Läst

Jag har läst..

Av
den
4 mars 2012

Supertanten – För dig som redan är en och för dig som vill bli av Elin Ek

Elin Ek, programledare, radiopratare, författare och tv-producent som nådde stora framgångar med karaktären Grynet berättar personligt och initierat om tanter som inspirerat henne, om sådant som hon fått av tanter, lärt av tanter och beundrat tanter för.
Praktiska tips om hur du får fåglarna att trivas utanför ditt fönster och hur du plockar det bästa ur allemansrätten, varvat med pålitliga huskurer och favoriter ur tanternas receptsamling.

Man kan ju skriva böcker om i princip vad som helst, så varför inte en om tanter?
Själv anser jag mig vara mycket mera käring än tant, men jag gillar tanter!
Tanter ägnar sig dock för mycket åt sötsaker, bakande och handarbete, förmågor jag själv totalt saknar både intresse och fallenhet för.

Självklart innehåller boken ett tant-test så du kan ta reda på hur långt du själv kommit i tant-erandet.
Mycket i boken är tyvärr totalt ointressant för mig, det är sylter, krämer, kompotter, kakor och karameller i långa rader, men det finns säkert många som gärna ger sig i kast med att försöka baka läckerheterna själv.
Dock hummar jag och ler i mjugg när jag läser om olika tantsorter, t.ex unga överklasstanten, skurgummetanten, Östermalmstanten, PRO-tanten och gubbtanten som ser exakt likadan ut som sin man, med likadana syntetbyxor med pressveck, beiga bomullsjackor med dragkedja och promenadskor och korta gråa frisyrer!
Bevare mig väl, när jag tänker efter har jag mött många sådana par, och bevare mig väl för att bli en själv! Härmed införs förbud mot pressvecksbyxor, pronto!

Vem vill då läsa boken?
Alla tjejer kan hitta något igenkännande, det behöver ju inte vara av sig själv utan kan lika gärna handla om mamma, svärmor eller farmor.
Och för dem som absolut inte vill bli tanter är det ju viktigt att veta hur man inte ska bete sig!

En perfekt gåva till någon som fyller jämnt, oavsett om det är 30,40,50 eller 60!
Mitt betyg blir ***

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  4 mars 2012

  Kan absolut tänka mig att läsa den! Även om jag inte heller är så mycket för kompotter och bakning.

  Sportlovet har barnen redan haft, i veckan som gått. Sonen gick på sportlovsbasket 3 dgr, varav jag var ledig en av dem, maken var ledig 2 dgr..

  Kram

 2. Svara

  Mia

  5 mars 2012

  Undrar just varför jag får denna i huvet nu?
  http://www.youtube.com/watch?v=5awi-OiznvY
  Jag behöver nog inte läsa boken för att inse att det är tant-varning på mig, men däremot för att, som du, le lite…. 😉
  Åhhh, vad roligt att få oväntat besök!! Sånt livar upp, himmel så trevligt! 😛
  Kram på dig!

 3. Svara

  Ninni

  8 mars 2012

  Den boken har jag tänkt att jag ska läsa nå tag. Det är nog en del tantvarning på mig kan jag tro men jag är hellre en käring jag med. 🙂

 4. Svara

  Östen

  10 mars 2012

  Hepp!
  Tack för informativ läsning om odling!
  Jag grejar oxo lite med det, kolla gärna min hemsida
  under fliken växter, i skrivande stund tittar det upp guava och granatäpple.
  Övriga ör citrus, daddlar, passionsfrukt, litchi. etc…
  Ha det gott!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 355
 • 552
 • 1 609 703
 • 5 043
 • 65 049
Sök här