Bloggen

Jag är ingen hamster…

Av
den
11 juli 2007

Jag samlar inte på prylar!!
Ändå har jag nu tillbringat en hel arbetsdag med att packa ner, packa upp, diska, skölja, torka och ställa in mitt “finporslin” i nya lägenheten…

Men, i ärlighetens namn, det är mest bara ärvda grejer, det enda arv jag har efter mor och mormor, och en anledning till att jag inte kan göra mig av med det hur sällan det än används..


Ett dussin vackra gamla vinglas, och vi dricker inte vin..


Selterglasen har blivit färre och färre under flyttarna…


Champagneglasen har klarat flyttarna men inte disken…


Bålglasen jag fick i bröllopspresent 1974 finns kvar, men bålskålen och glassleven har inte klarat sig..


Jättevackra grogglas som aldrig används…kanske borde inhandla gin och sörpla på en gin och tonic, det var längesen!


En likör till kaffet? Minns inte ens när jag drack det senast…


Snaps eller sherry? Skulle vara snapsen på kräftskivan då! Men då brukar vi ju äta utomhus och välja tennglas som inte går sönder..


Min kära sambo har nämligen en gedigen tennsamling! Detta är bara en del…


Inte ens kaffeservicen kommer till använding, här ordnas inte många kalas!

Förutom porslinet hann jag stryka och hänga upp gardiner i nya pörtet, så nu är det mycket trevligare att kliva in!

Jag måste be om ursäkt för att jag för tillfället är urusel både på att uppdatera bloggen och att besöka er kompisar!
Tiden räcker helt enkelt inte till, eller rättare sagt, jag är för trött på kvällarna, med värkande rygg och ben…
Jag har också märkt att många många bloggisar nu är på semester, och jag hoppas att ni valt rätt ställe att tillbringa den på, håll er tillsvidare ifrån Dalarna, för här råder ingen högsommarvärme!
Däremot är väderguden vänligt inställd mot mig som står med rumpan i vädret och huvet i kartongerna!
Må gott alla!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Nette

  11 juli 2007

  Åh, vad du har vackra glas och porslin! Jag älskar glas så din samling föll mig ordentligt i smaken – samma sak här – trots att jag inte dricker har jag glas till än det ena, än det andra och det är ytterst sällan de används! Det är jobbigt att flytta och jag förstår att du är helt slut emellanåt av det hela – försök ta det försiktigt och lugnt (så gott som det går)!
  Kram!

 2. Svara

  Mia

  11 juli 2007

  Ta det lugnt du bara, tids nog blir det dags för blogg!! *L*
  P.S Man kan dricka mjölk och annat ur vinglas också 😉

 3. Svara

  Mia

  11 juli 2007

  Tjatmia igen*L* Jag skulle gärna se en falsk presentation av dig!!

 4. Svara

  -Anne-

  11 juli 2007

  Ojojoj, de där färggranna glasen på sjätte bilden är urläckra!
  Håller f.ö. med Mia – man kan gott och väl dricka vatten eller annat ur vinglasen – det förgyller vardagen lite… =)

 5. Svara

  solgudinna

  11 juli 2007

  Så snygga glas. Synd att du inte dricker vin. Skicka gärna hit dem vet ja 🙂
  Kram på dig. Hoppas du kommer att trivas i din nya bostad.

 6. Svara

  Redtopp

  11 juli 2007

  Tänk om glasen kunde tala ändå! Så vackra,så vackra och fyllda av mystik och öden!Det enda jag ville ha efter en älskad farmor var ett antal glas i olika färger.Just dom representerade enormt mycket ur vårt gemensamma liv,jag har aldig använt dom men var gång jag öppnar skåpet tycker jag att “Farmor tittar ner på mig och ler”…i jobbiga stunder blinkar hon och manar till kraft…en dag till.Obs..jag har INTE tullat på kräftsnapsen,tsss!Precis som du är det ytterst sällan nåt starkare än mjölk passerar strupen.Roligt att ni kommit en bit med flytten,jag ser fram emot inflyttningsfestens bilder!Hoppas allt är bra med alla,fyr och tvåbenta!
  Kramar om från en sjöblött sydväst!
  Punatukka

 7. Svara

  Anki

  11 juli 2007

  Så många vackra glas! Jag förstår att du har svårt att göra dig av med några. Får ni mycket mindre utrymme i nya lägenheten eller hur blir det?
  Ta inte i för hårt bara!

 8. Svara

  Ingegerd

  11 juli 2007

  Men Paula! Som Du har jobbat! Tittade just på Din blogg då jag beklagat mig på min och så läser jag om allt Du gjort och gör! Blir ju riktigt orolig för Dig, kan Du inte ta det lite vackert så Du inte blir allt för ledbruten!!!!!! Tack för att Du lägger ut så fina bilder av allt vackert Du har. Det känns så härligt att se på vackra minnes-saker.
  Lycka till med lilla Blinka, låt inte folk försöka klappa henne trots att de vill det, säg åt dem att inte stirra på henne. Låt gärna besökande droppa lite godis omkring sina fötter. Ja, Du vet säkert!
  Kramisar!!!

 9. Svara

  aw

  11 juli 2007

  Av väderrapporterna på tv, så verkar hela vårt land vara i regnskrud… Ang alla glas, de var mycket fint, men du måste ju använda dem! Antar att det är mer omsättning på ölglasen…*harkel*.
  Sen så undrar jag om du ordnat uppkoppling i nya lyan, eller om det blir ett långt uppehåll som vid sista flytten…
  /aw, dricker kvällsthe.

 10. Svara

  anca

  12 juli 2007

  Väldigt många vackra glas! Se till att du hittar andra användningsområden till dem! Kan bli fina ljuslyktor,vaser mm. Använd dem till de drycker du dricker till vardags! Så synd att bara gömma dem i skåpet… Lycka till med allt flyttstök! Kramis AnCa

 11. Svara

  Mia

  12 juli 2007

  Har bakat “din” hallonpaj nu på morronen och väntar med spänning på att den ska svalna!! *L*

 12. Svara

  Anki På Gården

  12 juli 2007

  Pust vad det är slitsamt att ha semester…hihi. Men nu händer de saker här i nya huset.
  Vilka fina glas o grejer du har, men vågar man dricka ur dem…haha. Jag har en son o sonsambo som samlar på fina glas o grejer, jag vågar knappast dricka ur dem när jag är där…själv går jag mer på snyggheten en på priset o vädet när de gäller porslin, oh inte har jag fått ärva något hellet i den vägen. Man får väl vara glad så länge man slipper ärva o har folket i liv istället – eller nått.
  Nu ska jag fortsätta freja o dona. Men en paus då och då är man väl värd. Hoppas Er flytt går bra, när ni är färdiga kan ni komma ner o hjälpa mig!!!! *ler*.

  Kramiz från Anki på semester – hummm

 13. Svara

  EVA

  12 juli 2007

  Åhhh… de färgade glasen skulle passa väldigt bra här bland våra färgade…hihi !
  Hoppas flytten går bra…
  Nu tar jag lite semester, så ha en fortsatt trevlig sommar !
  JÄTTEKRAM EVA

 14. Svara

  "Ninni"

  13 juli 2007

  Ojojoj, vad du jobbar och sliter! Jag gruvar mig till det är dags för mig. Borde ju börja sortera bort grejer redan nu men det blir inte tid över till det nån gång.
  Ha det gött bland flyttkartongerna!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 209
 • 363
 • 1 626 603
 • 5 069
 • 65 363
Sök här