Bloggen

Ett riktigt vårtecken!

Av
den
3 mars 2012

Jag har inga snödroppar eller krokusar att skryta med som vissa andra, mitt första vårtecken kommer istället här, tvätt som hänger ute på tork och doftar gudomligt!

En lördag har sprungit sin kos, jag har knappt lyft rumpan från tevesoffan, sportsändningarna har avlöst varandra, och en medalj blev det för Sverige, duktiga blivande pappan Carl-Johan Bergman som lämnade sin höggravida fru och åkte till VM tog brons!

Men lugn, ring inte djurombudsmannen för visst har jag rastat Blinka mellan varven!

Snötäcket krymper med en farlig fart nu..

..och snart kommer inte Blinka längre att kunna rulla runt och njuta!

..istället blir det väl en lervälling av hela gärdet och där ska vi minsann inte rulla runt, även om det kommer att lukta mumma för en jycke!

På eftermiddagen skulle middagen börja förberedas, en smaskig lammstek hade Hasse handlat hem i förrgår…
men…
då vi öppnade förpackningen luktade den urk!
Den luktade surt och var filkig och slemmig, dubbel-urk!
Då blir man inte så glad…
Dessutom får man huvudbry över vad man ska laga istället! Vi hade ju planerat att steken skulle lagas i lergryta och räcka i dagarna två!

Nå, nu blev det en djupfryst fläskytterfilé som fick landa i lergrytan istället, och med hjälp av rödvin och rosmarin så blev den mör och god efter modiga två timmar i ugnen.

Imorgon ska den här söta lilla familjen bestående av Hasses son med fästmö och dotter flytta tillbaka till Stockholm efter ett exil-år i Umeå! (Hunden blir kvar i Umeå, den tillhör Hasses dotter Veronica)

Men hem-hem får dom inte flytta, i huset där de bor ska man göra stambyte så de får bo i en evakueringslägenhet fram till sommaren.
Och lustigt nog så har min dotter i Falun fått besked att på måndag blir de förflyttade till en evakueringslägenhet medan deras lägenhet ska genomgå golvrenovering!
Ett evigt flyttande blir det, Hasse och jag tittar på varandra och konstaterar att det är bra att ungarna nu tagit över flyttkarusellen när gamlingarna fått nog, hihi

Ikväll kommer jag inte att titta på Andra chansen, en lyssning räckte mer än väl och inget av bidragen är enligt mig bra nog till en final. Men, man kanske borde skicka Ranelid eller kanske ännu hellre Sjögren till Baku, för det skulle matcha England bra, de ska nämligen skicka Engelbert Humperdinck, 77 bast!

Är det någon därute som minns karlen? Jag gör det, han är visserligen tjugo år äldre än jag men han var populär när jag var i tioårsåldern, och så minns jag honom också för att jag tyckte namnet var så festligt! Och nu ska England damma av gubben, hoppas han klarar den långa resan! :mrgreen:

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  3 mars 2012

  😳 Nog minns vi Engelbert han hade en fantastisk röst på den tiden ,hade en släkting en gång som sade man ska sluta när man är som bäst .Visste inte han fanns kvar men ja 77 år då hör han nog inte hemma i den här mello karusellen .Tur att ni slipper agera flytthjälp .hunden ser ut att trivasi snön ,kram Nette

 2. Svara

  Mia

  3 mars 2012

  Ja himmel, jag trodde inte det var sant när jag hörde att Engelbert skulle vara med! Men inget borde förvåna mig längre…
  Gud vad trött jag blir när jag läser om kidsens flyttande…hua…tror jag skiter i att leta hus! 😉
  Meeen då, lammsteken!!!!! Hmmm, det var INTE bra…reklamation å det snaraste!
  Däremot blev jag lite sugen på att ta fram lergrytan igen…mmm, så får det bli! *L*
  Ha en fin kväll och en skön söndag, själv ska jag upp o jobba frukost igen 😐

 3. Svara

  Mia

  3 mars 2012

  PS
  Glömde säga hur avis jag är på att du kan hänga tvätten ute! 😈

 4. Svara

  britten

  3 mars 2012

  Men jiiiiiiissses vilket härligt kort…..det var väl det bästa vårkortet någonsin……och jag blir knottrig av längtan upp……Nä melodifestivalscirkusen den får vara för min del

 5. Svara

  AprilSus

  4 mars 2012

  Hos oss är all snö borta nu och det har till största del även torkat upp, så liten vovve behöver inte ställa sig i duschen varje gång hon varit ute. 🙂 Härligt vårtecken med tvätt på strecket, men sånt har jag aldrig möjlighet till. Jag såg ett annat vårtecken idag, åter vändande flyttfåglar som flygande i en klassiska V-form.

