Bloggen

Introvert finnkäring?

Av
den
17 april 2020

Vi går en förmiddagspromenad där på landsvägen.
Solen glittrar men natten har varit kall, det ligger is i dikena, och jag funderar lite

Det pratas mycket om hur vi människor anpassar oss till rådande förhållanden, nu när vi mer eller mindre ska undvika närkontakt med andra människor.

Jag har alltid sett mig själv som extrovert, men det är jag inte längre…
Jag kan faktiskt skriva under att jag hellre är helt ensam i två veckor än jag umgås konstant med andra i två veckor.

De extroverta lider förstås enormt mycket av isoleringen och där kanske vi som trivs rätt bra ensamma ändå kan ringa våra vänner och försöka hjälpa dem att komma tillrätta med situationen.

Att USA befolkas av de mest extroverta var inte så svårtippat, inte heller att Japan och Finland har mest introverta.
Fast, nu ska man ju inte dra alla över en kam.
Jag gillar visst att umgås med vänner, men jag klättrar inte på väggarna av att lyssna på tystnaden.
Fast, i ärlighetens namn har jag inte lyssnat så här mycket på radio någon gång som jag gör nu.
På förmiddagen råder tystnad i pörtet, men till eftermiddagsfikat vill jag gärna höra lite snack varvat med musik. Si så där en halvtimme är lagom.

Ja det är väl tur att vi alla är olika…

Det kanske är nu det är dags att önska trevlig helg!
Det blev ingen fem-en-fredag idag, anledningen är mycket trevlig, Elisa har fått ett flickebarn, en Clara, och är lite upptagen med annat!

Hon tror hon är tillbaka med temat nästa vecka, vi får väl se!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Susjos

  17 april 2020

  Jag kan också var ensam, absolut, men blir det för länge blir jag rastlös. Ljud vill jag ha på låg nivå , jag har ju ett jobbigt tinnitus, och musik på låg ljudnivå hjälper mej att glömma ljudet i öronen.
  Ha nu en skön helg, jag bävar för tre nattpass på sjukhuset!
  Kram

 2. Svara

  Minton

  17 april 2020

  Jag trivs bäst när jag är själv. Vi har ju våra fyrbeningar som alltid visar sin kärlek.
  Här är alltid tyst och skulle jag sätta på musik tycker Minton det är jobbigt och går till sovrummet.
  Ha en fin helg och va rädd om dej.

 3. Svara

  tanthuset

  17 april 2020

  Jag har inte heller några problem med ensamhet, den självvalda. Nu är jag aldrig ensam och ibland tycker jag det blir jobbigt men då tänker jag att det är nog ganska bra ändå 🙂
  Kram fina Paula <3

 4. Svara

  BP

  17 april 2020

  Är nog en salig blandning av extrovert och introvert, om man nu kan vara det – en blandning alltså.
  Jag gillar träffa kompisar, men avskyr stora grupper i lokaler med hög röst- eller musikvolym. Å det har absolut med åldern att göra. Jag vill inte längre skrika för att göra mig hörd om du förstår vad jag menar.
  Total tystnad har jag aldrig gillat. Då blir jag bara nervös. Lite brus från motorvägen, mänskliga ljud i huset och lite snack på innergården är bakgrundsljud jag nästan kräver.
  Att sitta i corontän däremot stör mig inte ett dugg. Har ju valt den själv. Å som jag skrev i mitt inlägg idag, så uppdateras jag dagligen av grannarna som skriker åt varandra på distans. Tycker det är himla roligt, även om jag inte är det minsta intresserad av vem som gjort vad och när. Så jag kan aldrig bidra med nyheter;-)

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  17 april 2020

  Jag tror att du, precis som jag, är ambivert – ett mellanting. Varken introvert eller extrovert. Vi som hör till den gruppen har det ofta ganska bra. Vi uppskattar social interaktion i lagom mängd och har inga problem med att vara ensamma. Lätt att anpassa sig till de flesta situationer med andra ord 😀
  Vilka fantastiskt vackra bilder du bjuder på. Is och solglitter i vattnet och en helt underbar landskapsbild. Jag vet ju att du har vackra omgivningar och nu börjar tiden då du kan njuta för fullt av dem. Passa på innan myggsäsongen börjar 😀
  Kram

 6. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  17 april 2020

  Perfekt, jag läser Ingrids kommentar att man kan vara ambivert. Det kan vara lagom för en typisk svensk – antingen eller. Jag är nog introvert, men visst är det jättekul när man träffar på någon bekant att tala med om ditt och datt. Då kanske man är lite extrovert.
  Kram

 7. Svara

  Ditte

  17 april 2020

  Så vackra bilder Paula. Jag blir riktigt lyrisk när jag ser dem.
  Jag är nog också en blandning av introvert och extrovert. Har inga problem alls med att vara ensam med mig själv. Men jag trivs också fint med vänner och med maken. Och för min del skiljer jag mellan goda vänner, vänner och bekanta. (Goda vänner – till dem räknar jag de som jag kan ringa mitt i natten om det vore så och be om hjälp eller för att det hänt något.)

