Bloggen

Inbäddad

Av
den
22 februari 2017

Idag är jag inbäddad men inte nerbäddad…

Sparken var inget alternativt transportmedel när jag hade bokat tvättstuga..
Jag visste ju att snöfall var på gång så jag var osäker på om jag skulle kunna ta mig fram på oplogade vägar..

Men det såg inte så farligt ut, så vi pulsade iväg i morse direkt efter en balja kaffe.
Förut bokade jag alltid tvättstugan klockan ett just för att jag är så seg på mornarna, men nu har jag gjort en helomvändning och startar klockan tio så hela dagen inte går åt.
Men nog saknar jag egen tvättmaskin, det måste erkännas..

Det var helt surrealistiskt att gå där och dra Dramaten i snöigt spår, på vägen hemifrån och fram till tvättstugan såg jag inte en skymt av liv!
Inte en människa ute, inte en bil i sikte, kände mig som i en dystopi, en framtidsvision där jag lämnats mol allena på vår jord…
Känslan var inte direkt obehaglig men konstig, och vid närmare eftertanke vill jag absolut inte bli lämnad ensam på planeten!

Andra vändan, när jag hämtade hem den färdiga tvätten, då mötte jag ett par flyktingkvinnor på väg till campen som sakta men säkert håller på att tömmas på folk.
De undrade nog vad jag är för filur som ofta går förbi med en liten lurvtuss i koppel så de frågade mig “Var är du hemma?” vilket jag tolkade som att de undrade var jag bor.
Jag svarade glatt : “I skogen” och hoppades dom lärt sig vad det ordet betyder 😀

Det har ju varit knas med min hemsida till och från senaste veckan och jag har totalt kommit ur rytm när det gäller bloggandet. De gånger jag varit på hugget så har sidan legat nere…senast tog det hela tio timmar innan jag åter var på banan.
Nu har jag fått besked att servern ska bytas ut helt på fredag-natt, hoppas det går utan missöden.

Så nu backar jag bandet några dagar, till fredagen när jag senast jobbade på loppis.

Det var så obeskrivligt vackert ute på Mellansjön så jag hade helst stått ute på trappan och fotat och njutit hela dagen..

Lätta dimslöjor dansade omkring för att sedan lägga sig som ett bomullstäcke ovanpå sjöisen

“Ingen rök utan eld” men detta är ju inte rök utan dimslöjor

Inga fiskare ute på isen..

Och ännu en vacker dag läggs till handlingarna och minnenas arkiv.

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  22 februari 2017

  Underbar läsning som vanligt
  Jag har ju varit utan dator i omgångar sedan September och kommit helt från bloggandet
  Men nu hoppas jag att min dator spinner vidare tack vare grannen
  Mobilen blir ju inte samma sak
  Det går ju på fejjan men annars inte så bra
  Jag avundas dig som kommer ihåg kameran och fotar
  Du har alltid så fina kort som talar sitt eget språk

 2. Svara

  Mia

  22 februari 2017

  Ja än är det vinter kvar…och ska så vara ett tag till. Men vad trist att du inte har tvättmaskin, det hade jag nog inte fixat, bortskämd som jag är!! Underbara bilder över sjön, tänk att dimma kan tillföra så mycket, det blir liksom dubbelt vackert
  Kram på’re :love: :love:

 3. Svara

  Yvonne Käll

  22 februari 2017

  Wow fantastiska bilder. Har du skickat in till TV nån gång? Det borde du göra som tar så fina naturbilder.
  Tvättmaskin hemma är kanske ett plus på sett och vis men jag har valt att inte heller ha någon. Jag tänker på att jag i så fall bör ha även en torktumlare och det tar alldeles för stor plats i mitt lilla badrum. Utan tumlare är jag rädd för att det kommer stinka tvätt flera dar innan den torkat. Nej jag går gladeligt till tvättstugan och vi har inte heller nåt bråk om den som det hörs att andra har. Vi är bara 8 hushåll som delar och det är alltid rent och fint där och även gott om tider.

  Det var trickit det där med bloggstrul. Peppar peppar verkar jag ha klarat mig men undrar om serverbytet fredag kanske ställer till det för mig också. Det får visa sig. Lust och inspiration att blogga infinner sig inte varje dag hos mig heller men det är kanske inte helt nödvändigt brukar jag tänka eller så blir det en pytteliten dagboksanteckning bara, så blev det idag.

  Ha en bra onsdagseftermiddag, kväll. Kram

 4. Svara

  Herr Nillssons Fru

  22 februari 2017

  Kors vad snö, men så fin bild de blev på sparken. Ja de andra bilderna är också jättefina. Tänk att fånga dimman så där – häftigt.
  Tvättmaskin – de låter som du traskar iväg o tvättar. Har ni inte tvättstugan i huset. De brukar ju vara i källaren, men jag vet ju inte vad du bor i för hus…så. Tvättmaskinen är hur som guld att ha i huset.

