Bloggen

Samma visa varje år..

Av
den
5 januari 2013

När Tour-de-ski går samtidigt med alpina tävlingar, skidskytte och nu också JVM-hockey så är det snudd på omöjligt att hinna med något annat.

Hundarna får sitta med benen i kors, närå fullt så illa är det inte, men det blir inga flera timmar långa promenader får jag medge, dock får de springa av sig i snön varje dag vilket bägge älskar!

“herre på täppan”
När sedan denna intensiva helg är över känner man sig helt tom och urlakad…men än har vi klättringen av slalombacken kvar imorgon, det laddar vi för ikväll!

Blinka tycker jag ska följa med henne upp i backen men det är alldeles för mjukt i snön

Passerar gamla “pörtet” som står ensamt och övergivet…ingen rolig syn

Aston står bredvid då Hasse bäddar och sen hoppar han upp och “bäddar om” Överkastet gillas inte!

Korsord är trevlig avkoppling på kvällen, teveutbudet tycker vi är uselt för tillfället, men på måndag börjar äntligen Farmen!

Tänk, strax är hela långhelgerna slut, många har fått vara lediga länge och det måste kännas konstigt att återgå till vardagens vedermödor på måndag.

Ni blir väl besvikna om jag inte visar en kattbild också?

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  5 januari 2013

  Ni och maken är precis likadana, skidor hit och skidor dit!
  Nu sitter maken och säger, att han tror att Therése Johaug kommer att vinna damernas och att ryssen Leghov (du får ursäkta stavningarna) vinner herrarnas!
  Han säger även, att “han kan ha fel för första gången”….hahahaha!
  Hoppas ni har en bra helg du, Hasse och pälsklingarna!
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Mia

  5 januari 2013

  Ja himmel o plättar! Idag är det så mycket sport, så jag hinner inte ens blogga, då du!!
  Men det är ok, det också. Ifjol gav jag mig ett nyårslöfte att skriva en blogg varje dag…men det sprack, det blev bara 331 stycken 😉
  Så i år får det bli som det blir…
  Som vanligt härliga vinter/djurbilder från dig!
  Kram på er i Pörtet *L*

 3. Svara

  annette

  5 januari 2013

  Oj, vad Du har bloggat flitigt när jag jnappast haft datorn igång någonting, har tappat lite sting och sitter mest och läser, äter godis och så tar jag en lugn och stilla promenad emellan;)
  Var jättekul att titta och läsa ifatt på Din blogg, en massa fina bilder och så Dina undert fina ibland lite underfundiga rader, hur skall det gå när Aston flyttar hem igen, får han vara i sängar och soffor hemma!?
  Mycket sport på tv, det borde jag ju kunnat se på, totalt glmt bort det, fast nu skall jag kolla vilka tider det är imorgon “backen” får jag ju inte missa;)
  Tråkig med gamla “pörtet”, finns det ingen hugad människa som vill ta hand om det få det att bli en fin bostad igen, förstår att det känns i “hjärtat!

  Ha en fin kväll!

  Kramen

 4. Svara

  Nette Cecilia

  5 januari 2013

  😐 Trodde det var vovve de ski hos er ,hundar på snö,trevlig trettondagsafton ,Nette

 5. Svara

  Ninni

  5 januari 2013

  Ja det är mycket sport på tv nu men jag har prioriterat skidåkningen (tour-de-ski) men såg lite hockey idag men hade för ont för att sitta kvar vid tv:n. Det fungerade inte att ligga heller. 🙁 Jag vattna blommor och pysslade lite istället.

  Håller med dig om att tv-utbudet är uselt nu och ser fram emot den vanliga tv-tablån framöver som verkar innehålla lite trevliga seriestarter bl.a. 🙂 Vi ska nog se en hyrfilm ikväll och så hoppas jag att kroppen tillåter mig att virka lite samtidigt.

  Jag får väl börja gå ut med katten jag om jag ska få nån frisk luft. Hämtade tidningen i morse med broddar på och har sedan bara gått ut till bilen och till förrådet och det blir inte mycket ny luft i lungorna av det. Men Snoozen gillar att vara ute nu när det inte är så kallt ute och om det inte blåser.

  Tråkigt att gamla pörtet står övergivet.
  Kramen.

 6. Svara

  AprilSus

  5 januari 2013

  Så mycket snö ni har kvar! Här är det endast några snöhögar som ligger kvar. 🙁

  Sv: Jo, vi bor i en 4:a, men när Elmer och jag bodde ihop i sthlm så hade vi bara en 3:a och då hade vi en loftsäng i vardagsrummet. Vi valde att låta tjejerna ha varsitt rum som de var vana vid. Paul hade sin egen loftsäng, först i Julias rum, men när de blev lite större så åkte Paul in i lillasysters rum iställt. 😉 Innan dess, när pojkarna bodde hemma och flickorna var små, så bodde vi i en 5:a. När Julia flyttar hemifrån, så måste jag byta ner mig till något mindre igen. Var, hur och när det blir får framtiden utvisa…

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kramis! <3

 7. Svara

  BrittMarie

  5 januari 2013

  Oj, vilka tjusiga kattdjur på sista bilden! Aston är fortfarande kvar och har det bra i skogarna hos er ser jag. Jag har glömt att svara dig angående Örnberget. Det är inte den utsikten som syns på min årskrönikebild. Jag har förstås varit på Örnberget, men nu är det nog lite isigt och lurigt att gå där. Det är rätt så brant uppför, men utefter vägen finns många bänkar. På varje bänk står en vers ditmålad. Någonstans finns bilder jag fotograferat där, men var…
  Kram

 8. Svara

  Marketta

  6 januari 2013

  Ja, på dan tittade jag inte på tv, men nu på kvällen. Det kom ju några bra. Tex Stjärnorna på slottet, och just nu sitter jag och tittar på Idioten på resa. Fast den är långt ifrån lika bra som den första omgången. Jösses vad jag skrattade till första omgången.

  Kramizzar
  Marketta

 9. Svara

  Lena

  6 januari 2013

  Jag avundas er som gillar sport, ni har mycket att glädjas åt. Glad blir jag i allafall av alla vackra bilder du lägger ut och nästa vecka ska jag ta itu med min nyinköpta kamera. Har inte haft en kamera på 10 år(!) så det är mycket läsa på. Tack för inspirationen!
  Må så gott
  Lena

 10. Svara

  Doris

  7 januari 2013

  Hej och god fortsättning på det nya året ! Har läst på hos dig och upptäckte till min stora förskräckelse att jag inte tittat in på en hel månad !
  Njöt av att se alla dina fina foton och läsa om dig, familjen och de fyrbenta vännerna 🙂 .
  Sköt om dig, kram.

 11. Svara

  Kicki

  8 januari 2013

  Vad mycket snö det fortfarande finns hos dig, här är det bara nån dm kvar i markerna.
  Tråkigt att gamla pörtet står tomt. Var det aldrig aktuellt att hyra det igen (med bastu och allt), nu när ni flyttat tillbaka?
  Du går inte ut på sjön, skriver du, men det var många spår, så det verkar ju som om andra gör det.
  Vi gick på isen häromdagen, men nästa gång tar jag nog sparken, om det går att ta sig dit med spark vill säga, för vägarna är bara med isfläckar. Inget sparkföre där alltså.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 246
 • 770
 • 1 610 914
 • 5 044
 • 65 073
Sök här