Bloggen

Snart startar skidsäsongen!

Av
den
8 december 2012

Tittade i förmiddags på webcameran i slalombacken och det ser lovande ut!
Vi har 35cm snö och 35km längdspår igång i Säfsen, till Lucia öppnar backarna, välkomna hit!
Det är skoj att se byn åter leva upp, hyreshus som legat i malpåse inreds för att härbärgera säsongspersonal, det lyser inbjudande i många fler fönster än tidigare under hösten.

Jag har nog byns mest “belästa” jycke!
På fotona läser hon inte tidningen utan försöker bita loss is från marken, hon älskar att tugga i sig is och snö!
Jag är annars måttligt road av hennes stora nyhetsintresse när vi är ute och åker spark.
Det är svårt att få in någon rytm i åkningen då man har en hund som varannan meter stannar för att skumma rubrikerna, varannan meter hittar någon rubrik som kräver att man läser vidare, och var tredje meter är tvungen att stanna för en djupanalys av en artikel!
Hon kan kissa och skvätta 147 gånger under en promenad, jag trodde det bara var hanhundar som markerade revir!

Här glassar vi fram i solskenet, jag undrar om någon kan förstå att jag njuter lika mycket av en solig vinterdag med 8 kalla grader som andra människor njuter av att ligga i solstolen i 30 plusgrader? Skulle inte tro det, men mitt val är självklart, alla gånger!

Trots att vi tycker solen är blek nu i december så bildas starka kontraster mellan himlen och snön

Det ser ut som isen knottrar sig i kylan..

Här har vi valt att följa ett skoterspår in i skogen, då får Blinka springa lös.
Lite lurigt var det för det var nog bara någon enstaka skoter som åkt här så det var moddigt och mjukt i spåret. Det blev med andra ord ett riktigt gympass att ta sig fram med sparken som gled rakt igenom snön

Det porlar ännu lite försiktigt i bäcken

De snötyngda björkarna bugar sig artigt då vi passerar..

Endast en liten liten prick till vovve i kontrast mot dom höga furorna

Maken ringde från huvudstaden idag. Han har sovit som ett murmeldjur långt under marken!
Han har bott på ett nyöppnat hotell mitt i stan,Stockholm Inn, som ligger på Drottninggatan.
Nu är han på hemväg efter förhoppningsvis en trevlig storstadstripp.

Ser fram emot en kväll i tevesoffan, slalom, längdåkning, Så mycket bättre och Downton Abbey, nu får sittmusklerna jobba!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  8 december 2012

  Jag, vinter”hatare” (nåja – det finns ju hat och hat…) och köldmotståndare av mått, kan inte annat än böja mig lika djupt som Blinka när hon djupläser någon artikel. Dina foton är helt underbara och det kryper i benen på mig av önskan att få ha varit där – tänk att få se Amanda och Blinka fara fram i skoterspåret och diskutera livets glädjeämnen och vedermödor och sedan stanna till och invänta oss tvåbeningar. Jag skulle givetvis sitta på sparken och få flyta fram över den vita snön. Det du Paula. Då hade du haft annat än sittmuskler att jobba med :mrgreen:
  Kram

 2. Svara

  Mia

  8 december 2012

  Hoppas maken har bättre väglag på hemresan än ditresan….
  Vika härliga vinterbilder du bjuder på men jag börjar undra om Blinka är en HEN????? Stundtals tik, stundtals hane…. Kram i Pörtet…

 3. Svara

  Nilla

  8 december 2012

  Och där kom vinterbilderna igen…tack och lov. Visst förstår jag dig, jag njuter också av lagom kalla och soliga vinterdagar. Så vackert med rimfrostiga träd mot en alldeles klarblå himmel. Hoppas det går bra för maken med hemresan.
  Kram

 4. Svara

  Nette Cecilia

  8 december 2012

  😛 Så härliga bilder på snön igen ,jag gillar ju vintern också men inte – 20 grader .Idag har det varit passande temperatur -3 grader .bra text om hundens tidning ,,trevlig lördagskväll i väntan på han som kommer från underjorden 🙂 Nette

