Inte helt som planerat..

Idag bad jag min snälla granne att ännu en gång hjälpa mig med att klippa Daniels klor..

Det gick inte helt planenligt..

När Daniel, som satt i mitt knä och blev borstad fick syn på Sanna, började han klättra på mig…himla bråttom fick han att undkomma…

Har han ett hästminne tro, och kommer ihåg vad Sanna senast gjorde med honom?
Hon lyckades i alla fall klippa klorna på baktassarna men sen var det kört, han var hal som en ål och stark som ett lejon och vi gav upp…för denna gången!

Annars har jag mest ägnat dagarna åt att beundra alla olika blommor som på en given signal börjar blomma samtidigt
Och självklart måste man plocka lite fägring med sig hem

Visst kan gruvhål vara vackra!

Grönt är skönt, både för ögat och sinnet..

Ute på vägen hittade jag andra sorters konstverk..

Senaste veckan har frömjöl varit en ständig följeslagare, precis allt utomhus är täckt av ett gult lager

Varje gång man tänkt sätta ner rumpan i en stol utomhus så får man hämta en trasa och torka av möblerna.

Då är det bra med regnskurar som spolar rent mellan varven

Genom en gallergrind fick Daniel hälsa på kompisar av lite större format, men det var inget han brydde sig om. Han stegade fram trots att de större hundarna skällde ivrigt.
Han är allt en lite tuffing med stor integritet…bara man inte försöker klippa klor, då blir han en liten morsgris..

Igår norpade jag också in några syrenkvistar, vilken doft de spred!
Hoppas du också njuter av sommaren och all fägring i naturen!

6

12 Comments:

 1. Så fina bilder! ??

 2. Stackars lilla Daniel men det är säkert lika jobbigt för dig när han blir så rädd. Jag försökte att inte visa mina hundar att jag hade lätt ångest inför deras kloklippning och det gick för det mesta bra. Men kul var det aldrig. Någon gång skadades en pulpa och det blöder rejält när det händer. Bra att du får hjälp när det är dags.
  Så vackra bilder med massor av färger och mönster. Regnet kan också vara efterlängtat och när det hjälper till att städa får man glatt ta emot den hjälpen :D Vissa små hundar tror att de är jättestora och respektingivande. Min storasyster hade en tax och en sankt bernard och taxen var helt övertygad om att han var en sankt taxard och självförtroende hade han gott om :D Daniel verkar vara en modig kille och det kan nog vara bra.
  Kram

 3. Riktigt roliga bilder på dig och en flyende Daniel. Du är verkligen fotogenisk:-)
  Att hundar inte gillar att duscha har jag förstått, men varför de inte vill att man klipper klorna förstår jag inte.
  Den gula geggan började den 4 juni, men var väldigt mild i år. Tre dagar, så var det klart. Inte ens regnfallet lämnade gula floder efter sig i år. Å bilen fick sig ju en naturlig tvätt, så den är återigen röd.
  Vilda blombuketter älskar jag. Å doften av liljekonvaljerna och syrenerna – MUMS. Synd att de inte håller så länge inne, men jag knycker också syrener varje år:-)

 4. Så vackra och somriga bilder! Och helt ljuvliga blomster.Syrener var jag ute och knyckte fån vår förenings buskar. Bar några få….
  Tyvärr har jag inte sett några liljekonvaljer i blom men när jag gör det ska jag om så köpa ne bukett och sätta på mina föräldrars grav. Chansen att plocka några är tyvärr liten här i stan.
  Kan helt klart förstå att Daniel inte ville klippa sina klor – ochMen bra att Sanna lyckades klippa baktassarnas klor. Säkert bra att dela upp det hela så det inte blir så traumatiskt för honom. Och lite enklare för dig.
  Ja, denna pollen. Men det ser ut att vara än mer hos dig än här i huvudstaden hos oss.
  Önskar dig en fortsatt fin och somrig vecka.
  Även här njuter vi för fult av de vackra dagarna.
  kram

 5. Jag njuter för fullt!!! Men stackars Daniel….att det ska vara så otäckt det där med klorna. Sessan hon ger upp när hon ser tången! ;)
  Underbara bilder Paula….fast det där gula eländet har inte kommit hit än! Kram på’re fina!

 6. Jo tack det är gult överallt…… Men lille Daniel varför är du så rädd för att klippa klorna? Har någon klippt för långt ner någon gång tro. Inte lätt men du hittar säkert en lösning kanske går det bättre om inte du är med, då finns det ingen att ty sig till. Jag vet inte det är svårt att klippa på Elvis också men om man lägger fram mycket godis och är snabb så går det. Man kan ju ta en tass en dag och den andra vid ett annat tillfälle – det får jag göra ibland. Nu mot jobbet och sedan till frissan och sen jobba igen….. ibland kör det ihop sig. Ha en härlig sommardag!

 7. Hoppeligen så går Daniels rädsla över så småningom. Jag vet att det verkligen kunde vara jobbigt också för mina hundar på den tiden det begav sig. Jag hade två labradorer. Underbara buketter kan man plocka in just nu, snart överblommade så det är bara att passa på. Tack för härliga bilder och en fina bilder av dig också <3
  Ha det gott Paula och alla dina pälsklingar!

 8. Härliga njutbara bilder från dig idag igen … ja, förutom Daniels rädsla för kloklippning då … jag vet inte varför så många hundar är så rädda för att klippa klorna – jag har aldrig haft några såna problem med de hundar vi haft … de har fått stå på golvet och jag har lyft varje tass som när man lyfter hovarna på en häst … klipp, klipp och inga problem.
  Ja, allt har varit täckt med gult frömjöl, men efter senaste regnet i helgen, så känns naturen ren och fin igen :)
  Ha det gott och njut av vad naturen bjuder på i skönhet just nu!
  Kram

 9. Vilken liten tuffing! Förutom när det kommer till kloklippning då ;-)

  Jättefina blommor! Fast det där gula gillar jag inte… Minns mina gulrandiga fönster i Sollentuna som uppstod av en kombination av björkpollen och regn…

  Ha det gott!

 10. Men lilla Daniel då, gillar inte att klippa klorna, bättre lycka nästa gång! Vår katt Maja var jag ju tvungen att börja klippa klorna på när hon blev innekatt då vi flyttade till lägenhet och hon inte kunde vara ute, lite jobbigt var det , och en handduk fick man rulla in henne i så att det skulle gå lättare, men man fick ta det lite pö om pö!

  Visst är det ljuvligt i denna ljuva sommartid med all doftande blomster, älskar syren och liljekonvaljer! Vi njuter vidare!
  Kram

 11. Oh lille Daniel det är otäckt med kloklippning. Minton var jätte duktig och la tassen på mitt lår så klippte jag. Men en otrevlig veterinär när han fick klokapselbrott och veckan efter hårsäcksinflamation förstörde detta. 2 års träning med rostbiff så går det bättre.
  Syrener och liljekonvalj är underbara. Nu blommar det och rosorna har massor med knoppar.
  Kramar från oss

 12. Såå fina bilder!
  Den lille kaxíge Daniel är tydligen inte alltid så morsk. Det är jobbigt med dom som inte vill få klorna klippta.
  Triss måste sitta i Berras knä när jag klipper hennes klor, men Maya och Onyx behöver jag ingen assistans med.
  Kram

Kommentera