Bloggen

I Linnés spår…

Av
den
29 maj 2016

Igår lördag hade jag en synnerligen trevlig dag.
Vädret var perfekt för en promenad i vacker natur, och det passade väl bra att jag stämt träff med några nyfunna vänner.
Exet hängde också på med Blinkas lillasyster Candie

0528a

Efter en veckas dagliga regn var marken genomsur och det drabbade även oss där vi gick cykelleden fram.
Vattenpölarna var många och djupa men vad gjorde väl det när man hade sällskap av riktiga gentlemän?

0528b

Snabbt som ögat har grabbarna byggt en spång för tanten att torrskodd ta sig fram på!

Vi samtalade förstås, oavbrutet, mest jag förstås, och denna gång var växter i fokus. Jag visade olika blommor och örter och lärde dem namnen (på dem jag kunde 😀 ) och de flesta jag visade stoppade jag sedan i munnen! Det var många förvånade miner när jag käkade upp violer, harsyra, granskott och gökört…och jag var tvungen att erkänna att inte alla gör så, stoppar i sig ätliga växter…

0528d

På kvällen blev jag bjuden på en jättegod middag, auberginer fyllda med ris, köttfärs, tomat, paprika och massor av gosiga kryddor.
En kanondag helt enkelt!

0528g

Katterna tyckte de hade fått vänta alldeles för länge på maten…som om inte hela naturen var full av möss och sorkar lämpliga som middagsmat!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Agneta

  29 maj 2016

  Mysigt och vet du, du gör väl en jätteinsats i det tysta som lär ut om vår natur! Det tycker jag är stort! Och vilken god mat ni fick. Härligt med sådana dagar.
  Kramar

  p.s. jag måste låna Lars Lerins bok, jag också!

 2. Svara

  Kicki

  29 maj 2016

  Vad mysigt det är att läsa om dina nyvunna vänner. Jag förstår att du är väldigt uppskattad.
  Kramen

 3. Svara

  BrittMarie

  29 maj 2016

  Vilka gulliga killar du hade med dig i skogen! Inte är det underligt heller att de vill vara så gulliga mot dig. Jag håller med föregående skrivare att du verkligen gör en jätteinsats. Mycket imponerande!
  Kram

 4. Svara

  Pernilla

  29 maj 2016

  Önskar att fick lite av all er väta. Gotland har så torrt, så torrt.
  Vilken smarrig mat. Jag älskar sån mat.
  /P

 5. Svara

  "LillaSyster"

  29 maj 2016

  Godingarna hemma stugan väntar på bättre käk än gamla möss!
  Vilka härliga nyvunna vänner du fått, men så bjuder du ju på dig själv till 120% eller mer 😛 Kram

 6. Svara

  "LillaSyster"

  29 maj 2016

  Om Dahlia andan faller på och du känner att du måste ha en lilavit i kruka eller så, så heter just den Contraste

 7. Svara

  Ninni

  29 maj 2016

  Jamen visst är de nya vännerna helt otroliga. Vilka gentlemän! Och vilken tur de har som har dig som guide i vår vackra svenska natur där vi kan äta så mycket. Men granskotten hade jag hoppat över. 🙂
  Vi (dvs jag) har varit barnvakt i ett dygn till Vilja. Underbara unge! Men det är då tur att man inte kan skaffa barn då man är i min ålder. Hur sjutton har jag orkat med att ha tre ungar? Jag var totalt slut efter detta dygn när vi skjutsade hem sötnosen och blev bjudna på morsdagsfika hos sötnosens föräldrar.
  Sen blev det till att hem och städa både inne och på altanen och sambon klippte gräset alldeles själv(!). Annars brukar jag få ta större delen av trädgården då hela baksidan är en enda uppförsbacke. Men sen åkte han iväg till Quren medan jag fick fortsätta städandet själv. Han tyckte väl att han hade gjort sitt. Så jag hade bara att bita ihop och fortsätta men jag sparade städningen av badrummet till honom och dessutom fick han hänga tvätt för det hade jag heller inte hunnit med. Jag har så svårt för att få honom att förstå att om man hjälps åt med allt så går det både fortare och så får han en gladare och piggare sambo. Tyvärr så går det inte in. Att jag ska göra saker ute som han har svårt att orka med nu det är självklart men att han då måste ta över lättare sysslor förstår han inte. *suck*
  I morgon ska jag iväg och få dropp och sen till frissan och så handla inför kvällen då vi får hit kursdeltagare och lärare från arabiskan. Så nu har jag gjort en lista vad han måste fixa då han kommer hem från jobbet eftersom jag inte hinner. Joodå… sur är bara förnamnet på sambon just nu. 😐
  På tal om underbara vänner…. jag har fått så gulliga morsdagshälsningar från två av våra syriska “söner” så tårarna bara rann. Och en gullig hälsning från sonen T som är i USA just nu fick tårarna att svämma över igen. Av mina flickor har jag fått choklad, en fin ljuslykta, syrener och en kommande middag på tu man hand med min äldsta dotter och ett kort från alla tre barna där den yngsta skrivit ihop något så fint så jag fick bita ihop för att inte börja gråta. De är helt underbara allihopa.
  Kram på dig!

 8. Svara

  Anni

  29 maj 2016

  Regnat i en vecka? Jisses, jag som var så glad över att vi äntligen fick regn i fredag – här har varit så otroligt torrt!

  Hoppas att du förklarade för grabbarna att det finns giftiga växter också, det sker en hel del förgiftningsfall framför allt av svampar som våra nysvenskar plockar och äter. Ni hade verkligen en härlig dag och maten ser supergod ut!

 9. Svara

  Gunnel

  30 maj 2016

  Vilken tur de där killarna har som träffat dig. Det är inte alla nyanlända som får lära sig sånt som du berättar för dem. Det verkar varit en härlig dag trots vätan. Ha det bra.

 10. Svara

  Mias Mix

  31 maj 2016

  Haha skulle ha velat sett deras min när du stoppade in växterna i munnen 🙂 Härligt att du tar med dig dem ut i vår fantastiska natur! De har ju inte den kulturen. När vi drar igång vår kvinnogrupp igen efter sommaren ska vi planera in en vandring på sörmlandsleden med dem.
  Och skönt att bli bortbjuden på middag 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 343
 • 499
 • 1 641 034
 • 5 101
 • 65 745
Sök här