  Kramis!

 6. Svara

  annette

  4 mars 2012

  Underbart med tvätt som torkat ute i det fria, tänk så gott det doftar om man bäddar med dessa lakan samma kväll dom torkat.
  Vad råkigt med lammsteken, se till att få en ny om Ni nu klarar av att spara den så Ni kan visa eländet för handlaren!
  Minns väl namnet Engelbert, men inte så mycket mer,men han och Ranelid kunde väl gjort ngt ihop istället så hade det ju ialla fall bara blivit “ett elände”;)

  Ha en fin söndag,blir väl en del framför Tv-n här oxå, vasaloppet får man ju inte missa;)

  Kramen!

  annette

 7. Svara

  Paula´z Diarie

  4 mars 2012

  Nog minns jag Engelbert sådär svagt… 😉
  Idag är det soligt väder men det var -15 i morse!

  Ha en bra söndag!

  Kramiz

 8. Svara

  Malin

  4 mars 2012

  Att få hänga ut tvätten (innan allt pollen kommer) det längtar jag efter!!

  Var lammsteken i en sån där vakumpåse – vakummörad? Vi har köpt sånt 2 ggr, första gången for vi och bytte till ngt annat pga lukten, andra gången tyckte vi det luktade illa igen men vi lagade köttet och det smakade bra. Men nja undviker att köpa dem nu.

  Jag vet far o hjälp ungdomarna att flytta så ni inte själva får ngn abstinens på länge länge. Ni bor ju så fint.

  Kram

 9. Svara

  Kicki

  4 mars 2012

  Hänga tvätt ute, ja visst ett klart vårtecken. Vet du att den friska doften i tvätten är ozonlukt 😕
  Men fasen också med lammköttet, hoppas det var i närheten den var inköpt och att kvittot finns kvar, då brukar man få tillbaka pengarna X2.
  Jag har tänkt baka ett bröd i lergrytan, såg ett recept nyss som verkade så gott.
  Så klart attt man minns Humperdinck, men jag är ju 10 år äldre än du, han var ju samtida med Tom Jones, som också håller på än.
  Jag såg faktiskt på Mellon igår. Faktum är att jag gillar Thorsten Flinks låt allt bättre, bara jag slipper titta på kar’n 😉 .
  Men, så jobbigt att flytta ur sin lägenhet bara för att nån annan säger till.
  Jag, som aldrig tittar på sport över huvud taget (till skillnad mot vissa andra 😉 ), tittar faktiskt på vasaloppet just nu. Jag håller väl en liten tumme för Tynell dessutom.
  Kramen

 10. Svara

  Turkulainen

  4 mars 2012

  Hej!
  Jodå, visst minns jag Engelbert. Finlands representant i Baku blir en finlandssvensk flicka, Pernilla Karlsson, som också sjunger på svenska. Fint, tycker jag. Låten heter När jag blundar och är överraskande “gammaldags” i mitt tycke. Den är skriven av Pernillas bror, som skrev den för syskonens mamma till hennes femtiårsdag. Den finns antagligen på You Tube, om du är intresserad. Själva tävlingen följde jag inte med, men har förstås inte kunnat undgå att höra den vinnande låten.
  Ha det bra.

 11. Svara

  Gun

  5 mars 2012

  Ja visst minns jag hans röst, sensuell var den då i alla fall, tveksamt om den håller måttet nu? Funderade länge på vilken låt jag förknippade honom med men det måste vara ” Please release mee let me go” och “Last walz”. Nostalgivar 😆 ning….

 12. Svara

  catja

  7 mars 2012

  Visst minna jag Engelbert! Han ser ju oförskämt bra ut och sjunger bra för att vara 77 år! (gillar inte sådan musik själv men det är ju oväse
  ntligt) Sedan är det väl fantastiskt roligt att få hålla på med de man tycker är det bästa i livet, till man dör!? Heja Engelbert säger jag!

 13. Svara

  Ninni

  8 mars 2012

  Nog har jag hört namnet på gubben (Engelbert Humperdinck) men vet då rakt inte vad han sjungit för något. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 123
 • 440
 • 1 627 992
 • 5 074
 • 65 433
Sök här