Bloggen

I natt jag drömde..

Av
den
29 januari 2015

..så tokigt så det inte är sant!
I drömmen låg jag i sängen, tittade upp i taket och såg något som liknade fjärilar som svävade omkring. Då sänkte dom sig närmare och jag såg att det inte alls var några fjärilar utan fiskar, ormliknande fiskar som kom fram till mig och puttade på mig. Jag var inte rädd för dem i drömmen, men tyckte de var konstiga..
I nästa drömsekvens är jag ombord på en färja.

fartyg

Jag har villat bort mig från mitt resesällskap och går därför runt runt för att hitta dem. Istället får jag se att jag är ombord på fel fartyg!
Självklart får jag åka hissar upp och ner innan jag kommer av båten, tar en rulltrappa ner och befinner mig plötsligt i tunnelbanan!
Försöker fråga mig fram till hamnen där fartyget ska avgå, och förstår att jag har väldigt bråttom…

Där slutar nattens dröm, och jag fattar förstås ingenting…mer än att det verkar vara lagom rörigt i mitt huvud 😀

Idag fick jag en lyxdag, exet kom och hämtade Blinka några timmar. Min rygg krånglar som alltid när väglaget är jobbigt och jag spänner mig när jag går, och efter gårdagens idoga regnande är förstås vägarna knappt farbara. Därför har jag haft möjlighet att sitta och titta på

konstakning

konståknings-EM och som tur är har ingen hittills ramlat och gjort sig illa..
Tvärtom, idag har båda svenska flickorna och den finska glänst på isen!
Där måste jag också skicka en ros till TV4 för ett jättebra jobb med tevesändningarna!
Att engagera Katarina Hultqvist som kommentator är kanonbra, att se till att det finns kameror på flera ställen, reportrar som intervjuar, studioprogramledare och experter, jag tycker det är skickligt och proffsigt upplagt!
Numera är det mycket enklare att följa en bedömningssport som konståkning är, jag tappade intresset under många år när jag inte fattade hur domarna dömde..

Till sist, när jag nu ändå har ångan uppe:
Kan inte någon se till att norrbaggarna håller sig i skidspåren åtminstone???
Dom kan väl ge själva f-n i att också gå och erövra guldmedaljen i kock-VM Bocuse dÓr

kock1

Nästa år struntar vi i snälla Myllymäki och skickar någon från det tyngre artilleriet!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  29 januari 2015

  Hihihi….förlåt fnisset 😉 Jisses vilken dröm och nog är det väl märkligt hur tokigt det kan bli, att hjärnan bara kan klura ut såna där galenskaper!!!!
  Jag har inte sett nåt av konståkningen, förr brukade jag se men jag vet inte vad som hänt, kul att det gått bra för tjejerna i alla fall….
  Norrmän…ja det är då ett eget släkte och matlagning är väl kanske inte det första man tänker på när det gäller tävlingar och norskar!!??? Han hade säkert lagat nåt annat än koketorsk….tror jag 😉
  Nu blir det snart Ninja warrior, tack för det tipset
  Kram på dig :love: :love:

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  29 januari 2015

  Nu har jag äntligen internet igen…18 dagar utan, sanslöst 🙂
  Drömmar är skumma, men jag tror man drömmer när de är för mycket omkring en. Jag drömmer sällan men i natt hade jag en rörigt, men inte så rörigt som din. En del säger att man drömmer om saker man snackat om. Vem vet, men drömmar är lite småkul.

  Jag har just varit o tränat så nu är jag skönt trött o ska krypa ner under täcket o småtitta lite på Tv 🙂

  Kramiz

 3. Svara

  Gun

  30 januari 2015

  Det där börjar likna mina drömmar. drömmer var och varannan natt att jag irrar omkring på dom mest underliga platser utan att hitta någon väg ut.
  Jag njuter av konståkningen, en vacker sport som säkert kräver enormt mycket slit. Hi,hi vilken rolig kockbild kunde nästan va min kock fast han ser inte riktigt så farlig ut…

 4. Svara

  Anki

  30 januari 2015

  Haha… ja, drömmar kan bli hur konstiga som helst 🙂
  Konståkning är vackert, men inget jag brukar titta på… men kul att det gick så bra för svenska systrarna 🙂
  Instämmer helt i dina åsikter ang. norrmännen… de ska hålla sig i skidspåren… !
  Krya på dig med ryggen!
  Kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  30 januari 2015

  Bra när man kan hjälpa varandra. :thumbsup:

  Du bor ju mer än makalöst vackert…. satt och scrollade bland dina fina vinterbilder i förra inlägget. Om det såg ut så där hela vintern, skulle jag också tycka bättre om snö och kyla!
  Ha nu en fin helg och hoppas att ryggen snart är på rätt köl igen… ha, ha. Men efter dina nattliga drömmar kunde det ju passa! Kram

 6. Svara

  Raija

  30 januari 2015

  Vilken dröm :oki: och typiskt drömmar att vara röriga. Du kanske skulle ta reda på vad det betyder i drömtydning, för det var en hel del du såg.

 7. Svara

  Ragnvi

  31 januari 2015

  Morning i Pörtet! Så där brukar även jag kunna drömma…vaknar alldeles svettig! Och ofta frustrerad…!
  Himlans fina bilder hos dig! Även om jag tycker att det räcker med snö nu….
  Kramen!
  Ragnvi

 8. Svara

  Andra året i Hjo

  31 januari 2015

  Gillar Kiira Korpi men även systrarna Helgesson. Friåkningen idag!
  Trevlig lördag!

 9. Svara

  Pernilla

  31 januari 2015

  Jasså, du gillar inte Myllymäki? Det gör däremot jag. En av favoritkockarna tillsammans med några andra. Jag gillar inte svettiga äckel över grytorna som står och slafsar och rör med pekfingret. Inte heller sura gubbar med bister min. Om de skulle kunna få Sverige högre på kockpallen än brons, vet jag inte? Men de faller inte mej i smaken. Haha, hur är det, smaken är olika…… Ja, som tur är.
  /P

 10. Svara

  Gun

  1 februari 2015

  Glömde att svara på din fråga om stugan. Jo det är rätt fantastiskt, en morbror till mig SKÄNKTE stugan till mig och mina systrar förra sommaren. Den ligger högt uppe på ett berg, där finns också en gäststuga och givetvis bastu. Morbrodern dog helt oväntat för några månader sedan, så man undrar om han visste? Vi har hållit det här lite hemligt i familjen eftersom avundsjukan inte är att leka med….

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 97
 • 138
 • 1 654 173
 • 5 124
 • 66 091
Sök här