Ingen god sömn inatt..

Det var länge sedan senast, men i natt drabbades jag av sendrag i vaderna, och det höll i sig hur länge som helst.
Det började lite stillsamt med att jag vaknade av att ena vaden krampade. Då jag försökte sträcka ut benet för att få krampen att lossna började det dra under hela foten!
Det var en ny känsla kan jag säga…och inte ett dugg skönt.
Vräkte mig upp ur sängen, tryckte foten mot en vägg för att stretcha ordentligt, stod så en stund tills jag började huttra i det svala rummet.
Kröp hastigt ner under duntäcket igen, för att strax känna: o nej, här kommer det igen, det kändes som om hela foten vreds åt ena sidan och ont som attan gjorde det.
Ja så här höll jag på, jag fick krampen att släppa, men så fort jag rörde på benen så kom en ny kramp.
Till slut gav sig även andra vaden in i leken!
Hur ont gjorde det inte, men till sist somnade jag ifrån besvären.

Jag har haft sendrag i vaderna förut, då hjälpte det att byta till bättre skor. Nu har jag bra skor så det är inte anledningen.
Eventuell kan det vara en biverkan av min blodtrycksmedicin som jag visserligen har ätit länge men nu var tvungen att dubbla dosen av.

Jag googlade förstås för att hitta lösningar och fann att förutom stretchning kan jag testa att äta ett tillskott av magnesium, eller bananer, eller dricka 15ml whisky som ska räcka för att värma fötterna och häva krampen.
Gissa vad jag tänker testa nästa gång det inträffar?

Det är knalt om vårtecken hos mig ännu, men visst börjar pilen skifta färg?

Ett tydligt vårtecken är när entusiasterna börjar ta sig fram på rullskidor, då finns inte mycket till snö kvar i terrängen.

På promenaden drog Daniel plötsligt iväg ut i terrängen med en farlig fart..

Sen såg jag anledningen, kissen tronade majestätiskt på en stor sten, därifrån den kunde titta ner på liten hund som nyfiket närmade sig.
Nå, kopplet räckte inte ända fram men kissen satt modigt kvar hela tiden.

Men sen fick Daniel hälsa på sin “egen” katt utanför pörtet

Vilka hälsningsceremonier de håller på med!

Jag tyckte ju förut att det var så lustigt att se Blinka och Torsten men nu är det precis likadant med de här två!

Jag plockade in lite videkissar före helgen och gjorde felet att ge dem vatten så nu har de slagit ut lite för fort.

Påskveckan är här, ruggigt och regnigt hos mig, bara att ta det med jämnmod, jag spanar efter små gula solar i fjolårsgräset men har ännu inte fått syn på några.

Hur har du det med vårtecken i vårt avlånga land?
Berätta gärna i kommentar och skriv också var i landet du bor!

4

22 Comments:

 1. Usch, stackars dej, kramp i benen är hemskt. Medicinen kan vara en orsak och det du tänker med magnesium och det andra är bra. Gubben min fick efter en eftermiddags klivande upp och ner på en stege, kramp i båda innanlåren. Så han drack en massa vatten, det släppte ganska snart. Det är viktigt när man varit igång med ovana rörelser och kroppsansträngning, då man svettats mycket också. Alltid bra med mycket vatten och vattnet på bruket är ju jättefint.
  Härliga bilder på gosedjuren! Vår vildkatt kommer varje kväll, men på avstånd.
  I Småland på östkusten har det inte kommit igång så mycket än. Havet håller kylan. Snöddroppar och krokus.
  Bönderna har spridit gödsel, ko som tur är. Grannen haft grisar och spred grisgödsel en vår, jag hade kläder på tork…….
  Fåglarna är å glor i holkarna. En stor humla brummade förbi, annars intet ännu.
  Hoppas solen återvänder snart. Ha det gott.

