Bloggen

Inrutat schema i pörtet

Av
den
7 augusti 2012

Dagarna är noga schemalagda nu under OS.
Men, om du tror att jag sitter framför teven hela dagarna så tror du fel!

När klockan närmar sig två blir det en lång runda med Blinka, vi plockar vad naturen ger. Ibland får vi samsas om bären eller svamparna med allehanda andra kryp.

Idag var siktet inställt på hallonbuskarna på andra sidan ån, men jag borde nog ha siktat blicken upp mot skyn först…Regnet överraskade oss, först som ett stilla sommarregn som inte hindrade mig från att plocka hallon, men sen, oj vad det vräkte ner. Vi sprang in under några björkar och stod kvar under lövverken tills regnet lugnade sig något, men Blinkas blick säger allt! “Hur kan du utsätta mig för detta blöta?”

Det har ju minst sagt varit stolpe ut för det finska laget i OS så jag har fått glädjas över alla duktiga svenska prestationer istället.

Men så idag lossnade det äntligen och Finland tog en silvermedalj i segling! Duktiga Tuuli har ett namn som förpliktar, Tuuli betyder Vind och det måste man ju ha i seglen om man ska vinna en medalj!

Man ska aldrig ge upp hoppet, även om finska spjutkasterskan inte lyckades få ett enda godkänt kast i kvalet…

Det är för mig en känslomässig berg-och dalbana att följa tävlingarna. Ibland känner jag mig helt urlakad då finalpassen är slut vid elva-tolvtiden och jag är tvungen att sitta kvar en timme till och smälta intrycken innan sömnen kan infinna sig.
Snacka om att leva sig in i deltagarnas glädje och sorg…

Tjilivippen!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  7 augusti 2012

  Jag har inte sett något av OS så tråkig är jag .Hallon har int emognat här änmenjag ser att det blir mycket blåbär så vi ska plocka. Gubben gör vin

 2. Svara

  Sylvia

  7 augusti 2012

  Jag är totalt ointresserad av allt vad sport heter. Min man tyckte nog på sin tid att det var lite tråkigt att jag inte orkade hålla honom sällskap i soffan – men va sjutton. Det är ju sport hela tiden. Tacka vet jag en bra bok (men du tycks ju hinna med det också).
  Hallona är på gång här i Älta också, det finns ju rester av gamla fritidshus och större gårdar inpå knutarna – det är väl därifrån alla hallon kommer.

 3. Svara

  Nilla

  7 augusti 2012

  Att du är en sån “sportfåne” 😉 Men du hinner med svampen också ser jag. Tänk att jag har hittat kantareller i år. Fick tips om ett alldeles förnämligt ställe, visserligen måste jag ta bilen några mil bort, men det gör jag så gärna. Ja stackars lilla Blinka, vad är det du utsätter henne för 😉 Det syns tydligt att hon är missnöjd, det lilla trollet.
  Kram

 4. Svara

  Nette Cecilia

  7 augusti 2012

  😆 Ja det blev en medalj i dag hörde jag på radion .Så hörde jag också att den unga killen från Närpes gjorde personbästa på sin distans inte dåligt .Det är nog det jag vet om OS för tillfället .Min mamma har inte tid att prata nu heller märks det .Här regnar det nu för ovanlighetens skull ,kram Nette 😯

 5. Svara

  Mia

  7 augusti 2012

  Detta OS har jag i ärlighetens namn inte orkat följa till punkt o pricka…men nu börjar det lugna ner sig på hemmafronten, så nu ska jag kolla mera *L*
  Jag har fortfarande inte fått nån tid för op, lika bra det som läget är nu. Johan “behöver” daglig hjälp (eller inbillar man sig det, som mamma?).
  Kram på dig, fina Paula!

 6. Svara

  Kicki

  7 augusti 2012

  Ja du, det är väl bra att du har ditt sportintresse, men jag orkar inte.
  Däremot har jag plockat jättefina skogshallon. Jag trodde inte att dom skulle vara så fina efter allt regn. Det blir att ligga i ett tag nu mellan skurarna, för hallonen har en kort “säsong”
  Kramen

 7. Svara

  Ninni

  7 augusti 2012

  OS har jag i stort sett ingen koll alls på. Har ju hört att Sverige fått några medaljer men har totalt missat att Finland fått silver i segling… Kan tänka mig att det är kul när du är så engagerad som du är. Det är väl som när jag tittar på hockey och lever mig in i allt så jag kommer på mig med att gapa och skrika ibland. 😛
  Vi tog oss iväg till skogs i söndags för att leta svamp men det var klent med svamp där vi hittat förr. Lite är dock på väg men fasen vet om det är värt bensinpengarna att åka dit för det lilla… 🙁
  Kramen.

 8. Svara

  Herr Nilssons Fru

  8 augusti 2012

  :mrgreen: Nja jag vet inte om jag tror på de här med klockan 2:)

  Era ögon måste bli lite ovala av all OS 😆
  Kramiz

 9. Svara

  annette

  8 augusti 2012

  Har väl ingen direkt schemaläggning, tar dagen som den den kommer och ser ganska så mycket på OS på kvällarna mest, men då blir det till slutet, och jag som inte kan sova på mornarna har väl sömnbrist så det skriker om det just nu, men jag skall ju inte börja jobba förrän på måndag;-))
  Har ju varit massor av spännande sport att njuta av i OS även om den Nordiska medaljskörden inte varit så stor , ast vi är ju inte stor befolkning heller, så sett ur den synpunkten är “dom” jätteduktiga!
  Skrattade gott igår åt den höjdhopparen so svor åt höjdhoppsribban varje gång han drog ner den;)
  Håller igång bloggen med lite iphone bilder, vill inte sitta och redigera en massa bilder just nu, måste ju ta tillvara på ledigheten!
  Skönt att Du är tillbaks!
  Kramen!
  annette

 10. Svara

  messan

  8 augusti 2012

  Här har du en som inte följer med alls i OS….så trist:). Tur är att det finns dom som gör det iaf:).
  Kantarellerna såg goda ut och jag har tänkt tagit mig en liten tur till skogen och se om det finns några guldklimpar kvar till mig. Kantarell mackor….skulle smaka smaskigt, i gräddstuvning då förstås.
  Ser att du hittat en bok att läsa….tur det annars får man abstinensbesvär som heter duga.
  Önskar en go vecka!
  Kramar

 11. Svara

  Malin

  8 augusti 2012

  Du är en riktig sportfantast du! Jag har inte kollat så mycket, slötittar lite då o då. Men när jag kollar matcher live, särskilt barnens då lever jag med så mycket så folk skrattar åt mig. Jag råkade smälla till en okänd gubbe på hockeymatchen jag var på i vintras.

  Efteråt brukar jag vara helt slut.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 485
 • 770
 • 1 611 153
 • 5 045
 • 65 076
Sök här