  Kramiz

 5. Svara

  "LillaSyster"

  22 februari 2017

  Vad fint du fångat dimmorna på bild. Stackars dig som inte har egen tvättmaskin. Jag skulle inte klara mig utan denna underbara uppfinning, den går ju minst en maskin om dagen. Idag fick jag slänga i en matta då Elvis satt klorna in den och spytt, både på mattan och på golvet, så det blev lite extra arbete då jag var hemma och åt lunch. Idag har vi haft alla väder utom dimma och hagel…. aprilväder redan i februari. Jag håller tummarna för att det går smidigt med servern. Kram

 6. Svara

  Ninni

  22 februari 2017

  Det är ju inte klokt att du ska behöva gå så långt för att tvätta. Förstår att du vill ha en egen tvättmaskin.
  Håller dom på att tömma eran flyktingförläggning också? Jag fick höra ikväll att det är ett gäng som flyttar till Ljusne den 2 mars och ett större gäng får flytta till Östersund.
  Underbara bilder!!
  Kramen.

 7. Svara

  Hillevi

  23 februari 2017

  Ah! Där var du! Trodde ett tag att det var fortsatt serverkrångel men inte då. Bara dimmigt! Haha, fast väldigt vackra slöjor, måste jag säga.
  Att det gick att rulla dramaten (dratvätten) i snötjockan… förstår att kvinnorna undrade! Du tror inte att de menade om du hade alla hästar hemma, då??? 😀 Skojar, förstår’u!
  Jag har tvättmaskin men ingen tumlare. Vill inte ha heller men då och då, så här års, ser det ju lite märkligt ut med lakan och sånt draperade på dörrarna och passar jag mig inte kan jag kliva ut med trosor på huvudet istället för mössa om de hänger elementet, båda sorter… :ohno:

 8. Svara

  Gunnel

  23 februari 2017

  Vilket jobb för att ta sig till tvättstugan! Det vill till att man är pigg och kry då. Idag när jag hämtade in tidningen kändes det som vår i luften. Det gillar jag betydligt bättre än snöväder …även om dina bilder är fina. Kram

 9. Svara

  Skyttlat

  23 februari 2017

  Så fina bilder! Som vanligt skulle jag väl säga? Men Du tar inga bilder med mobilen, eller hur?
  Tack för Din kommentar! 😀
  Själv har jag one.com som webhotell och det har fungerat bra. Numera har jag ju en wordpressinstallation och det funkar ju också bra. Fast egentligen, varför ska man betala för något man kan få gratis på en blogg? Visserligen har man ju ett domännamn, men jag säljer ju inget, så då kan det ju kvitta.
  Det ser ut som Du blivit insnöad? I alla fall utomhus. :mrgreen:
  Här kom det lite snö natten mellan måndag och tisdag, men den försvann igen. Nackdelen med det här konstiga vädret är ju att det blir ju livsfarligt på vägarna. Tur att man inte behöver iväg och jobba! :thumbsup:
  Ha det så gott och kram! 🙂

 10. Svara

  Morsan

  24 februari 2017

  Hallå, vännen! Jag är verkligen sämst på att blogga just nu och då kommer även läsandet och kommenterandet i kläm. Nu har jag läst ikapp mig lite här inne hos dig, vilket alltid är lika trevligt och fotona underbara. Här nere har vi haft väldigt sparsamt med snö den här “vintern”. Det känns mer som en evighets mörk, kall och ruggig November månad som aldrig vill ta slut. De få gånger vi fått lite snö har varit rätt kortvariga och ganska så snart har det förvandlats till skitig slask. Jag trodde väl aldrig att jag skulle erkänna att jag är smått avundsjuk på ditt vinterland,för som du vet så är jag ju inte är någon snöälskare heller,. Men jag föredrar faktiskt några minusgrader och lite snö framför detta eländiga ständiga ruggväder som vi har mest hela tiden här nere. Växjö är ju dessutom en av de solfattigaste delarna i vårat avlånga land även sommar tid, så det kanske inte är så konstigt att man mår som man mår. Fast just idag skiner solen över oss och ger mig hopp om en annalkande vår. 🙂
  Massor av kramar och tack för din omtanke :love:

 11. Svara

  Pernilla

  24 februari 2017

  Oj, så mycket snö. Vilka vackra bilder. Dimma och dis är magiskt att fota. Men svårt. Ha en trevlig helg.
  /P

 12. Svara

  Anki

  25 februari 2017

  Jag är glad att jag har min tvättstuga i “Överhuset” och slipper dra iväg med den – i alla fall så här års.
  Wow … vilka fina bilder – dimman blir såå fin på bild! Snyggt fångat med kameran!
  Hoppas du slipper mer strul med servern nu!
  Ha det gott!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 157
 • 189
 • 1 654 991
 • 5 128
 • 66 118
Sök här