Bloggen

Fem-en-fredag # 12 Random Google

Av
den
24 mars 2023

# 12 Random Google

Vilken är den bästa konsert du varit på?

Jag har aldrig gillat att trängas med folk på trång yta. I min ungdom i Helsingfors gick ingen på konserter, däremot på festivaler på sommaren, och det gjorde jag också. När jag flyttat till Sverige gick jag på en utomhuskonsert med

ute på Djurgården.
Bäddar du sängen på morgonen?

När man har hund är det nog bäst att bädda sängen innan en skitig jycke lagt sig där efter morgonpromenaden!

Vilken årstid är din favorit?
Förr var det höst och vinter, nu har vintrarna blivit så mycket sämre med ishalka som följd så dem gillar jag inte längre. Kanske blir våren en ny favorit nu då jag möter den i

Falun, här har du hoppbacken du ville se BP ,kommer nog många fler bilder på den..

Hur för du anteckningar?
på papper! lappar hit och lappar dit, häften, gamla kuvert, överallt lappar…vad säger det om mig som person tro…

Vad har funnits längst på din nuvarande att göra-lista?
Min lista är numera tom! Jag ska inte ha någon att-göra-lista på länge! Har man precis flyttat och bockat av de flesta punkterna är man mer än nöjd ett tag framöver…

Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  24 mars 2023

  Våren är en favorit. Bäddar aldrig utan slätar till lite sen kommer Minton och kryper ner i sin filt.
  Jerry Williams live i Malmö för många år sedan.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Violen

  24 mars 2023

  En tom göralista hade jag också när vi flyttade för 16 år sedan men nu har jag en som är alldeles för lång. Att rensa är inte riktigt min grej. Kul att du också skriver på lappar, det går snabbt och lätt. Hos oss är vintern slut, skönt att slippa halka och annat elände.
  Ha det gott!

 3. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  24 mars 2023

  bor du i Falun nu? flyttar brukar av nödtvång innebära utrensning. jag antecknar också på allt som går att skriva på. det kan vara något jag fångar i flykten och behöver skriva ner för att använda vid senare tillfälle. Jerry Williams är det många som hört konsertera. han var väldigt speciell. jag gillade hans dialekt

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  24 mars 2023

  inte varit på festival men minns att såg musikalen Hair (Hiukset) 1968 i Åbo

 5. Svara

  BP

  24 mars 2023

  Tusen tack för hoppbacken och länken. Backen är ju den enda i Sverige. Extra kul att den är ett landmärke som just du kan se från där du bor:-)
  Vill inte kalla mig själv virrig, men jag antecknar också från hand på post-its och i bordskalender. Har inte kommit till “Anteckningar” i mobilen än…
  Förstår inte “logiken” med att bädda sängen när Daniel lägger sig i den ändå efter promenaden. Då är det ju ett extra jobb att bädda sängen och sedan slänga sängkläderna i tvättmaskinen. Du spar ett arbetsmoment om du struntar i att bädda sängen;-)

 6. Svara

  Ingrid

  24 mars 2023

  Den konserten skulle jag inte haft något emot. Jag tyckte att Roxette var jättebra.
  Min årstidsfavorit är definitivt våren.
  Ha en fin helg!

 7. Svara

  Anna-Lena

  24 mars 2023

  Gott iaf att inte ha något på “att-göra-listan”. Här skulle jag helst vilja slänga/sälja/ge bort 75 procent av det vi har och flytta till ett radhus på tre rum och liten trädgård ..
  Självklart ska sängen bäddas. Avskyr oreda.
  Har ett bock, där de anteckningar som behöver göras, görs.
  Jo, jag är strukturerad och vill ha ordning…
  Man är olika ..
  Kram!

 8. Svara

  Susjos

  24 mars 2023

  Såg Gyllene Tider ute vid Tekniska museet en gång….
  Sedär, Lugnet med hoppbacken där borta 😉
  Nej, sängbäddning blir det inte mycket av här hemma 😉
  Anteckningar? Inte mycket jag antecknar…skulle vara inköpslistor ibland då!
  Ha en fin helg i ditt nya pörte!
  KRAM

 9. Svara

  Ditte

  24 mars 2023

  Lite annorlunda att idag läsa dina svar. En del konserter har jag varit på och några festivaler. Och den du har med “Joyride” upplevde jag också.
  Sen har jag varit på Ullevi och sett Bruce Springsteen , på Globen och sett Tina Turner.. Jodå, även Rolling Stones och en hel del till- Men trängas vill jag inte.
  Roligt nu med Falun och att få se mer härifrån. Ser fram emot det-
  Kan tänka mig att dina listor är klara. Har inte direkt så många listor, men några finns kvar.
  Många tankar och en stor kram.