  Lite av en ensamvarg är jag nog mellan varven och vill rå mig själv. Har nog alltid från det jag var liten varit den som klarar sig på egen hand.
  Maken är ibland i Spanien ett par veckor och jag är hemma för jobb eller bara är hemma. Men jag gillar det.
  Även tystnaden ka jag se som ett komplement till stadens brus. Hemma hos oss på kajen är det tämligen tyst om man bortser från fåglar och en och anan gaphals itll mås. (Sover med fönstret öppet)
  Vi har ju valt att röra oss en hel del även nu och vi håller avstånd . Och för mig är det ren friskvård. Men hade jag varit tvingad till “husarrest” så hade jag fått anpassa mig till det. Motvilligt.
  Kram och natti.

 8. Svara

  Anki

  18 april 2020

  Jag är helt klart introvert! En riktig ensamvarg faktiskt … och har nog alltid varit det, men alltmer med åldern. Visst är det trevligt att träffa vänner ibland, men sen vill jag helst återgå till mitt egna sällskap … ja Lasses också – och Sixtens 🙂
  Ha en fin lördag!
  Kram

 9. Svara

  Herr nilssons fru

  18 april 2020

  Jag kan vara både sällskaplig o umgås men också ensam. Jag far inte så illa av att mest umgås med mig själv nu om dagarna, jag har alltid gillat så kallad egentid, faktiskt något jag behöver för att må bra 🙂

  Men jag blir nog rastlös om de går för länge. Mitt yngsta barnbarn ringer ofta livesamtal och kollar in farmor, nja han är ju knappt 2 så pappa hjälper honom. Han får inte glömma farmor ju 🙂 Ska erkänna att jag saknar mina barn och barnbarn nu som jag vanligen träffar rätt ofta. Så har jag ju en gubbe som ramlar in till kvällen.

  Det är lite knepigt de här att de fryser på natten o är 15 grader varmt på dagen. Men några sånna fina bilder på frost o is som du visar har jag inte lyckats fånga.
  Ha en fin lördag bästa Paula.

  Kramzi

 10. Svara

  Ama de casa

  18 april 2020

  Vilka fina bilder och tänkvärda tankar.
  Jag klarar av att vara själv, men så här länge utan att få träffa kompisar är bra enahanda. Även om vi roar oss så gott vi kan så saknar jag att träffa andra eller att bara gå ut och titta på folk.
  Men, men. Det är bara att bita ihop och hoppas på en återgång till ett mer normalt läge snart (vad nu “normalt” är?).

  Ha det gott!

 11. Svara

  LillaSyster

  18 april 2020

  Aaa det förklarar saken, ingen hade lagt upp fem en fredag. Hoppas att on njuter av bebisbubblan lite till, jag tycker inte hon behöver skynda att komma igång med bloggen igen. – det är jätte trevligt att läsa era fem en fredag inlägg, men inget är ju sig likt nu. Alla får träna på att vara mer i stunden=) Bra tror jag! Spelar sällan musik hemma och radion nä, gillar tystnaden – när jag åker långt med bil kan det vara trevligt med lite musik. Idag på den iskalla promenaden var det gott om fågelsång =) Önskar dig en fin lördag, snart dags att ta tag i lunchbestyren. Kramen

 12. Svara

  Kicki

  18 april 2020

  Jag är ju ganska snacksalig och har inte svårt att umgås med folk. Men jag trivs också alldeles utmärkt i mitt eget sällskap, så den här ofrivilliga karantänen fixar jag ganska lätt.
  Kram/Kicki

 13. Svara

  Kina Hellquist

  18 april 2020

  Eftersom jag lever ensam, så är det inte så stor skillnad nu. Kanske att jag känner mindre samvetskval för att jag boar in mig nu. Nu är det ju helt ok att göra det. Elisamatilda.se säger vi ett stort GRATTIS till, och fem en fredag har jag gjort på att alldeles eget sätt denna vecka. Ha det bra!

 14. Svara

  Mias Mix

  21 april 2020

  Jag tror man kan vara både introvert och extrovert i olika sammanhang. I min roll på jobbet känner jag mig ganska extrovert men som privatperson mer introvert. Älskar att vara själv, njuta av tystnaden mm. Intressant!

 15. Svara

  Carina Larsson

  22 april 2020

  Jag vet inte vad jag är egentligen. Jag kan tycka att det är skönt att gå här i tystnaden (vilket sker alltför sällan). De gånger det är tyst här är på kvällen då jag stannar uppe längre än C (vilket sker nästan varje kväll). Jag behöver de tysta ensamma stunderna för annars är det alltid ljud från radion eller tv:n. Radion står ju även på hela nätterna.
  Jag trivs rätt bra i ensamhet (gjorde då det förr iaf) men tycker samtidigt att det är trevligt att träffa folk och prata en stund.
  Eftersom jag har sambo och en hemmavarande sådan så är jag sällan ensam.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 331
 • 630
 • 1 581 063
 • 4 994
 • 64 379
Sök här