Läst

Jag har läst..

Av
den
6 januari 2013

Goda utsikter 100 utsiktsplatser i Sverige värda att besöka av Christian Roosvall

Detta är en bok om något så enkelt och fantastiskt som vackra utsiktsplatser i Sverige.
Fotografen Christian Roosvall har under två års tid dokumenterat 100 utsiktsplatser – från Ystad till Haparanda.
Varje plats är dokumenterad med vackra fotografier, detaljerad information om platsen och givetvis en beskrivning av utsikten.
Många av utsiktsplatserna har haft betydelse i historien, vilket gör läsningen till en lektion i svensk historia, med annorlunda infallsvinkel. Till varje utsiktsplats finns vägbeskrivning och GPS-position.
Boken vänder sig till alla som älskar natur och friluftsliv och inte minst vackra utsikter. Dröm dig bort en skön kväll framför brasan eller packa ryggsäcken och upplev utsiktsplatserna på egen hand!

Detta var ett riktigt praktverk, stor, tung och maffig. Inget man bär med sig i handväskan på semestern dock, utan då bör man ha noterat vilka ställen man tänkt besöka under sin resa.
Jag roade mig med att samtidigt som jag reste mellan besöksmålen tänka på de bloggvänner jag har i de olika landsändarna och på de olika orterna. Blev lite nyfiken på om folk besökt utsiktsplatserna man har hyfsat nära till?
Jag har besökt många bara här i mina trakter, sådana som inte är tillräckligt berömda för att platsa i denhär boken, men jag är ganska säker på att jag också har missat många pärlor.
Men, det kommer jag att ändra på.
Nu har jag noterat GPS-positionerna till de platser som ligger lagom nära för att utgöra dagsutflyktsmål i Dalarna och dessa vill jag ta mig till i vår och sommar!
Det kommer att bli skoj även för min man som i jobbet säkert passerat dessa platser hundratals gånger utan att ha en aning om att det lurar ett utsiktstorn en bit bortom vägen .

Och nu har jag åter fått bevis för att jag bör företa mig en resa söderut i landet, det finns så oerhört mycket vackert att se längs södra kusten! Bara hälsan och plånboken tillåter så…here we come!

TAGS
5 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  6 januari 2013

  Det kan bli en spännande resa för er kan jag tänka mig! Stooor kram!

 2. Svara

  BrittMarie

  6 januari 2013

  Jag hänger gärna med till Örnbergets topp, om ni kommer hit. 😀 Jo, det finns säkert många utsiktspunkter i ens närhet, som man inte har en aning om. Kul att lilla Västervik var med i din bok.
  Kram

 3. Svara

  soffie

  6 januari 2013

  å den där boken ska jag med läsa verkar ju toppen 🙂

 4. Svara

  Menageriet

  7 januari 2013

  Verkar vara en fin bok? Det finns någr utsiktsplatser här också som jag nog ska besöka någon gång. Måste bara få upp flåset först, för här får man klättra i bergen. :mrgreen:
  Önskar Er en fin vecka och tack för påhälsningen! 🙂

 5. Svara

  Ragnvi

  7 januari 2013

  Morning o god fortsättning i Pörtet!
  Härlig bok! Har du köpt den eller lånat?

  Har nu suttit båd länge o väl o njutit av ord o bild hos dig! Tänk att du fick se en bäver…och lyckades fota den!! Jag såg två gånger en bäver i ån i Trönö men ingen kamera hade jag…
  Kramen till dig o alla fyrbenta!
  Ragnvi

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 160
 • 497
 • 1 652 582
 • 5 119
 • 66 012
Sök här