättefräscha!

Vi möter den nedgående solen på hemvägen

Motsolsfoton blir så läckra

Så in i vassen vackert, eller hur?

Imorgon ska jag jobba ett pass och sen ska jag börja vänta på liten..

..Daniel, dotterns chichuahua, slapp som en trasdocka inne och en skällande best ute…
Han ska tillbringa ett par veckor på kollo medan dottern och dotterdottern bränner skinnet på semestern!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  19 september 2019

  Härliga bilder allihopa:-) Även om jag inte är en höst- eller vintermänniska så kan jag förstå alla som gillar höstfärgerna. Du har kommit aningen längre än vi, men ett träd på innergården har bytt färg från grönt till knallrött.
  Så du ska vara hundvakt åt Daniel. Bilden är en höjdare:-)

 2. Svara

  bpz3

  19 september 2019

  Svar: Musik är inte min grej alls egentligen, bortsett från Beatles när jag var “liten”, Neill Young, Lou Reed, David Bowie, Eva Dahlgren, Magnus Uggla, Amy Whinehouse och några till.
  Men när Yvonne nästan tvingade mig att lyssna på kören i ett genrep och senare när RSC uppträdde på Stjärnjul så är jag fast. Det som gör framkallade liksom gåshud över hela kroppen. Var själv förvånad över min reaktion, då varken låtarna eller “stilen” är min grej egentligen.
  Tror att det är mest för Yvonnes skull att jag känner så. Hon satsar oerhört mycket tid och inte minst pengar på kören och utbildningen tjejerna erbjuds. Sedan tycker jag att det är så himla roligt att tjejerna är så blandade vad fäller ålder. Tror den äldsta är över 80 och den yngsta 18 år. Bara en sådan (positiv) sak:-)

 3. Svara

  Susjos

  20 september 2019

  Så fina bilder på hösten, fast jag känner också vemod över att sommaren redan är över, tack för de vackra blommorna som ser somriga ut där i krukorna!

  DU måste ha en telepatisk förmåga, för ikväll så surade vi över just att hela kändiseliten åkt till Tel Aviv på Bindefeldts party när vi hade biljetter till en premiär på Cirkus!…. Och sen blev vi lyriska över att i alla fall få träffa Björn Skifs!!!! Det är sant, kolla in min blogg så får du se! ;-D

 4. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  20 september 2019

  Underbara höstbilder och fler hoppas jag att det blir 🙂 Nu går luften att andas, naturen är vacker, skördetiden när man samlar i ladorna är inne, möjligen i slutskedet nu. Snart kommer vilotiden, det ska bli skönt.
  Härlig bild på lille Daniel <3
  Kram på're

 5. Svara

  Stare Ström

  20 september 2019

  Fina höstfärger!

  svar: Du får gärna åka snålskjuts på mina resor! Alltid roligt att få en kommentar. Man ser så olika saker. Georgien var ett väldigt vackert land, som jag hoppas framgår!

 6. Svara

  Sognafaret

  20 september 2019

  Det er litt kos når det blir høst, mørke kvelder og fyr i ovnen. Kose seg inne når vinden og regnet herjer ute, men flotte turer på fjellet når sola skinner. Høsten er min fineste årstid.

 7. Svara

  Karin Eklund

  20 september 2019

  Hösten är kommen…absolut och snart blir de röda färgerna synliga. Det ser ut nästan på samma sätt här som hos dig och vått är det i tassemarkerna. Nu är det stövlar som gäller.
  Daniel ser lite trött ut , sötnosen.
  Ha det bra på jobb i morgon!

 8. Svara

  Minton

  20 september 2019

  Tycker om dina bilder på höstens ankomst en årstid jag tycker om. Lille Daniel är så söt och liksom Minton from som ett lamm inne men ett rytande lejon om han möter någon som han inte gillar.
  Ha en fin kväll

 9. Svara

  "LillaSyster"

  20 september 2019

  Wow vilka pampiga blomlådor! Vi får se om Blinka kan få fason på honom då…. Jag menar gå runt och skälla, nej inte acceptabelt. Underbara bilder från dig =)

 10. Svara

  Ama de casa

  21 september 2019

  Vilka helt FANTASTISKA bilder! Önskar nästan att hösten hade kommit lite längre här där vi befinner oss nu. Höstfärger är verkligen helt betagande 🙂

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 september 2019

  Hösten är helt klart här och dina foton är fantastiskt vackra. I morgon verkar det bli skapligt väder här och då ska jag också ta med kameran en sväng och se vad som har hänt medan jag har varit borta 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 409
 • 516
 • 1 578 946
 • 4 990
 • 64 296
Sök här