Bloggen

I bingen…

Av
den
31 augusti 2011

Samtliga foton är tagna under en och samma kväll:

I Blinkas hundkorg: Såta vännerna Blinka och Torsten

Hoppsan, när Astrid också vill vara med får inte Blinka plats..

Torsten besöker matskålen, Blinka är blixtsnabb!

Mätt och belåten tar Torsten hela bingen i besittning

Söta syskonmissar, observera Blinkas märgben i nederkant..

Ja så ser det ut nedanför köksbordet om kvällarna i pörtet..

Annars då? tackar som frågar, jag har en stor bula i nacken efter ett älgflugsbett jag fick igår.
Grannen hojtade och frågade om jag klarat mig när jag kom hem från promenaden och jag sa glatt “Ja!” Det skulle jag inte ha sagt, tio minuter senare bet den mig, grrr!
Idag höll vi oss på asfalterade vägen hela tiden vi var ute, tror ni inte jag fick på mig en ändå, och när jag kom hem kilade en fästing omkring på mitt lår!
Jag blir galen, fullständigt bindgalen!
Önskar det blir trettio minusgrader och snöstorm så kanske jag äntligen slipper alla äckliga kryp!

Onekligen lite klumpig att plocka svamp i, annars skulle jag lätt föredra en rymddräkt att dra på mig..minsta lilla springa i rustningen så tar sig älgflugan in!

Hasse jobbar långpanna idag, först “vanliga” jobbet med x antal kundbesök, sedan inventering i mataffären. Få se om jag är vaken när han kommer hem. Det gäller att hugga när det finns några kronor extra att tjäna…

Imorgon fortsätter fri-idrotten efter en vilodag, jippi, det har varit jättespännande tävlingar hittills.

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  31 augusti 2011

  Vilka gulliga bilder av pälsklingarna!!!
  Vad ni verkar utsatta för älgflugor och fästingar. Jag har (peppar, peppar, ta i trä…) inte behövt ta bort nån fästing varken på katterna eller oss själva denna sommar heller… MEN vi bor visst i ett torrhål för regnar det nere på byn så regnar det inte här så det är nog därför vi klarar oss från fästingar. Nägra älgar på berget har jag inte sett till heller men räv har vi istället.
  Du får skaffa dig en våtdräkt eller liknande. 😉
  Kramen.

 2. Svara

  Anki

  1 september 2011

  Oh så söta de där dina små älsklingar. Samsade o fina. Det är så härligt att stå o se på djur o deras beteende, man får alltid små sköna ömhetskänslor.

  Älgflugor, jag frågade hovis just om dom häromdagen. Finns de här? Ja så frågade jag, jo sa han men vi märken inte så mycket av dom, men vi ser dom på älgarna när vi skjutit. (han är jägare ja) de låter lite läskiga. Tror minsann du är extra tilldragande för kryp, tänk jag som är ute så mycket i skog o mark jag har “peppar, peppar” aldrig haft en fästing på mig. Jag tror jag har äckligt blod, för myggerna är inte så där förtjusta i mig heller. Oh nej jag är inte ledsen för de!!

  Kramiz

 3. Svara

  Cina

  1 september 2011

  Det där med att norpa åt si varandras liggplatser känns igen 😉 Katter och hundar som bråkar om våran fåtölj som tydligen är en favorit.Antagligen för att de har oss under uppsikt då.Nej,inte Lindex(tyvärr)utan Coop Forum.Älgflugor?Det är inget som vi har här nere hos oss.Kanske ett fenomen lite längre upp i landet.

 4. Svara

  Boman

  1 september 2011

  Sötnosar!:-)
  Du får trösta dig med att du är ovanligt smaklig. Alla får inte ens en fästing, de smakar väl illa. Jag är någonstans mitt emellan, är gubben med så plockar han alla småkryp på sig, han är varmare än jag.

 5. Svara

  Malin

  1 september 2011

  Jag är fortfarande fascinerad över att Blinka o katterna trivs så bra med varann. De verkar nöjda i alla kombinationer ?

  Jobbigt m dessa påflugna insekter :((

 6. Svara

  Mia

  1 september 2011

  Jisses vilka härliga bilder på djuren! Jag ler gott när jag ser det och känner igen beteendet 😀
  Rackarns vilken otur du har med de där krypen då! Förstår din längtan efter kyla, men eftersom jag har sluppit såna där odjur, så håller jag inte riktigt med dig… 😉
  Kram på er!!!!

 7. Svara

  lisa

  2 september 2011

  Det är det finaste kompisar jag någonsin sett. Vilken syskonkärlek! Ring Fuglelsang o fråga om han inte kan skicka dig en rymd dräkt. Du kan ju inte bli uppäten för då får vi inte dina härliga bilder o kommentarer. Var rädd om dig! Kram Lisa.

 8. Svara

  messan

  2 september 2011

  Dom där fästingarna ger jag inte heller mycket för. Plockade bort en liten, pytteliten i somras som hade haft fräckheten att sätta sig på mitt lår. Det är det bästa med hösten och vintern att de försvinner. Jag håller med dig om att hösten är nog allra bäst fast de andra är fina oxå men det blir klarare på hösten och inte lika svettigt:).

  Härligt med så gosiga husdjur:). Min vovve är ganska seg nu hon är verkligen en riktig pensionär.
  Kramar till dig

 9. Svara

  annette

  4 september 2011

  Så underbart det är med Dina Djur,dom är verkligen kompisar, och Blinka verkar ju inte ha ngt emot att hennes korg är upptagen av “dom ” andra;)
  Småjäklarna i skogen är faktiskt ett problem, lite extra mycket “skit” som far omkring i år tycker jag, avbröt en svamptur igår då det var riktigt obehagligt med en massa småskit på alla bara delar av kroppen!
  Har ett fästingbett idag, borrelia har jag ju haft två ggr så det räcker med det!

  Ha en fin söndag!

  Kramen!

  annette

 10. Svara

  Doris

  4 september 2011

  Så härligt att dina små vänner samsas så bra ihopa ! De är såå söta :-). Den där älgsflugan var ju inte lika söt och fästingar är jag livrädd för, tur att man bor på Island !
  Sköt om dig, kram.

 11. Svara

  Doris

  4 september 2011

  Så härligt att dina små vänner samsas så bra ihopa ! De är såå söta :-). Den där älgflugan var ju inte lika söt och fästingar är jag livrädd för, tur att man bor på Island !
  Sköt om dig, kram.

 12. Svara

  Doris

  4 september 2011

  Glömde ju bort att berömma din dotter för den fina höstlooken, du är rik som har henne !
  Kramen

 13. Svara

  leila

  4 september 2011

  Hahahah turas de om att sova i bingen ? Vilka roliga bilder. De ser ut att trivas med varandra allihopa

  kram

 14. Svara

  ejmis

  5 september 2011

  Det verkar vara en väldigt mysig korg det där.
  =)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 505
 • 1 628 916
 • 5 076
 • 65 457
Sök här