  • Vi har ju inga lantbruk här,. ja förutom naturbetesdjuren i Håen, så gödsellukten har jag sluppit de senaste åren, i Björsjö bodde vi granne med spannmålsbonde, uju, vad det inte luktade gott. En mygga anträffades idag!

 2. Aj! Så ONT det gör! Hoppas att du slipper det onda i natt! Härliga djur! Sprider glädje Och snön är nästan borta! Blir faktiskt glad av att det är vår på dina foton också! Kram!

  • Tack o lov inga fler nattliga sendrag, däremot träningsvärk from hell efter ett ynka 20-minuterspass med Sofias hemgympa-program! Det räcker inte på långa vägar med bara promenader, benen är nu så stela så jag knappt tog mig upp tre trappsteg till biblioteket! Ja djuren är mina lyckopiller. Kram

 3. Usch, stackars Paula! Hoppas det var en engångsföreteelse den här gången. Det är sällan jag får kramp i vaderna, men om jag får det är det alltid på vänster sida och då hjälper det att bara sätta sig upp och låta benet “dingla” från sängkanten. Testa tillsammans med en wirre i rent medicinskt syfte;-)

  Här i området har jag inte sett några “riktiga” vårtecken än. Har i och för sig inte letat heller, förutom i helgen då jag upptäckte “blomkålshuvudena” på innergården.

  Har en känsla av att Torsten och Daniel är kära, på riktigt alltså;-) Härliga bilder på “kärleksparet”. Å bilden med det stora trädet är en höjdare i dubbel bemärkelse.

  Sov gott nu utan kramp, tack;-)

  • Hihi, Torsten blev ju snöpt tidigt, han fick aldrig sitt lilla roliga, stackarn. Han är kär i alla som han får komma nära oavsett kön! Daniel har en hundkompis en hane, som brukar vara ilsk mot andra hundar, speciellt andra hanar. Men men, de är såta vänner, det två herrarna, nästan på pussokram-nivån! Wirren verkade ha funkat för inga fler ajaj-sendrag har förekommit!

 4. Aj aj för kramp, såklart ska du prova whisky, det hjälper säkert! En kollega fick hiskelig kramp när hon överansträngt sig, hon började med magnesium och hävdar att det hjälper?!
  Så fina de är tillsammans Daniel och Torsten!
  Här har jag sett krokus och snödroppe i Solna, alltid något!
  Längtar efter mer grönska!!!
  Kram!

  • I stadsmiljö ser man många fler odlade vårblommor, jag har inte sett en enda krokus eller snödroppe fast det är villaområde. Men samtliga trädgårdar har söta påskliljor i kruka samt påskris i kulörta färger.
   Kram

 5. Så trist, besvörligt och ont med krampen. Händer mig också ibland och i höger vad och då vill det till att jag studsar ur sängen och hoppar på benet. Då släpper den. Tror nog att whiskyn blir ditt val och kan det hjälpa så är det ju bra.
  Kul att se Daniel och Torsten . Så rara tillsammans.
  Vad gäller vårtecken här på Södermalm i Stockholm så har jag sett blåsippor, snödroppar, vintergäck och krokus. Och en del buskar och träd är i knopp. Men nu går det nog raskt både hos oss och dig.
  Fint att följa med på din promenad.
  Kram

  • Jag var tvungen att googla fram hur vintergäck ser ut, den verkar växa som en matta med massor av små gula blommor. Minns inte att jag sett den. Inga fler sendrags-nätter, så jag avvaktar med magnesium. Kollade vilka livsmedel som innehöll mycket och ägg tillhör dem. Äter två ägg om dagen…
   Kram

 6. Magnesium är ett måste!
  Här på ön (i Åbolands skärgård) börjar det också våras, men vi väntar på varmare temperaturer!

