Bloggen

Hopp om en vit jul

Av
den
10 december 2016

1210k

Nu ser inte min spark lika malplacerad ut längre, jag slipper ställa tillbaks den i källarförrådet, även om det kanske dröjer innan det går att susa fram på den…

1210d

Igår när jag var på väg till loppis var det ännu barmark och plötsligt tyckte jag mig skymta en vit prick bland buskarna..

1210e

Jag stannade upp och började plocka fram kameran ur ryggsäcken och tänkte att den lär jag inte hinna få fram innan de skygga små springer iväg

1210f

Kanske var det åsynen av Blinka som gjorde att de valde att stå blickstilla och låta sig förevigas!

1210g

Idag var en efterlängtad dag helt reserverad från morgon till kväll med aktiviteter….på teve!

1210i

Förutom alla skidsändningar har jag bara hunnit med kortare rastningar av hunden i skogsbrynet, uppskattat av både mig och jycken

1210l

Hur mycket jag än gillar den vita världen så har jag nu ett stort behov av färgprakt, därför försöker jag skynda på med att bli klar med tulpanbuketten så jag får hänga upp den på väggen snart!

Hade ju tänkt hinna byta om till nobelfestligheterna, men icke, det hanns inte med, middagen serverades lite tidigare här i pörtet än i Blå hallen.
Nog är jag ganska nöjd med att slippa delta i middagen, utdragen flera timmar, konversationer eller rättare sagt kallprat med bordsgrannar som man kanske inte valt själv, i värsta fall stelt och tråkigt, i bästa fall utomordentligt trevligt.
Nä träsmak i häcken och myror i brallan hade jag fått, jag håller mig till djurens mindre krävande sällskap och byter champagnen mot en kall pilsner
Ha en trevlig helg!

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  10 december 2016

  Vilken härlig vinterbild med sparken!!! Vänta bara, snart kan du köra race med den…hoppas jag, synd att den ska stå oanvänd 😉
  Himla tur att du kunde fota rådjuren…är inte Blinka intresserad av dom??? Jag törs inte tänka på vad Artemis skulle gjort :mrgreen:
  Tv-aktiviteter här också, dock ingen Nobelfest, varken på tv eller hemma, jag misstänker eller VET att vi ägnat oss åt samma saker 🙂 Jag är oerhört glad att jag inte är bjuden, tänk att inte kunna gå på toa när det kniper!!???
  Men du!!! Den där tavlan…wow!!! Vilken färgglädje!! Var får man tag på sånt??
  Kram på er i Pörtet :love: :love:

 2. Svara

  "LillaSyster"

  10 december 2016

  Din middag låter bättre än den på Nobelfesten. Skönt med en riktig slappardag för dig och underbara Blinka. Sparken får du säkert nytta av. Närkontakt med skogens söta rådjur -fina bilder. Kram

 3. Svara

  Ninni

  10 december 2016

  Wow, vilken tur du hade som fick fotografera rådjuren! Och vad härligt att vi fått lite snö. :thumbsup:
  Jag är övertygad om att du haft mycket skönare och trevligare hemma framför tv:n än vad de har på nobelfesten.
  Kramen.

 4. Svara

  Anki

  11 december 2016

  Så fina bilder på rådjuret! Du får nog en vit jul hos dig . här är nog inte chansen så stor, men det sägs att det ska komma snö framåt kvällen…
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  Kersti

  11 december 2016

  Vitt är det här som ett julkort faktiskt. Man kan ju önska att det får liga kvar ett tag men så brukar det ju inte vara. Vi tittade inte på nobelfestligheterna utan pysslade med annat. Snuvig som jag är har helgen tillbringats i stillhet, mannen har fått sköta markservicen något han gör med bravur. Det skulle rent av kunna bli en vana. 🙂
  Imorgon måndag igen.
  Kram

 6. Svara

  Morsan

  12 december 2016

  Man får vara glad när man lyckas fånga vilt levande djur på bild, det kan vara svårt nog med tamdjuren ibland 😉
  Iallafall har Nala en förkärlek för att vrida sig undan precis när jag vill ta ett kort, men hon kanske brås på mig som också undviker att bli fångad på bild 🙄
  Den där Nobelfesten gick mig rakt förbi, så jag har inte ens sett så mycket som en liten bild där ifrån o :love: ch inte känns det som någon större förlust. Jag måste väl haft bättre saker för mig ❓
  Lycka till med din tavla, den blir nog en väldigt fin färgklick på din vägg när den är klar.
  Kramis!

 7. Svara

  Hillevi

  12 december 2016

  Så fina dina rådjur är! Mina blir så blasé på vintern att jag nästan får putta undan dem när jag ska fram – till grannens stora häpnad. Är ju å andra sidan inte svårt att fånga dem på bild då heller.
  Här vräkte det ner snö hela söndagen och jag försökte tänka “pörtigt”: “ah, oh, härligt, ljuvligt, fenomenale”!” Fast allt jag såg var all skottning som ligger framför mig, is i hundtassar, skogsvägarna som får en stor plogvall framför så att bilen inte kan ställas där, stövlar och kängor som måste ställas på avrinning i en bunke i köket för att inte farstun ska bli en insjö osv… 😯
  Men: din sparkbild är underbar! Sporten förbigår jag däremot med tystnad… :hide:
  Så fin tulpanbilden blir! Får lite längtan att prova på men tror att tålamodet fallerar. Det gjorde det i alla fall snabbt med målarböckerna (de utan nummer) häromåret. Är lite för yvig för det men när man ser hur fint det blir här… :thumbsup:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 305
 • 380
 • 1 635 176
 • 5 092
 • 65 628
Sök här