Bloggen

Inget nytt under solen…

Av
den
27 oktober 2021

Solen, ja, den visar sig inte så ofta nuförtiden så det känns som Bingo! när den väl dinglar där halvvägs ner från himlen.
När jag tittar tillbaks i bloggen denna dag tidigare år möts jag av mindre glada tongångar:
– Deprimerande mörker och regn
– Regn- och ruskhelg…
osv…

I morse (läs förmiddags) fick jag uppbåda all inre styrka för att gå ut med min lilla kompis i regnet…
Men Daniel, han var pigg och glad och dansade fram

Ser du? Det går snabbt att utläsa varifrån det blåser, Daniels svans är en utmärkt vindmätare!
Om jag inte hade hund hade jag så här års vandrat mellan kylskåpet, läsfåtöljen, sängen och datorn…

Det gör jag nu också, men måste ändå avbryta beteendet några gånger per dag, tack för det!

Vi har en foodtruck i grannskapet, den är oftast ute på olika evenemang men brukar ett par gånger i veckan erbjuda hämtmat till ett bra pris.
Igår blev en sådan dag…

..en välsmakande fiskgryta slank ner, hela stora portionen!

Jag trodde i min enfald att jag skulle slippa använda pannlampa när jag flyttat till “civilisationen”, ack så jag bedrog mig..

Daniel är också väl synlig i mörkret..

Istället för att klaga kan jag berätta att jag har trevligheter att se fram emot!

– i eftermiddag skiner solen enligt prognosen, härligt promenadväder!
– på fredag ska jag äntligen få premiärbasta i byns fina bastu
– på söndag ordnas en tipspromenad runt byn med avslutande korvgrillning vid hembygdsgården
– nästa vecka kan jag äntligen börja använda mitt seniorkort på Dalatrafik och kan åka buss och tåg hur mycket jag vill inom länet. Då kan jag också börja åka till billigare mataffärer med större utbud än vår lilla Coop Nära. Hittills har det känts som det kvittar när varje resa kostar en hundring.

Vad gör du för att mota bort mörkret och pigga upp dig i höstmörkret?

Istället för blommor blir dagens bild

rådjur på grönbete!

TAGS
27 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  27 oktober 2021

  Härligt att se att även du har besök av de fina rådjuren <3 Solen, ja den fick vi se en dag i slutet av förra veckan, en underbar dag med nån kallgrad, och gnistrande snö men som vi alla vet, så är underbart kort…..snön sjunker sakta undan i ett isande regn som visst aldrig vill ge med sig…..nåja bättre dagar skola komma 🙂
  Ha det så fint och kram på dig!

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   vi har ovanligt varmt för årstiden, ikväll fortfarande 10 plus. Helt okej, men prognosen visar på regn hela nästa vecka. Det gör ju promenaderna mindre behagliga men fyller vattenreservoarerna. Bara att gilla läget när man inte bara kan flyga sin kos! Ha det gott min fina vän <3

 2. Svara

  Karin Eklund

  27 oktober 2021

  Ja tack och lov att det finns någon/Daniel som vill ha ditt sällskap ut i alla slags väder . Det är så fint att dras med till den typ av höstväder jag är van med.
  Här är det fortfarande sommar.
  Ha det gott!?

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Ni har väl sommar mest hela året…säger hon som just för tillfället är något avis. Jag tycker ni har gjort ett så bra val, flytten var väl genomtänkt, ni hade varit där flera gånger och trivdes gott, och kanske mår ni även bättre i ett varmare klimat. Strongt gjort och jag följer med stor glädje allt du delar från ert nya liv

 3. Svara

  Minton

  27 oktober 2021

  Det är så tråkigt med detta mörker och regn. Men Minton behöver ut så vi tar på oss. Vräker regnet ner då kissar han på trädet utanför dörren sen skall han in.
  Läser och försöker städ i skåpen för det finns mycket som inte används.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Ja hundägarens plikter är ju att gå ut i ur och skur. Samtidigt nyttigt för både kropp och själ, visst är det skönt när det är avklarat och man landar i stugvärmen igen. Daniel är väldigt tålig så även om jag helst vill vända och gå hem så vill han fortsätta ett tag till, det finns ju så mycket att nosa på…
   Kramen

