Bloggen

Inga sysselsättningsproblem!

Av
den
16 september 2021

Jag tillhör dem som slaviskt följer Idol på fyran varje säsong, inget undantag detta år heller.
Idag var det ett nytt moment då de som kommit så här långt i tävlingen fick sjunga live inför jury och publik utomhus.
Inte ett öga torrt, ja inte här i pörtet i alla fall.
En av dem som trollbinder mig den här säsongen är

Och gissa vem som vann ett pris i flaskracet?
Jodå, där stod mitt flasknummer på listan på skyltfönstret vid Coop.
Hygienartiklar är bra, de går alltid åt…tack till Lions, eller kanske fru Fortuna?

Jag har idag varit och hämtat veckans bokskörd på bokbussen

De här är närmaste framtidens sysselsättning.

Jag har inte alls kommit igång med målningen efter min flytt.
Min halvmålade tavla står på staffliet och jag tycker nog att tigern ser lite ledsen ut…
Men, hav tröst säger jag till den, det kommer tider när livet utomhus bara består av absolut nödvändiga icke ett dugg sköna hundpromenader när man fryser häcken av sig, allting är grått och mörkt och hopplöst trist.
Då har jag tänkt komma igång igen, sisådär om en månad ?

Min dotter har hittat sin nya hobby!

Klicka på länken så kommer du till hennes blogg.
Det har blivit populärt för många att måla/färglägga motiv i målarböcker för vuxna.
Min dotter har gått all-in som hon alltid gör när hon hittar något intressant!
Jag vill minnas att även några av mina bloggvänner pysslar med målarböcker, de är meditativt, avstressande och man kan samtidigt t.ex lyssna till musik eller till en ljudbok.
Ett riktigt bra tips för mörka höstkvällar!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  16 september 2021

  Vilke tur och en vinst man har användning för. Snart är det kallt och då kan du måla. Här har det regnat hela dagen och är mörkt tidigare.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   18 september 2021

   Ja vet du, nu har jag använt nattcreme för första gången på 30 år, jag hade min enda åldersnoja när jag var drygt 30 år och tyckte jag började få rynkor. Köpte dyra cremer men inte gjorde de någon skillnad, “ler” Och visst är det så att målarlusten kommer när man inte vill vara ute längre. Kram från pörteborna

 2. Svara

  Ditte

  16 september 2021

  Har varit inne hos din dotter och tittat. Imponerande. Förstår att hennes intresset är stort. Grattis till din vinst! Jätteroligt!
  En diger bokskörd har du fått med dig. Hoppas du ger lite tips.
  Jag vet ju att du målat en del men kan förstå att du haft en hel del annat på gång sedan din flytt. Men det kommer ju mörka höstkvällar.
  Kram

 3. Svara

  bpz3

  16 september 2021

  Stort GRATTIS till vinsten! Den är du sååååå värd! Och LdB är ju dessutom ett erkänt bra märke! Gratis kosmetika som kommer räcka minst ett halvår. Bra jobbat där:-)
  Idol har jag aldrig tittat på, men jag ska kolla just den här tjejen sedan. Kul med tjejer med muslimsk bakgrund som vågar/får uppträda på det sättet.
  Kollade även din dotters hemsida. Faber Castell – precis det setet har vi här hemma. Det är makens, och pennorna är minst 40 år gamla. Han skaffade dom när han gick på Konstfack i Birmingham. Å de funkar än kan jag säga.
  Att syssla med målarböcker däremot är inte min grej. Då är det ju en annan som skapat förlagan. Jag vill helst vara kreativ själv om du förstår vad jag menar.

  • Svara

   Paula

   18 september 2021

   Trots att jag gått teckningskurs och cirkel i oljemålning så är jag alldeles för hämmad för att måla fritt. Nu ska PRo anordna en målarcirkel här , ska ringa och lyssna om det är något jag kan och vill haka på. Så jag får lite mer mod och självförtroende. Men jag målar ju också på förlagor och gillar det med!

 4. Svara

  ElisabetR

  17 september 2021

  Jag har också följt Idol tidigare men jag tycker det har blivit tramsigt i uttagningarna. Ska titta längre fram när de börjar med tävlingarna. Det är roligt att se alla fantastiska talanger. Lagom underhållning till handarbete i soffhörnet.
  Så kuuul att du vann ett pris, grattis.
  Oj, oj inte ofta jag blir avundsjuk men vilken snitts hon har i målandet din dotter. Vilken känsla för färg och detaljer. Otroligt djup i bilderna, jag blev helt fachinerad. Jag tror också att den talangen varit i säck innan den kom i påse. Tack för att jag fick kika. Ha det gott båda två……..

  • Svara

   Paula

   18 september 2021

   Jag tycker uttagningsavsnitten har blivit mycket bättre. Man visar inte längre upp alla stackare som inte kan ta en ton! Överlag är man mer konstruktiv och positiv, mycket trevligare stämning. Och jag gillar nya jurymedlemmen också. Hälsa bruket, hade velat vara där när Anna har invigning men tror inte jag får till logistiken. Hoppas du återhämtat dig väl!

 5. Svara

  Anna-Lena

  17 september 2021

  Visstvar det snyggt dottern din gjorde. Ett sådant tålamod! Det besitter inte jag. Ej heller handlag. Allt skulle flyta ihop !
  Målade en del olja under en period. Förlåtande färg. Bara att måla över.
  Får ta itu med någon bok från bokningen. Har inte läst något på flera veckor. Blir så ibland. Och är största anledningen till att jag envisas med att köpa pockets. Bibliotekslån kräver ju att man läser klart inom några veckor ….
  Blåst och regn ! Skillnad mot måndagens badväder. Så är det på hösten! Kram!