  • Vi fick en ljuvligt varm dag, sen tog det tvärstopp! Och just idag då jag tänkt putsa fönster så kom snöblasket, ähum. Direkt fick jag en bra anledning att skjuta upp den tråkiga sysslan

 7. Magnesium sägs vara bra, whisky har jag aldrig hört förut men det kan väl vara värt ett försök :) Själv får jag kramp om jag är kall om fötterna när jag ska sova, i de perioderna sover jag med raggsockor på och det funkar för mig (eller så inbillar jag mig bara men resultatet är i alla fall det samma :) ).

  Här tar det sig med vårtecken, både tussilagon och blåsipporna har stuckit upp sina söta små huvuden ur jorden. Nu börjar flyttfåglarna dyka upp också, ett vårtecken så gott som något! Här är alltså i de norra delarna av Uppland :)

  • Tack för tips, jag har ofta sockor på fötterna på natten. Brukar bli varm under duntäcket o i sömnen dra av dem. Fy för att frysa om fötterna! Såg tranmagar i luften igår, Ja o de långa halsarna förstås…Härliga vårtecken.

 8. Fy vad jobbigt med en sånt ihärdigt och häftigt sendrag! Jag brukar få sendrag i tårna ibland, men dom har alltid varit kortvariga (peppar, peppar) men väldigt obehagliga ändå. Hoppas du kommer till rätta med dom besvären! Jag skulle rösta för en bananshot spetsad med whisky. Eller förresten, strunta i bananen och dubblera whiskydosen istället ;-) Skämt åsido, det verkar som många röstar för magnesium, så testa det.

  Vad fina dom är dina pälsbollar :-)

  Var i landet jag bor? På det måste jag nog svara “i utlandet” ;-) Här har det också kommit vårtecken, fast jag har varken sett tussilago eller blåsippor…

  Ha en fortsatt braig påskvecka – utan sendrag!

  • Hej där i utomlands-et. Ni har väl snart full sommar, i alla fall prunkande växtlighet, du får gärna göra ett inlägg med vårblommande växter från ditt hemma-land! Med utförliga botaniska termer förstås, namn på svenska och latin och….äsch, visa bara bilder, det duger gott!

 9. Men fy, vad jobbigt med sendrag. Och att det håller i sig så länge. Jag har haft kramp i benen ibland men då räcker det att jag ställer mig upp så försvinner det. Inte alls lika långvarigt och jobbigt som ditt sendrag. Men kanske smärtan var densamma under den korta tid den varade för mig.
  Nej, inte har våren gjort så stora framsteg men jag går också och spanar efter solar, särskilt i partier där snön är borta :D Men du lär hinna före (och du har nog inte kunnat undgå att se att jag bor i Östersund).
  Underbara bilder på dina fina kompisar och deras hälsningsceremoni :D Vilken lycka att Daniel smälte så bra in i gänget.
  Kram

  • Ja det kunde verkligen inte blivit bättre med Daniel och katterna. Fast nog var han lite avvaktande bra länge, det var först nu i vintras som han frivilligt går och lägger sig i samma binge! Det räcker sällan att jag kliver upp när jag har sendrag, men om jag stretchar med foten mot en vägg o står stilla där en stund brukar det funka. Hoppas det var tillfälligt för det har inte återkommit.
   Kram

 10. Gott om tussilago här i Östergötland =) På vrinnevisjukhuset i Norrköping ger de patienter med kramp en sked kaviar att äta. (Kalles eller Svennes) Min farfar hade mycket kramp i vaderna, men det avtog då han började äta ägg och kaviar varje dag till frukost. Men din medicin är ju roligare ? Har också fått tips av en kund att lägga något kallt i knävecken när det krampar. Ja, det är ju bara att testa dig fram. Underbara hälsningsritualer. Idag strålade sol , men man kan blåsa bort……

  • En sked kaviar mot kramp? Det var otippat! Ägg är magnesiumrika men jag äter ju redan två ägg varje dag så jag borde inte ha brist. Trist när det är just på natten man drabbas för då är man så sömndrucken att man bara vill komma till ro o sova vidare.

 11. PS det är naturligt magnesium i ägg, så köp inga piller….men det visste du säkert redan. Kram

Kommentera