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  27 oktober 2021

  Härligt att Daniel är så glad och dansar fram mellan vattenpölarna 😀 Du får acceptera att du måste dansa efter honom och kanske blir du t o m lite gladare av det. Skönt att inte behöva laga mat varenda dag utan köpa vällagad och god mat från en foodtruck. Lite variation i kosthållningen. Mörkt är det men snart hoppas jag att snön ska lysa upp både hos dig och mig och då blir dessutom Daniels tassar inte lika smutsiga.
  Kram

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Visst ler jag varje dag jag ser hans viftande svans framför ögonen! Ja, du vet ju att jag inte har något större utbud av matleverantörer, och man vill gynna små lokala företagare. Imorgon kör han en burgervariant, låter jättegod, men, varför 200 gram plus strips!! Hamburgarrester är ju ingen hit!

 5. Svara

  Kicki

  27 oktober 2021

  Deppar ihop, det är väl vad jag gör i höstmörkret, Det är så himla långt till våren känns det som.
  Så himla bra med seniorkortet, då kanske du rent av kan sätta dig på bussen, eller tåget och åka till Hedemora och hälsa på oss.
  Kram

 6. Svara

  LillaSyster

  27 oktober 2021

  Vad härligt med lite sol=)
  Bra att du kan åka buss som du vill, jag hade aldrig klarat mig utan bilen…..den friheten är jag allt för glad i. Håll hårt i kopplet så inte lill prinsen lyfter. Ha det bäst!

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Jag har inte kört bil sedan 1981 så jag ska nog låt bli. Men förstår frihetskänslan, den saknar jag ibland. Ibland tänker jag att jag skulle ha en “vän i viken”, nån gubbe med bil, sen överger jag tanken för jag har ingen längtan efter någon partner.
   Kram

 7. Svara

  bpz3

  27 oktober 2021

  Perfekt fångat! Rådjuren i solskenet samt Daniel och dig själv i höstmörkret. Kan bara ge dig en komplimang eller två. Alltså att du pallar dig ut i detta ruskväder är beundransvärt. Jag menar det skulle ju räcka med att du står under taket på din uteplats och låta Daniel springa runt och göra sina behov – med sele på såklart.
  Komplimang nummer två är att du alltid hittar till ställen där det finns en massa aktiviteter. Dessutom sådana som du gillar.
  Kul med en food truck! Klent med sånt här. Men din portion hade nog räckt för två måltider för mig. Det gör den kanske för dig med, och då blir det ju billigt.
  Menar du att du får åka kostnadsfritt på ett kort hos Dalatrafik, eller är det ett månads-/årskort som du kan åka på hur mycket du vill? Hur som – det stavas FRIHET:-)

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Jag har köpt ett årskort som dras månadsvis från kontot och som gäller i hela Dalarna för 330 spänn i månaden. Det fanns ett ännu billigare alternativ men då ska man hålla på o passa tider och det funkar inte för mig. Men det känns som en ny frihet att inte behöva tänka på bussbiljett när jag känner för att åka. Ja det stavas FRIHET.

 8. Svara

  Ditte

  27 oktober 2021

  Vädret rår vi ju inte på utan man kan bara konstatera hur det är. Och ut kommer du med Daniel i sällskap. Och jag har läst att regnvatten ska vara bra för hy och hår. Men visst kan det kännas tveksamt.
  Fina regnbilder blev det.
  Kul med en “foodtruck” hos dig och ska den bli kvar är det ju bra att det kommer kunder.
  Nu har du mycket att se fram emot och det är risk för att du får det körigt. Men kanske kan du vila dig i ofrm när veckan är över.
  Perfekt att du nu får köpa seniorkortet och billigare kan ta dig runt.
  Jättefin bild här med rådjur på grönbete. Kanske är de lite på avstånd från din täppa.
  Kram!

  .

 9. Svara

  ElisabetR

  27 oktober 2021

  Toppen med busskortet, Kalmar Län har också haft detta i perioder.
  Jag är lite knasig med höst, regn och rusk. Då kan man krypa inomhus och ta det lungt. Göra sånt som inte blir av när solen skriker att man måste ut, ut.
  Deppigheten är värre på våren med alla måsten och det kryper i kroppen. Det är nog för jag vill följa med renhjorden till sommarbetet :-/.
  Rådjuren är fina spec. när de håller sig på gärden eller i skogen.
  Fin vindflöjel och bra synlighetsreklam 🙂
  Ha en fin ärtsoppedag.