  • Svara

   Paula

   19 september 2021

   Jag gick en målarkurs i olja i mitten av 90-talet, det tände en gnista. Men att hemma ha all utrustning och utrymme som krävs var inte att tänka på. PRO ordnar en målarcirkel såg jag i deras program, ska ringa och kolla vilken teknik de ska använda, kanske vore skoj att delta.
   Jag lånar allt jag läser på biblan. Köper inga böcker alls. Ibland blir det kaos när alla böcker jag reserverad är utlånade. Sen dyker plötsligt alla upp på en gång, kan bli upp mot 8 böcker samtidigt. Då blir det rätt svettigt.. Läser du mest deckare eller är du allätare. Jag läser det mesta utom deckare, dem vill jag helst titta på som tv-serie. Tipsa gärna om du läser nåt bra/Kram

 6. Svara

  Mia

  17 september 2021

  Här följer vi Idol lite sporadiskt men på torsdagar är det “Det sitter i väggarna” som gäller, så vi missade gårdagens program, det går dock i repris i helgen så det ordnar sig 🙂
  Vann du allt det där?? Jisses vilken lyx <3 <3
  Var tvungen att gå in på din dotters blogg, riktigt inspirerande måste jag säga! Jag köpte en målarbok och pennor till grannens dotter när hon fyllde 23 och hon verkar nöjd 🙂
  Kram på're!

  • Svara

   Paula

   19 september 2021

   Så en påannons idag att Idol håller på alla dagar nästa vecka, må-fre! Och så går Alla mot alla också alla dagar, ögonen kommer att gå i kors! Du skulle ha en chromecast så ni kunde streama programmen o se när ni vill!
   Kram

 7. Svara

  LillaSyster

  17 september 2021

  Grattis till vinsten!
  Tigern kan vänta lite till, tids nog blir det tid för att sitta inne och kura. Tittade in hos dottern och wow säger jag bara, det är ju så att även jag blir sugen på en målarbok. Ha en bra fredag!

 8. Svara

  Kicki

  17 september 2021

  Grattis till vinsten! Det var generöst många produkter, nu kan du hålla huden sommarfräsch hela vintern.
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  17 september 2021

  Jag följer också Idol, men visste inte om gårdagens program – trodde programmet gick måndag – onsdag. Tack för upplysningen, jag ska kolla på det lite senare 🙂

  Grattis till vinsten!

  Det som slog mig mest där på din dotters blogg vara alla pennorna i vackra färger. Själv skulle jag inte ha tålamod att syssla med sånt, men jag har sett flera andra som hänger sig åt den hobbyn.

  Ha en fin start på helgen!

 10. Svara

  Anki

  17 september 2021

  Stort Grattis till vinsten! Många “bra att ha – grejer” där!
  Du hinner nog gör tigern klar – höstmörkret kommer allt tidigare och snart är det vinter.
  Din dotter är verkligen duktig! En kreativ själ!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 september 2021

   Ja tänk nu kan jag smörja mig med nattcreme och ögoncreme, det var över 30 år sen sist. Slarvig och glömsk = rynkig tant. Du kanske också ska testa att måla? Då kan man lyssna på ljudbok samtidigt…
   Kramen

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  17 september 2021

  Jag tittar också på idol men inte varje säsong. I år tittar jag och det är alltid så att om man ser ett avsnitt så vill man se hur det går ända till slutet. Många bra sångare i år 😀 Ett jättegrattis till vinsten. Oj, vad du ska kunna smörja in dig och tvätta dig med massor av välluktande attiraljer nu. Jättekul att få vinna och vad man vinner kanske inte är det viktigaste. Nu blev det ju bra grejer så glädjen är säkert stor.
  Jag hör till de målandes skara men färgpennor funkar inte för mina händer. Jag får snabbt ont av det tryck man måste använda. Med fiberpennor, som jag använder, räcker det att smeka papperet med pennspetsen så det är det optimala för mig. Det blir inte lika bra skuggningar men å andra sidan så skulle jag inte kunna åstadkomma sådana oavsett vilka pennor jag har. Jag tycker att det är kul att fylla i färg i de olika fälten och ibland blir det faktiskt ganska fint 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 september 2021

   Det är bra att du har hittat ditt eget sätt som fungerar! Jag gillar helt klart bättre att hålla en pensel i handen än kritor eller pennor som jag också får ont av.
   Ja nu ska jag testa nattcreme, det var längesen, kanske borde ta före- och -efterfoto?
   Kram

 12. Svara

  Ninni

  18 september 2021

  Grattis till vinsten! L300 har jag som ansiktskräm och den gillar jag verkligen så jag hoppas den passar dig med. En sån tub kostar ca hundralappen så det är inga dåliga grejer du fått.
  Visst är det härligt med olika fritidssysselsättningar. Så mycket som du hinner läsa så förstår jag att du inte hinner måla.
  Kikade in till din dotter. Imponerande vad hon lärt sig på en månad. Min äldsta dotter gillar också att måla i vuxenmålarböcker.
  Jag har tyvärr inte kommit igång med mitt pysslande riktigt än men det kommer nog i vinter då trädgården vilar och jag inte har några äpplen att ta rätt på. Nu har jag gjort tredje (och sista) omgången äppeldricka. Ska sila den i morgpn. Den är så himla god.
  Ha en skön helg!
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   19 september 2021

   Ja faktiskt, den känns riktigt bra, går snabbt in i huden och kletar inte. Förut kombinerade jag målningen med ljudbok, kanske blir det så igen, fast jag har verkligen svårt att hålla koncentrationen när jag lyssnar på böcker. Så bra att du lade ut receptet på din äppeldricka! Men nu måste det väl kännas att det får räcka även för dig, så du kan få börja göra något annat också! Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 404
 • 450
 • 1 638 571
 • 5 097
 • 65 702
Sök här