Bloggen

Inget ont som inte har något gott med sig..

Av
den
2 juli 2014

0702a

Nästan så man behöver förstoringsglas, men dock, det finns hopp!
Allt det myckna regnande har förstås gynnat svamptillväxten men det behövs värme också!

0702b

Dock hittade jag ett par strävsoppar i bra storlek som följde med hem och direkt hamnade i pannan..
Ack så gott det var med säsongens första färska svamp!

0702c

Årets första smultron avsmakades också, bara de som står mitt på stigarna där solen bäst kommer åt är ännu mogna.

lillmatte

En glad lillmatte umgås med nya kompisar

lillhusse

..liksom en av fyra lillhussar. Trots att jag matade kaninerna i två veckor blev dom aldrig handtama med mig men barnen gillar de desto bättre!

0630a

En av mina större kompisar som alltid följer mig längs stängslet när jag går förbi.. 🙂

Jaha, denna vecka är det bara att välja: Fotboll eller politik, det är vad teve bjuder på!
Vilket väljer du?
Eller gör du som jag, väljer att inte slå på teven alls utan roa dig med annat?

Stora feta rubriker utlovar sommarväder snart, jag hoppas också på det, tänka sig 😉

kineserbadar

Ett bad i Älgsjön skulle jag uppskatta bara badtemperaturen blir uthärdlig.
Tur vi inte är lika många här som i Kina! Men, man frågar sig om ingen där är simkunnig då alla verkar behöva badring :oki:

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  2 juli 2014

  Härligt med färsk svamp!
  Vi hade tänkt välja Bingsjöstämman ikväll men jag orkade inte för jag sov för lite natten till idag av viss anledning som jag inte vill skriva om i bloggarna. Vi blev hemma men gläds åt att det känns lite varmare i luften så det ger en viss förhoppning om sommarväder i antågande. 🙂
  Härliga djurbilder du har nu. Djurungar och barn har ofta en viss förmåga att ty sig till varann.
  Kram på dig!

 2. Svara

  Mia

  3 juli 2014

  Idag kom regnet hit på eftermiddagen, så nu finns det hopp här också!!! Vi har alldeles för torrt i markerna….
  Märkligt men härligt att kaninungarna tyr sig till de små…och större djur, typ hästar, till de vuxna 😉
  Kram finaste Paula :love: :love:

 3. Svara

  Gunnel

  3 juli 2014

  Smultron måste jag ut och leta efter nu. Vilket gytter på badbilden! Där hade jag inte ens funderat på att hoppa i. Kram

 4. Svara

  Bia

  3 juli 2014

  Så glada de ska vara, lillmatte och lillhusse, när de kom hem till livs levande små gosedjur!
  De där små, gula prickarna du hittade har väl snart växt till sig och hamnat i din stekpanna.
  Om jag känner dig rätt! Kram!

  (Idag kom jag ihåg EFIT! Är du med?)

 5. Svara

  BrittMarie

  3 juli 2014

  Nu trivs Paula kan jag tro, när svampen börjar komma i skogarna :thumbsup: Jag kan se att kaninerna klarat sig fint i din omvårdnad! Du behövde inte sköta hästarna också i alla fall då. Här har vi fortfarande barn och barnbarn i huset, så jag hinner inte skriva så mycket. Ha det bra och hoppas det snart blir badväder, med eller utan badring.
  Kram

 6. Svara

  Punatukka

  3 juli 2014

  Härligt att “dina” svampar börjat visa sig….Själv kan jag knappt skilja på kantarell och karljohan (liiite överdrivet ) och jag minns inte ens OM jag plockat svamp nångång,hmmmm! Urgulliga kaniner och visst är det lustigt med djur att de ofta gillar barn?! Hästen…o my good,känns som de ögonen ser rakt in i själen! Klappa från mig nästa gång :love: Stora feta löften om vädret bryr jag mig inte om….jag tror´t när jag själv ser det…Kramar om och önskar er alla,två och fyrbeningar en härlig dag/helg

 7. Svara

  "LillaSyster"

  3 juli 2014

  :thumbsup: jasså de små gula godingarna har börjat att poppa upp nu! Snart kan du ta dem 🙂

  Tänk så härligt att få var Lill matte och Lill husse.
  Ser onekligen trångt ut i badet med alla simringar, men vi får hoppas att de har det kul!
  Ha en fin dag!
  Kram

 8. Svara

  Anki

  3 juli 2014

  Grattis! Ser väldigt gott ut! Här har varit alldeles för torrt för svamp… men nu har vi fått lite regn så hoppet finns. Men smultron har jag – eller hade… nu är de nog nästan slut.
  Hade tänkt vara med på EFIT idag, men glömde… igen… nästa gång kanske 🙂
  Kram

 9. Svara

  Gun Wiik Pils

  3 juli 2014

  Plockade smultron i Finland med barnbarnet, han njöt i fulla muggar. Min blogg strular tyvärr, kan inte kom in överhuvudtaget, får vänta och se. Herregud, tänk att behöva trängas med alla dessa kineser, vi har det allt bra i alla fall!

 10. Svara

  Agneta

  3 juli 2014

  Med svampen är det samma här, fast jag tror att du leder, för dina syns ju i alla fall! Det har regnat runt omkring här men inte här i skogarna, det är dom gångerna man vill ha regn för att få svamp och så lite för växtligheten också, så klart.
  Vilken söt liten lillmatte!
  Agneta kram

 11. Svara

  Raija

  3 juli 2014

  Så kaninfamiljen har kommit hem nu. Det är säkert likadant med kaninungar som med skygga kattungar, för de brukar också klara ut barn bättre än vuxna.

  Vill också ut i skogen och kika om kantarellerna kommit, vilket de borde ha gjort här nu. Har ännu inte haft tid till det och hoppas att jag nästa vecka ska hinna med lite skogspromenader.

 12. Svara

  Nette Cecilia

  3 juli 2014

  😮 Här behöver vi inte invänta svamp på länge efter denna torra sommar .Häftig simbild du hittat jag tror det får vara för mig i år också 8) Nette

 13. Svara

  Marja

  3 juli 2014

  Vilka fina bilder du bjuder på i dag! Hästen är för vacker och badbilden får mig att rysa.I helgen ska jag också gå ut i skogen och se om jag hittar lite svamp. Kram. 🙂

 14. Svara

  Malin

  7 juli 2014

  Jag väljer faktiskt fotboll 🙂 Indoktrinerad av männen i min fam.

  Lyssnade lite på politikerna fr Almedalen, jag tycker inte om deras sätt att kasta skit på andra och nästan göra lite standup av det hela. Nä politiker tycker jag ska vara sakliga seriösa och försöka svara på väljarnas frågor inte bara snacka runt omkring.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 472
 • 520
 • 1 640 664
 • 5 101
 • 65 736
Sök här