 5. Svara

  Synnøve

  8 december 2012

  Vilka vackra bilder… vilken vacker natur du har runt dig… så härligt att fara fram där på sparken… eller, ett spark, så stopp, så spark, stopp 😀 Förstår att Blinka måste “läsa ” tidningen ju… Även tikar markerar revir kan jag säga… Erri gör likadant 😀

  Här har vi sett skidskyttet, det är väl det som går hem här i stugan. Downton Abbey är slut för sesongen här, så du har några bra kvällar framför dig med dem… Slutet är spännande…

  Ingen snö här än att tala om. Knappa 5 cm… men kylan är här… nu sjunker det igen… 15 blå nu.

  Tur man ska sitta inne och mysa lite ikväll.

  Ha en flott afton nu.
  Kram från nabokärringa :mrgreen:

 6. Svara

  Darkangel och fröken Jokkmokk

  8 december 2012

  Vackra bilder!
  Jag gillar inte snö och kyla men fy tusan för 30-gradig värme och solstol 🙂

 7. Svara

  Malin

  8 december 2012

  En vinterdag med -5,vindstilla och gärna lite sol är faktiskt helt oslagbart!

  Vi har haft kring minus 5 och det var mysigt tills det började snöa väl mycket.

  Kram

 8. Svara

  Ninni

  8 december 2012

  Härliga vinterbilder!
  Jag fnissar gott åt din beskrivning av Blinka som läser nyheterna på era sparkturer och promenader. 😆 Tur jag har en katt.
  Här har de öppnat slalombacken nu i helgen och i Harsa hade de spår för skidåkare redan i veckan som var om jag är rätt informerad. Så nu har vintersportarnas årstid börjat.
  Själva ägnar vi oss åt en enda sport nu för tiden – snöskottning…
  Ha en fortsatt mysig helg!
  Kram.

 9. Svara

  Gun wiik Plls

  9 december 2012

  Är ingen vinterälskare men dina bilder är fantastiskt fina, här nere har vi bara lite snö på taken för övrigt barmark termometern har för det mesta varit på plussidan men nu har vi sex minusgrader så vem vet vi kanske får en vit jul.

 10. Svara

  Kicki

  9 december 2012

  Nu får jag skärpa mig och gå ut och fotografera: Säga vad man vill om vintern, men naturen är otroligt vacker i sin snöskrud.
  Ursäkta mig, men vem är ledare i er flock? 😉
  Du behöver inte tillåta Blinka att stanna stup i ett för att nosa och pinka, det kan hon göra när hon är lös, eller när du stannar för att tillåta henne att göra det.
  Tikar markerar lika som hanar. Jolly pinkar också stup i kvarten när vi är ute, men hon får inte stanna upp min promenad eller sparkur om hon är kopplad.
  Kramen

 11. Svara

  annette

  9 december 2012

  Kanske är dit jag skall flytta om några år när jag blir statligt anställd:)
  Blinka har det väl lite svårt nu när snön har täckt alla dofter, klart att även hon måste dofta av sig lite;)
  Så mkt fina bilder som Du visat från det här området så förstår jag att det är en vacker plats, vintern som vi fått i år älskar jag, vi har väl sådär 40 cm och det har inte varit totalkaos när den kom, nu har det varit kallt sedan snön föll så den ligger kvar och det gillar jag verkligen.
  Spark är svårt att åka här i stan, men jag kanske skulle köpa en hoppfällbar och ta med i bilen, för utanför stan finns det ju farbara vägar!
  Ha det gott!

  Kramen

 12. Svara

  britten

  10 december 2012

  Du det finns en till som läser och läser och läser….sen skvätter hon lika mycket som hon läser och om någon hanhund kissar då MÅSTE hon kissa över !
  Jag trodde det bara var han hundra somhäll på så…fin fina bilder

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 266
 • 770
 • 1 610 934
 • 5 044
 • 65 073
Sök här