 10. Svara

  Lottens Bokblogg

  24 mars 2023

  Åh, Roxette hade jag velat se! Lyssnade så mycket på deras musik, många minnen. Förra veckan bodde vi på Hotell Tylösand, men såg inte av Per Gessle. Däremot hans fru 😉
  Jag ogillar starkt halkan som är på vintern numera!

 11. Svara

  Anna-Lena

  24 mars 2023

  Där uppe, i närheten av hoppbackarna, har jag bott.

 12. Svara

  LillaSyster

  24 mars 2023

  Hoppbacken är ett säkert landmärke ?
  Hoppas verkligen att du slipper en göra lista på länge nu =)
  Ha en fin helg!

 13. Svara

  Äventyret framtiden

  24 mars 2023

  Tack för din fem en fredag, alltid lika roligt att läsa svaren inne hos dig!
  Ja, när man har en jycke bäddar man ganska så omgående. Jag minns att det var så även för min del när jag hade hundar.
  Konserter har jag varit på men särskilda namn annat än Hepstars kommer jag inte ihåg så där bara…Zarah Leander dyker upp i minnet nu, haha..om nu det kan kallas konsert. Skit samma, man får se och lyssna på så mycket i tv-n och det går nästan lika bra. Jodå, jag vet att live är live…Mamma mia har jag sett live i Stocksholm. Nu slutar jag prata om mig själv, det är ju din blogg…
  Förstår att du inte vill ha listor att följa just nu. Annars gör jag som du, har olika papperslappar lite här och där och hur som helst. Någon av dem blir helt säkert rätt…
  Ha det gott Paula och sov skönt i din Grotta!

 14. Svara

  Klimakteriehäxan

  24 mars 2023

  Att helt ha klarat av sin att-göra-lista – vilken grej!!!! Grattis! Det skulle aldrig kunna hända mig även om jag flyttade ideligen.

 15. Svara

  Hannas krypin

  25 mars 2023

  Har alltid gillat Roxette. Kom på nu att jag faktiskt varit på en konsert till utöver de jag skrev i inlägget. Såg ju Aqua när jag var tonåring och de hade sin storhetstid.

 16. Svara

  Anna i Portugal

  25 mars 2023

  Jag gillar att ha att-göra-listor. Älskar att kryssa av vad som är gjort. Det behöver inte vara måsten eller tidsinställt, men att inte ha något framför mig att göra skulle kännas meningslöst liksom.

 17. Svara

  Birgit

  25 mars 2023

  Jag gillar alla årstider, tycker om skillnaderna i dem. Men just nu är det den “5:e årstiden” som gäller, dvs vårvintern. Sol, snö och några minus – inte mycket som slår det.
  Önskar dig en skön lördag!

 18. Svara

  Kina

  25 mars 2023

  Härligt att inte ha någon att-göra-lista! Men det dyker snart upp nya saker! Bäddar du med överkast så att Daniel inte ska skita ner sängkläderna? Hoppbacke finns det i Övik också, och säkert på fler ställen i landet. Men det är bara i Falun och Övik som jag har besökt backarna, dock utan att hoppa! Ha det gott! Kram!

 19. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  25 mars 2023

  trängsel är inget för mig heller och det var längesedan jag var på konsert. Två gånger har jag sett Pugh Rogefeldt och det var jätteroliga upplevelser. Ungdomsminnen är härliga 😀
  Lerig liten vovve i sängen är nog inte så kul men lakan går ju att byta 😀 Jag antecknar också på papper men numera är det mest handlarlistor och någon tidsbokning som hamnar i almanackan på väggen. Jag försökte göra listor i mobilen men den slocknar hela tiden och då blev det bara bökigt. Jag gillar alla årstider men kanske sommaren kommer sist numera. Åtminstone om det blir varmare än 25 grader. Men vilken tur att vi bor i ett land med variation i väder och vind 😀
  Kram

 20. Svara

  Kicki

  27 mars 2023

  Jag är som du, det ligger skrivna lappar överallt.
  Min att göralista tar aldrig slut, inte så konstigt för jag börjar ju aldrig att beta av den.
  Jag har bara varit på en konsert, det var på Lugnet i Falun och Robert Wells.
  Är hopptornet fotat från din nya lägenhet?
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 301
 • 354
 • 1 626 686
 • 5 070
 • 65 364
Sök här