Läst

Jag har läst..

Av
den
13 mars 2013

Tveeggade svärdet – hur vår vardag påverkas av facebook av Martin Blecher

blecher

Facebook har tagit den svenska befolkningen med storm. På några år har nästan alla personer i åldern mellan 14 och 32 år ett Facebookkonto och för var dag som går är det fler som ansluter sig, speciellt äldre. Individers, statliga myndigheters och företags intresse för Facebook växer dagligen i takt med att vi inser vidden av dess användningsområden. En av de för boken relevanta trender är att Facebook blivit mer och mer ett samtals- och samhällsämne.

Allmänhetens ökade intresse kan delvis ses på den mediala uppmärksamhet Facebook fått den senaste tiden där temat ofta är hur facebookstatusar påverkat människors liv i stort och smått.

Tanken med denna bok är att samla facebookberättelser som påverkat människors vardag. Utöver detta får ni läsa ett spännande kapitel om Facebooks betydande roll för revolutionerna i Mellanöstern.

Ni kommer att få ta del av allt ifrån världspåverkande berättelser som lett till nominering av Nobelpris och den arabiska våren till berättelsen om hur Mark Zuckerberg stämde Facebook.

Bokens sista del koncentreras på de integritetsutmaningar Facebook står inför. På samma sätt som Facebook är en tillgång i desperata människors jakt efter frihet utkristalliseras bilden av Facebook som något av en Big Brother.

Med dessa berättelser hoppas jag både kunna bidra till en och annan tankeställare samt locka till många goda skratt

Visst baxnar man ibland och nog drar man på munnen men det avsnitt som berör och får en att verkligen tänka till är hur den “arabiska våren” genom Facebook fick det enorma genomslaget och medvetenheten som ingen regering i världen hade kunnat förutse. Facebook blev ett mäktigt vapen i handen på folket.
En diskussion som ständigt också behövs är den om vår integritet i sociala medier.

Kanske en lite trevande bok men dess avsikt är nog att väcka eftertanke och det tycker jag den gör och därför fyller den sitt syfte och får
betyget ***

ansikten

P.S. Sen innehåller Facebook också en massa roligheter, eller hur?

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Kersti

  13 mars 2013

  det där med Facebook och Twitter kan man ha all anledning att fundera över. Om man inte finns på de sociala mediernas arena finns man överhuvudtaget då? jag tycker att det tar för mycket av min tid men har svårt att hålla mig därifrån. Jobbar på att hitta ett bra sätt att förhålla mig till det.
  Min dator har ju krånglat en del och jag bytte webbläsare till Safari men efter det blir det så där konstiga tecken varje gång jag lägger upp något nytt på Plommenad. det syns inte i Safari men om jag tittar i Firefox så syns det. Skumt. Vet inte riktigt hur jag ska komma tillrätta med det.
  Kram

 2. Svara

  Mia

  14 mars 2013

  Jag gillar mest roligheterna, åtminstone i detta fallet, det var häftigt! Men jag är jätteglad att jag är med i Facebook, mycket av mitt sociala liv lever jag där, det kan synas trist, men det är det inte, för jag får ut så mycket av det… Här i byn har jag inget socialt liv alls….Kram fina du!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 223
 • 770
 • 1 610 891
 • 5 044
 • 65 073
Sök här