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Följa med renhjorden till sommarbetet, det lät spännande, men det har jag ju aldrig gjort … men ett liv uppe i norr bland renarna lockar. Ett enkelt och tillfredsställande liv där du vet vad du ska göra och sen kan du hinna njuta av frisk luft och naturen. Men det jävla myggen…

 10. Svara

  Karin

  27 oktober 2021

  Tack igen för vinsten, jag fullkomligt tokgillar den =)
  Den piggade upp mig i höstmörkret, annars är det inte mkt som gör det. Jag verkligen avskyr hösten, den är så tung och deprimerande, varje kväll försöker jag tänka, att nu är vi en dag närmare våren.
  Kram från mig

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Kul att du gillar almanackan som får följa med dig hela nästa år. Visst är det en tuff tid nu, jag tar på mig reflexväst och pannlampa om kvällarna, men ut måste man när man har hund. Trevlig helg

 11. Svara

  Ninni

  28 oktober 2021

  Här hade vi sol på eftermiddan idag och vädret igår var visst också bra men då var jag till Gävle sjukhus med mor så det märkte jag inte av alls. Däremot fick jag en hel del motion då mor var på tre olika ställen på sjukhuset så det blev en hel del knatande med mor i rullstol så det blev även styrketräning. 😉
  Kul du kan ut och nyttja bussarna lite mer. Njut! Blir det kanske en tur till den “finska marknaden” vi besökte när vi var på väg upp till mig?
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Ja det kan bli en tur till Svärdsjö om bara bussarna passar någorlunda. Ett besök hos Rut&Knut kanske också vore kul….men just nu har jag inbokat VC-besök, tandisbesök och snart förhoppningsvis även frissa. Det får räcka ett tag. Kramen

 12. Svara

  Anki

  28 oktober 2021

  Vädret kan vi ju inte påverka … bara att försöka hitta lite ljusglimtar i vardagen. Skönt att se att du gör det! Bra ned busskortet så du kan åka precis så mycket du vill! 🙂
  Härlig bild på Daniel, med svansen som vindvisare och en fin bild på rådjuren!
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  28 oktober 2021

  Många skojiga grejer på gång – kul! 🙂

  Här skiner solen allt som oftast, så jag behöver inte mota bort rusk och mörker så mycket. Men på dagar med fulväder brukar jag spendera min tid framför TVn med film eller så lyssna på nån dokumentär från nätet. Kolla in gamla bilder i stora fotoarkivet är också trevligt 🙂

  Så bra att ni är försedda med grejer så ni både ser och syns i mörkret!

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  28 oktober 2021

  T.o.m. vi som saknar Santos så fruktansvärt fortfarande kan ibland tycka att det är skönt att man inte behöver gå ut! Men så länge det inte är storm och regn så önskar man att man fick en liten hundprommis ibland. Speciellt när vi är ute och åker och vi inte längre “måste” hitta några nya trevliga ställen att gå på. Och åka till dom udda ställen vi varit på och gå utan hund – det gör vi bara inte…..
  KRAM till er båda/Susie

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Ja det var då otroligt hur många fina ställen man lyckades hitta när man var ute och åkte och skulle rasta hunden! Nu tar jag ju mig ingenstans, utan får nöja mig med närmaste omgivningen, men det får gå det med! Kramen

 15. Svara

  Karin

  28 oktober 2021

  Seniorkort på Dalatrafiken!? Det låter som något jag borde kolla upp. Tack för tips!

  • Svara

   Paula

   29 oktober 2021

   Finns två att välja på, ett årskort och ett nytt kort som bara gäller under det dom kallar lågtrafik. Det funkar inte för mig då det går så få bussar härifrån till stan. Men årskortet är bara drygt en hundring dyrare i månaden och klart prisvärt jämfört med enkelbiljetter.Handläggningstiden för ett årskort med autogiro var tyvärr över två månader!

 16. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 oktober 2021

  tja, solur räknar bara de soliga timmarna, de ljusa lyckliga stunderna i livet… inte räkna de regniga dagarna.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 164
 • 505
 • 1 628 918
 • 5 076
 • 65 457
Sök här