Läst Matrecept och kökstips

Jag har läst..

Av
den
9 december 2012

Din matkasse Recept, inköpslistor, middagsmys av Emma Hamberg och Anette Rosvall

Det är lätt att vi slår knut på oss själva när vi försöker få ihop alla trådar i vardagen. Men nu får det vara nog med allt trasslande! För här finns faktiskt lösningen för alla dina vardagsmiddagar

Vi har samlat fullproppade matkassar med över 100 recept, och alla måltider är precis lika lätta att laga som de är underbara att äta.
Varje matkasse ger fem middagar för fyra personer och har en egen inköpslista.
Men det fina är att du själv kan lägga till och dra av efter hur många just ni är, och på ett sätt som passar era egna smaklökar och personliga åsikter.
Ja, för handla är faktiskt det enda du behöver göra, resten finns här i boken.
Så njut, så som vi alla borde njuta!
Vid ett bord uppdukat med varm, väldoftande och innerligt god mat, tillsammans med nära och kära och med en mjuk kudde på stolen.

Den ultimata kokboken?
Nja, kanske för någon därute…
Idén är inte tokig alls, varje inköpslista har en kod som du kan läsa in på din mobil så har du vips hela listan framför dig i mobilen då du står i butiken!
Om du är trött på alla dieter och kosthållningar, Gi, LCHF osv. då har du hamnat rätt.
Detta är rätt och slätt en bok som föreslår god mat. Rikligt, fett, med kolhydrater, x-tra allt!
Jag gick nog upp några hekto bara av att läsa recepten jag… :mrgreen:

Eftersom jag själv inte är i behov av denna typ av bok pga min egen livsstil så försökte jag i min tanke applicera boken på min dotters familj.
VAd trodde jag då, skulle hon gilla boken? Idén skulle hon köpa rakt av, men maten?
Hmm lite tveksamt där tror jag.
Menyerna är indelade i årstider, och det är ju smart för vi äter olika beroende på säsong.
På vintern ska vi då äta t.ex Rosenkålspasta,potatisbullar med anjovisröra, clamchowder (musslor)gnocchi med förlorade ägg…inte vad mina tonårsbarnbarn skulle jubla över tror jag.
Men bland så många recept finns självklart också sånt jag själv gärna skulle tota ihop, t.ex vietnamesisk soppa med kyckling, lammfärsbollar med asiatisk dipsås eller kokoslax i ugn.
Jag hittar ett recept på spättarullad med saffranssås och undrar förtvivlat varför man skriver 6 rödspättafiléer och 6 skivor rökt lax när det gäller 4 portioner?
Boken är skriven i en klämkäck ton, opretentiöst och med humor. Jag har lite svårt att följa recepten när jag läser: “Smaka av. Kanske mer salt? När din underbara röra är klar häller du upp den i en stor kopp och tjoffar in den i kylen”.

Något jag definitivt lärde mig i boken var att steka kikärtor!
Det hade jag aldrig gjort förr. Låt kikärter på burk rinna av ordentligt, stek i het panna med olja, krydda med garam masala. Det var gudomligt gott.

Kanske är detta en bra julklappsbok ändå?
Mitt betyg ***

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Ingegerd

  9 december 2012

  Hej där! Jag har faktiskt köpt ett presentkort på en matkasse. Det ska min dotters familj få. Kanske passar ngn gång. Kikärter är väldigt smakligt! Har också snurrat dem i stekpannan tillsammans med grönt. Tror jag ska köpa en förpackning!Snacket i boken verkar lite jobbigt, jag vill ha enbart fakta i recepten. Nya idéer är alltid välkomna ändå.

 2. Svara

  messan

  10 december 2012

  Kikärtsreceptet knyker jag rakt av. Förstår att det smakade mumma :).
  Idag har vi fått mer snö…precis som vi behövde det :). Det är så vackert och vitt ute, rofyllt och lugnt.
  Kramisar på dig din sportnörd 🙂

 3. Svara

  annette

  10 december 2012

  Alltid hittar man ngt nytt i varje bok som innehåller tips om mat och recept, men jag behöver nog inte boken som sådan tror jag, oftast ingen brist på fantasi, tipset med kikärtorna köper jag direkt, får bli lite senare i veckan!

  Ha det gott!

  Kramen!

 4. Svara

  Mia

  10 december 2012

  Näää, inte en till kokbok!! 😉 Ja, det skulle vara åt kidsen då, nej förresten, dom skulle inte alls gilla detta, nämner jag kikärter så får dom allergiska utslag! Men JAG gillar kikärter, mumma det! Krydda och torka dom som snacks funkar också 🙂
  Kram finaste Paula!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 444
 • 559
 • 1 651 876
 • 5 116
 • 65 975
Sök här