Bloggen Lördagstema

Rubrik: nyfiken

Av
den
19 februari 2017

Veckans rubrik: nyfiken

Hörni, nu har det gått troll i rubriken…
Igår satt jag och skrev inlägget om veckans rubrik, publicerade det, och efter bara en kort stund strulade min sida och det gick inte att komma in.
Fick veta av mitt webbhotell att servern gått ner, och att felsökning pågick.
Det var fortfarande läget när jag gick och lade mig igår kväll men i morse gick det till min glädje åter att komma in på sidan och felet var avhjälpt.
Men!
Senaste inlägget, nyfiken, var borta, bara puts väck!

Blir man nyfiken eller? :mrgreen:
Skam den som ger sig, det blir inte ett ordagrant likadant inlägg för det kommer jag ju inte ihåg, men..

Nyfiken i en strut – öppnar man struten så tittar hon ut, det är jag det!
Jag tror en viss nyfikenhet på livet är livsviktigt, den dagen man slutar intressera sig för omvärlden är man rökt..

Men, jag anser mig vara mera vetgirig än nyfiken, kanske mest för att det låter bättre 😀 ?
Redan i skolan, senare i arbetslivet, var jag ofta den som först sträckte upp armen och bad om förklaring av läraren/föreläsaren..
Jag har aldrig varit särskilt rädd för att göra bort mig, och är man inte nyfiken så lär man sig ingenting.
När väl jag hade vågat ställa frågan, så var de många fler som också hade frågor..

Jag tackar speciellt för Googles sökfunktioner som gör alla gamla uppslagsverk totalt onödiga, nu står de på loppisar och samlar damm och det får de gärna fortsätta att göra..

Jag stillar också min nyfikenhet genom att titta på teve och läsa många böcker, och eftersom mitt minne sviktar betänkligt så blir jag aldrig fullärd 8)

Något jag däremot inte gillar är dem som “lägger näsan i blöt” för alla har vi rätt till vår egen integritet, och jag har själv ett stort behov av eget utrymme.

Nu ska det bli spännande att se om detta inlägg får stå kvar, eller om något mer ute i cyberrymden ska jäklas med mig 😆

Vad är du nyfiken på?

Veckans rubrik har valts av Anki

TAGS

16 februari 2017

22 februari 2017

17 kommentarer
 1. Svara

  Tove Olberg

  19 februari 2017

  Sån otur att bli av med inlägget; men det tog du då igen bra!
  Bilden på ekorren in i objektivet är klockren! Intressant tanke om vetgirig kontra nyfiken …

 2. Svara

  Herr Nillssons Fru

  19 februari 2017

  De går spöken även på inernet 🙂
  Så söta små nyfikna varelser du visar. Min mamma sa alltid “om man inte är nyfiken, får man inget veta” men hon är inte de minsta nyfiken själv 🙄 knasigt men sant.

  Kramiz

 3. Svara

  Karin

  19 februari 2017

  Jajamen, inlägget finns kvar och är mycket läsvärt! Och vilka underbara bilder!

  Jag har med åren kommit att acceptera mer av det som jag ogillade som ung, den där nyfikenheten om andra människors liv och förehavanden. Visst kan det gå för långt och visst är det trist när det resulterar i förtal. Men det kan också ta sig uttryck i omtanke om andra. All information man kan få när man går och handlar, på landet. När man får höra att någon är sjuk och kan höra av sig med en bok, eller nåt. Eller att någons barn är hemma på besök och då kan man berätta för de egna barnen att de kan passa på att träffa sina kompisar från förr. Snällskvaller, kallar jag det.

 4. Svara

  Birgitta Malmstedt

  19 februari 2017

  Men, vilka underbara bilder du fick fram!
  Nja, jag vill nog inte helt hålla med dig angående Googles sökfunktion. Visst, den innebär oändliga möjligheter, men jag kan inte lita till 100 % på de svar jag får. Duger till vardagsbruk, naturligtvis, men skall jag vara riktigt säker kollar jag gärna i ett uppslagsverk också.
  Hälsningar
  Birgitta

 5. Svara

  Yvonne Käll

  19 februari 2017

  Vilka underbara ekorrbilder, särskilt den första som träffar mitt i prick på ordet nyfiken. Man riktigt ser hur nyfiken den är. Är man inte nyfiken så lär man sig ingenting skriver du och sååå sant är ju det. Annars upplever jag nyfiken vara en svår rubrik och har själv inte skrivit något ännu men ska göra det senare ikväll.

  Ha det gott, kram

 6. Svara

  Anna/notonmusic

  19 februari 2017

  Min nyfikenhet har denna vecka mest bestått i vad alla andra skulle skriva om rubriken nyfiken! Du fick till ett väldigt träffsäkert inlägg på temat, trots strul med tekniken! Underbara bilder som berkligen gestaltar fenomenet bra. Lite synd att nyfiken fått så dålig klang egentligen när det i grunden är en bra och livsviktig egenskap!

