Bloggen

Ingen kan ersätta Blinka men…

Av
den
28 januari 2020

Redan för några månader sedan berättade dottern att hon var ledsen över att hennes hund Daniel var så mycket ensam om dagarna.
Hon och barnbarnet jobbade och det var svårt att hitta någon som kunde hålla honom sällskap och gå ut och rasta honom på dagarna.
Nu står de inför en flytt i helgen och hon hade ställt frågan till mig om jag kunde tänka mig att ta hand om lilla prinskorven.
Jag var tveksam om jag skulle fixa två hundar, även om de är små så jag bad om betänketid.
När jag funderat några varv så tyckte jag att han hade trivts så bra hos oss med både Blinka och katterna när han varit här på kollo att han skulle få flytta hit.
Meddelade dottern men några dagar senare slog det mig: två okastrerade jyckar, en tik och en hane, nej men det går ju inte!

När sedan Blinka blev så sjuk och fick somna in kom allt i ett helt annat läge, plötsligt hade jag mitt i min stora sorg ändå möjligheten att få ta hand om en liten myspropp och ge honom tid och kärlek!

På fredag åker jag till Falun och hämtar honom!

Här kan du läsa vad dottern skriver!

Det kommer att bli så bra, Daniel är tio år och trots att han älskar promenader (precis som jag) så kräver han ju inte flera mil om dagen…med tanke på att jag själv har krämpor
Jag hoppas kunna ge honom några fina kvalitetsår i en härlig miljö med underbara skogsstigar att traska på.

Inte minst får han nya kompisarna Torsten och Astrid som är ganska vilse just nu när de inte förstår vart deras bästis Blinka tagit vägen

Ett foto från när katterna var små, 2009, de tydde sig till Blinka från första början!

Kanske är det rentav en mening med allt, i alla fall känns det som en väldigt lycklig lösning för min del att få en ny liten vän att ta hand om!

2013 när jag gosar med Daniel!

Välkommen till pörtet!

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  Titti Melender

  28 januari 2020

  Det gläder mej så och Blinka ler i sin hundhimmel över att du får sällskap igen. ?

 2. Svara

  "LillaSyster"

  28 januari 2020

  Ingen kommer någonsin kunna ersätta Blinka, men en söt liten Daniel gör nog sorgearbetet lite lättare. En egen Prinskorv blir väl helt perfekt i Pörtet. (Men den som leder och bestämmer nu kommer att vara Astrid eller?) Du bubblar upp i mina tankar flera gånger om dagen – men nu känns det bättre då jag vet att på lördag får du åter gå på härliga promenader – prinspromenader! Kramen

 3. Svara

  Mona-Stina Hallin

  28 januari 2020

  Härligt för både dig och Daniel.
  Fattar inte att det är så länge sedan katterna kom till Pörtet, jag minns det som i går.

 4. Svara

  Mia Halvarsson

  28 januari 2020

  Jag blir så himla glad när jag läser det här <3 ibland känner jag att visst finns det nån mening med allt som sker och det här är en fantastisk lösning som gör alla glada, dig, Daniel, kissarna och naturligtvis din fina dotter!! Det bästa som kunde hända! Det påminner också om när Asta fick somna in, i en bubbla fylld av förtvivlan och sorg, kom hennes dotter Artemis in i mitt liv <3
  Kram på er alla <3

 5. Svara

  Anki

  28 januari 2020

  Det gläder mig såå Paula! Ingen kan förstås ersätta Blinka, men det känns så bra att du nu kan ge Daniel ett tryggt hem! Du får en promenadkompis och David får bo hos någon han redan känner väl.
  Kramar från oss!

 6. Svara

  Kicki

  28 januari 2020

  “När nöden är som störst är hjälpen närmast” brukade min gamla mormor säga.
  Så himla bra för både dig och Daniel med den här lösningen.
  Det mildrar inte sorgen efter Blinka, men det gör den säkert lättare att leva med, med en liten Daniel i huset.
  Kramen

 7. Svara

  Karin Eklund

  28 januari 2020

  Jag känner glädje av hela mitt hjärta!
  Så fint för Daniel, så fint för Torsten o Astrid och så fint för dig!
  Blinka är/var Blinka och kan inte ersättas. Men livet går vidare och det ena förtar inte det andra. Underbart!
  En stor solstråle skiner på dig och alla dina pälsklingar!
  Blinka ler i sin himmel och viftar på sin svans <3.

  Kramar

 8. Svara

  Stare Ström

  28 januari 2020

  Det var väl en bra lösning för alla inblandade!

 9. Svara

  Minton

  28 januari 2020

  nu blev jag varm i hjärtat. Vilken bra lösning för alla. Blinka går inte att ersätta med lite tröst får du av Daniel.
  Många kramar från oss

 10. Svara

  Ama de casa

  28 januari 2020

  Men vilken bra lösning! Såklart kan ingen ersätta Blinka, men Daniel behöver dig och du behöver Daniel – ni kommer alla att få det så fint där på pörtet!

