Bloggen

Ingen sovmorgon här inte..

Av
den
7 december 2016

När jag äntligen fick en helt ledig dag och tänkte ta sovmorgon så vaknar jag till röjsågarnas sång…
Först trodde jag att man nu börjat avverka skogen här, men när jag sedan traskade ut med Blinka såg jag att det bara var tre gubbar som röjde sly längs vägen..
Men lite längre bort kunde jag allt höra en skogsmaskin också, så nu blir det livat i skogen…
Undrar om man kan få låna ett par hörselkåpor???

1206c

Igår hade vi en strålande solig dag, Blinka och jag tog en extra lång promenad innan svenskalektionerna.

1206a

Vi passade på att hälsa på några av Blinkas kattkompisar och sen gick vi vidare längs sjön

1206f

Ibland har man verkligen tur, för idag har det inte blivit ljust på hela långa dagen och min hund vägrar lämna huset i duggregnet!

1206k

Eller var det för att hon fick köra “långpanna” på Harmony igår, först två lektioner och sedan ett två timmars möte på det …

1206j

Uscha buscha, se bara, öppet vatten alldeles intill, ändå vågar sig fiskarna ut på sjöisen! Hoppas dom är simkunniga…

Jo förresten, jag läste idag i bloggen att det är prick ett år sedan Blinka blev rejält biten av en hund.
Inte för första, inte för andra, utan för tredje gången! :thumbsdown:
Att hon efter allt hon varit med om kan upplevas sjåpig, (mattes egna ord) kanske inte är så konstigt. Egentligen har hon klarat av allt överraskande bra, hon vågar fortfarande hälsa på andra hundar och hon funkar bra med människor bara hon slipper stojiga barn.
Mer kan en matte faktiskt inte begära…

lycka3

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 december 2016

  Vackra bilder idag också…. Stackars Blinka hon råkar då ut för både det ena o det andra, kram på er :love: :love:

 2. Svara

  Gunnel

  8 december 2016

  Fina bilder från dig. Jag gillar den där T-shirten.

 3. Svara

  Hillevi

  8 december 2016

  Du bjuder på omåttligt vackra bilder. Blinka har dessutom klarat sina mindre lyckade hundmöten väl (och jag inser att jag läst här i över ett år). Och nä. När möts man ständigt av viftande svansar annat än ifrån DE BÄSTA!

 4. Svara

  Astrid Larsson

  8 december 2016

  Ja ingen skulle få mig ut på så svag is, fy så otäckt
  Tindra blev ju biten som liten ett par gånger rejält
  Men hon har inte blivit arg eller rädd för andra hundar

 5. Svara

  Astrid Larsson

  8 december 2016

  Ja ingen skulle få mig ut på så svag is, fy så otäckt
  Tindra blev ju biten som liten ett par gånger rejält
  Men hon har inte blivit arg eller rädd för andra hundar
  Vackra foton men vi har mer vinter ser jag

 6. Svara

  Gun

  8 december 2016

  Hoppas skogsarbetarna inte lämnar det så slarvigt som jag upplevde det på ön i Finland i somras. Djupa spår, nästan diken och grenar och kvistar överallt, skitsvårt att ta sig fram!

 7. Svara

  Eva

  8 december 2016

  Jag har vist varit lite frånvarande har jag märkt, så jag skrev ett inlägg på ‘Trassligheter’. :zzz:
  Hur mår Blinka nu då, ögat m.m. :kiss:
  Fy tusan ingen är väl så dum att de går ut på en sådan is ? Det fattas många skruvar i deras ‘järnkontor’. :help:
  Vackert är det minsann, det räcker att stå vid kanten och beundra vyn . . . .

  Sköt om er, kram/ Eva

 8. Svara

  "LillaSyster"

  8 december 2016

  Soliga fina vinterbilder hos dig. Jag skulle aldrig gå ut på isen… sen kvittar de om de säger att den är en meter tjock, man går inte ut på isen, så är det bara. Påtal om simkunnig, idag var jag och simtränade efter jobbet och det gick så himla bra med crawlet, tänk vad man kan lära sig på 7 veckor. På tisdag är sista gången jag hoppas att jag blir godkänd…. för jag har redan anmält mig till fortsättningsklassen!
  Nä vad mer kan man begära av en söt liten Blinka! Ha en fin kväll i pörtet. Kram

 9. Svara

  Christina

  9 december 2016

  Fina och mysiga bilder som vanligt inne hos dig.Fy,jag minns när våran lille skit blev attackerad av grannens hund.Trodde inte han skulle klara sig,men han har tydligen mer liv än katterna 😉
  Kram

 10. Svara

  Fjärde året i Hjo

  10 december 2016

  Kattkompisar – det skulle både Hjo-Hjo och husse behöva en lektion i. Här finns massor av katter, och hunden blir upprörd och galen varje gång han ser någon. Själv tar jag katterna med ro, de kommer alltid att finnas här i krokarna. Men Hjo-Hjo…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 130
 • 596
 • 1 636 074
 • 5 093
 • 65 655
Sök här