 7. Svara

  "LillaSyster"

  19 februari 2017

  Klart man ska var vetgirig eller nyfiken – i den positiva bemärkelsen.
  Jo i helgen var jag nyfiken och öppnade dörren in till de sovande Dahliorna……men några har redan vaknat. De är väl också nyfikna och undrar när det blir vår. Kan säga att jag stängde rätt kvickt, kollad bara några lådor…. igen idé att klaga, jag har ju självt val att odla dessa primadonnor, men de får att tåla sig lite till innan jag plockar fram dem. Jag kan ju inte börja driva upp dem än. Nu ska jag göra iordning för morgondagens jobb 🙂 Kram

 8. Svara

  BrittMarie

  19 februari 2017

  Det var väl den allra gulligaste nyfikna mus du fick med på bild! Jag som också är nyfiken fortsatte att läsa bakåt i tiden. Nyfiken var du ju i förra inlägget också, när du gick uppför berget. Jag kände så väl igen mig i detta att man vill utforska hur det ser ut lite längre bort, eller upp. Kära nån, jag kände visst igen mig i den gamla trästammen också 😆 Glad kan du vara att rumpavtrycket kunde fås med på bild. Vore det min rumpa, fick man gå ganska långt bort för att få med hela :angel:
  Kram

 9. Svara

  Anki

  19 februari 2017

  Vilken tur att det här inlägget blev kvar i alla fall! Underbara bilder! Klart man är nyfiken … eller vetgirig – annars får man ju inte veta något 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 10. Svara

  Skyttlat

  19 februari 2017

  Nu blev jag nyfiken? Vad har Du för webhotell? Verkar vara mycket krångel med det? Många nyfikna frågor. :mrgreen:
  Visst blir man frustrerad när det bara försvinner? Ibland kan jag ha skrivit en längre kommentar hos någon och när jag publicerar så försvinner den och då orkar jag inte skriva en lika lång igen.
  Det värsta jag vet är “nyfikna” människor! :thumbsdown:
  Jag är nog som Dig nyfiken på det mesta, även om jag inte läser så mycket längre, men som Du säger så finns ju Google och internet. Egentligen är det ju synd att lexikonen ligger och dammar på loppisarna? Kan ju vara bra att ha om det skulle hända något med Internet? Sen kan man ju undra hur de som är unga idag skulle klara sig?
  Ha det så gott och en fin start på veckan! Kramar 🙂

 11. Svara

  Skyttlat

  19 februari 2017

  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kanske ska förklara vad jag menar med “nyfikna” ? Det är precis som Du skriver de som måste veta allt om andra människor. Finns många av den sorten där jag bor. 😯

 12. Svara

  Synnøve Kjerstad

  19 februari 2017

  Jag hann läsa innan det försvann igen 😀

  Ja du, många nyfikna som läser bara för att hålla kollen på en.
  kram från grannlandet 😀

 13. Svara

  Ninni

  19 februari 2017

  Var det inte strul för några veckor sen också? Jobbigt det där att skriva om ett helt inlägg. Men du verkar ta det med jämnmod iaf och det är huvudsaken.
  Ja hade inte jag varit nyfiken så hade jag aldrig satt mig vid en dator, aldrig testat photoshop, aldrig… osv och tänk vad jag hade missat då! 😉
  Kramen.

 14. Svara

  Musikanta

  19 februari 2017

  Vi har tre fulla uppslagsverk som tar upp bokhyllorna – jag tittar aldrig i någon av dem. Hittills har jag hittat allt jag är nyfiken på på Google. Det är fantastiskt att bara klicka fram allt man vill veta. Tycker synd om många äldre som inte har dator och som många gånger är kritiska mot datorer. Som ganska flitig korsordslösare är det en välsignelse att ha tillgång till Google också. Jag ser på nyfikenheten mest positivt – vad vore världen utan nyfikenhet. Ingen idé att läsa böcker heller om man inte vore det minsta nyfiken!
  Kram

 15. Svara

  Mias Mix

  20 februari 2017

  Jobbigt när det tekniska strular… Visst är det bra att vara nyfiken! Då lär man sig ju massor, träffar trevliga nya människor mm. Är man inte nyfiken får man inget veta, sa alltid mina föräldrar. Jag har precis laddat ner photoshop så nu ska jag bara lära mig hur det fungerar också 🙂
  Hur mår du? Är dina familjemedlemmar ok nu? Ja det är ganska skönt när sonen är på sjukhuset för det är ett väldans ansvar på oss föräldrar annars.

 16. Svara

  Herr Nillssons Fru

  21 februari 2017

  Hoj hoj. Svar ang vår resa. Nix firade inget men Jan ville se Björn innan han lägger av så jag gav honom resan i födelsedagspresent i oktober – tur hade jag som fick följa med 🙂

  Kramiz

 17. Svara

  Gun

  21 februari 2017

  Enligt mig är det ganska stor skillnad på nyfikenhet och vetgirighet. Tänker på en gumma från barndomen som var nyfiken, då vi skolbarn kom hem på byvägen var det tydligen så intressant att hon gick från fönster till fönster för att titta på oss, ingen aning om vad hon förväntade sig?
  Den sortens nyfikenhet är inget som jag ägnar mig åt, men däremot är jag vetgirig, vill veta vad som händer i min omgivning och på klotet, vad forskare sysslar med, ny litterartur, politik nja nödvändigt ont, det finns mycket att hålla reda på… :sick:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 139
 • 497
 • 1 652 561
 • 5 119
 • 66 012
Sök här