  Verkligen stort av din dotter att komma med den här lösningen. Läste inne hos henne och blev lite tårögd (igen). Äpplet fallet inte långt från trädet – du har en fin och vacker dotter!

  Bilden på dig och Daniel när ni gosar är bara sååå fin!
  Största KRAMEN till dig!

 11. Svara

  byvildljung

  28 januari 2020

  Oj, du gick igenom samma sak med Blinka som jag med Våfflan. De insjuknade på samma sätt och fick sluta sina dagar. Jag vet vilken sorg det är. Ännu över ett år. Men jag är så glad för din skull när du nu får en ny hund att älska. Jag har ungefär samma tur för jag får ta hand om en liten chihuahua ibland. En valp och det är ju lite skillnad mot Våfflan som var en gammal dam. Men Ester, som valpen heter, är så full av kärlek så jag tar det jobbiga med det underbara.

 12. Svara

  Malin K

  28 januari 2020

  Så glad för din och Daniels skull!!!
  Kram

 13. Svara

  Ditte

  28 januari 2020

  Vilka fina och varma ord din dotter skrivit om Blinka. Och den här lösningen nu med att Daniel kommer till dig och katterna blir ju väldigt bra. Blinka finns alltid med och hos dig på olika sätt. Att nu Daniel, som du ju känner väl, kommer blir ett bra sällskap. Väldigt fin bild på er här. Så bra detta kommer att bli.
  Många tankar och en stor kram till dig.

 14. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  28 januari 2020

  Du skriver så fint om Blinka och katterna… Tårarna trillar här ska jag säga. Läste vad Saija skrev med. Daniel ska inte ersätta Blinka. Men han har sin uppgift hos dig, hålla dig i form med promenader. Gosa med katterna och lära dem att han är deras nya bästa kompis. Han är där för att förgylla dina dagar nu. Han kommer få det så bra hos dig. Kram <3

 15. Svara

  Astrid Larsson

  28 januari 2020

  Vet du jag tror att det finns en mening i det sker
  Det kan inte bara vara slump

 16. Svara

  Gun-San

  28 januari 2020

  Underbart, det blir bra ska du se…

 17. Svara

  Skyttlat

  28 januari 2020

  Men så roligt! En ny liten pälskling att gosa med. Inget ont som inte har något gott med sig, brukar jag säga. Det blir ju så tyst i huset när alla invanda ljud försvinner, sådana som man inte ens tänkte på förut? Men nu blir det liv i luckan igen och ni kan ta härliga promenader i vårsolens glans! 🙂 När den nu behagar komma? Lycka till med nyförvärvet! Kramar

 18. Svara

  Karin

  28 januari 2020

  Så sorgligt och så bra. Som livet ofta är, en mix av motsatser. Men fina lilla Blinka kommer att vara saknad här på bloggen också; vi som följer bloggen hade ju liksom lärt känna henne!

 19. Svara

  BP

  28 januari 2020

  Inget ont som inte har nåt gott med sig! Låter fel, jag vet, men i ditt fall kunde “tajmingen” inte ha varit bättre.
  Du kommer aldrig glömma Blinka, och det ska du heller inte göra. Men nu kan du göra med Daniel som du alltid gjort med Blinka – älskar honom och gå på långa fina promenader.

 20. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 januari 2020

  Kanske finns det faktiskt en mening med allt. Det här blir i alla fall en bra lösning för både dig och Daniel. Ja, för din dotter också så klart. Vilka jättefina Blinkabilder hon hade i sin blogg. Otroligt söta och fina Blinka som du naturligtvis inte glömmer bara för att Daniel flyttar in i ditt hjärta. Men jag hoppas att dagarna ska kännas lite mindre tunga när du har en liten fin kille som sällskap <3
  Kram

 21. Svara

  "LillaSyster"

  29 januari 2020

  Svar: Du har så rätt om Rosa Ljung =)
  Ett litet kort var väl det minsta jag kunde göra.
  En dag i taget, lusten kommer tillbaka – men du måste ta det i din takt. Stor kram till dig.

 22. Svara

  Susjos

  29 januari 2020

  Men så underbart!!! Vilken tajming! Helt ljuvligt att Daniel kommer in i ditt liv nu , precis när du behöver det! Är övertygad att Blinka ler där i sin hundhimmel!
  Stor varm kram!

 23. Svara

  Åke

  30 januari 2020

  Vilka glädje att få lösa om. Vilken bra lösning. Underbart.

 24. Svara

  byblixtra

  2 februari 2020

  Så tråkigt att Blinka fick somna in och förstår att ni alla saknar henne men bra att Daniel klev in i era liv. Prins Daniel är det väl? 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 575
 • 590
 • 1 641 856
 • 5 101
 • 65 753
Sök här